Столыпиннің аграрлық реформасы және Қазақстандағы Жерден ығыстыру саясатының жүзеге асырылуы қалай жүзеге асты

 Екінші ағымдық бақылау тапсырмалары.
Тарих - 5В011400 мамандықтарының студенттеріне арналған
Тақырып №1: ХІХ ғ.екінші жартысы – ХХ ғ.басындағы Қазақтан
1.Жетісуға ұйғырлар мен дүнгендердің қоныс аударуының себебін айтыңыздар;
2.ХІХ ғ. соңындағы Қазақстан тұрғындарының этно-демографиялық сипатын анықтаңыз;
3.Қазақстан қалалары және оның өлкенің шаруашылық және саяси өміріндегі рөлі қандай?
4.Қазақ жеріндегі Қазақстан және орыс зиялылары жайлы не білесіз?
5.Столыпиннің аграрлық реформасы және Қазақстандағы Жерден ығыстыру саясатының жүзеге асырылуы қалай жүзеге асты?
6.1916ж.көтерілісіне қазақ зиялыларының ықпалы қандай?



Ұқсас жұмыстар

ХIX ғ. аяғы –XX ғ. басындағы Қазақстандағы әлеуметтік-эканомикалық жағдай
Қазақстанның XX ғ. басындағы әлеуметтік-экономикалық жағдайы. Отарлық қоныстандыру саясатының күшеюі. Столыпин аграрлық реформасы
ХХ ғасырдың басындағы Қазақстандағы ұлттық-демократиялық, реформаторлық қозғалыстар
Қазақ ұлттық интеллигенциясының қалыптасуы және отарлау саясатына қарсы күресі
Аграрлық саясаттың шынайы ақиқаты
ХХ ғасырдың басындағы Ресейдің ұлттық аймақтарындағы қоғамдық саяси жағдай және жер мәселесі. (Қазақстан мысалында)
Қазақстанға қоныс аударушыларды орналастыру:мақсаты, әдісі, салдары
XX ғ. басындағы өлкенің әлеуметтік-экономикалық жағдайы
Қоныс аудару
Қазақ шаруаларын отырықшылыққа көшірудегі мемлекет саясаты (ХХ ғ. 20-30-шы жж.)
Тасымалдау шаруашылығын ұйымдастыру
Аурудың тұрақтылығы және даму себебі
Коммерциялық ақпарат пен коммерциялық кұпия мәні және оны қорғау
Жазаның жүйелерінің және түрлерінің жалпы сипаттамасы
Аудиттің мәні және оның нарықтық экономика жағдайындағы ролі
Адамдар арасындағы қарым-қатынас және іс-әрекет психологиясы
Жиынтық сұраныс және жиынтық ұсыныс,бұлардың кейнстік үлгісі
Қазақстан Республикасының заңдарын сақтауын тексерулерді ұйымдастыру мен жүргiзу ережесi
Агробизнес және агроөнеркәсіп интеграциясының арасындағы байланыс
Ақшаның маңызы, қызметтері және оның ерекшеліктері