Пайдаланылған әдебиет

Жасанды қоректендіру (Искусственное питание) — адам организміне (жұта алмаған кезде, асқазан ауруларында, ессіз жатқан науқасқа және т.б. жағдайларда) қоректік заттарды енгізу. Асқазанға зонд арқылы сұйық тамақты, бұлшық етке немесе тері астына тамыр арқылы белогы заттарды, қанды, плазманы, витаминдерді, глюкоза ерітінділерін, кейбір минералдық заттарды және т.б. енгізеді.[1]

Пайдаланылған әдебиет

↑ Қазақ тілі терминдер сөздігі I том



Ұқсас жұмыстар

Пайдаланылған әдебиет
Мұхаметжан Қожаcбайұлы Қаратаев – әдебиет сыншысы
ХІХ ғасыр әдебиетінің зерттелуі
Тарих сабағында көркем әдебиеттер және мазмұндаудың түрлерін ашып көрсету
Көркем әдебиет стиліндегі диалектизм
Әдебиеттану ғылымының ғылым салаларындағы орны мен даму тарихы жайлы
Жаңартылған бағдарламаларда оқыту мақсаттарын жүйелеу
Жұмысқа керек материалдар
Фольклор және әдебиет
Әдебиет сабағында көрнекіліктерді қолдануың тиімді жолдары
Ахмет Байтұрсынұлының «Әдебиет танытқыш» еңбегі ХХ ғасыр басындағы әдебиеттану ғылымының контексінде
Спандияр Көпеев және балалар әдебиеті
Ежелгі Грек музыка әдебиеті
ЕЖЕЛГІ ДӘУІР ӘДЕБИЕТІ
Мұқан Иманжановтың балалар әдебиетіне қосқаны
Қайта өрлеу дәуіріндегі итальян әдебиеті
СӘКЕН БАЛАЛАР ӘДЕБИЕТІНІҢ НЕГІЗІН САЛУШЫ
Алашорда және қазақ әдебиеті
Әдебиеттік шолу
Кеңес дәуіріндегі әдебиет жанырының дамуы