Сұлы мәдениетінің майлылығы қанша пайыз
2 рубежный контроль
1. Астық мәдениеті қызмет етеді?
a) Азықтандыру өнеркәсібіне шикізат
b) Агротехника тәсілімен
c) Ауыр өнеркәсібінің шикізаты
d) Химия өнеркәсібінің шикізаты
e) Өсімдіктерді қорғайтын химиялық заттар элементі
2. Жұмсақ бидайда ақуыз неше пайыз?
a) 35 %
b) 40 %
c) 10 %
d) 15 %
e) 24 %
3. Жұмсақ бидайдың қанша сорттарының түрін білесіз?
a) 3
b) 4
c) 9
d) 7
e) 5
4. Мемлекеттік астық қорын қалыптастыратын мәдениет?
a) Сүйекті
b) Дәнді
c) Тұқымды-жемісті
d) Далалық
e) Техникалық
5. Бидайдың кең тараған түрлерін атаңыздар?
a) Жұмсақ
b) Қатты
c) Жұмсақ, қатты
d) Шикі
e) Бос
6. Қатты бидайдың түрлерін атап көрсетіңіз?
a) Мелянопус
b) Горденформа
c) Мелянопус, Горденформа
d) мотесценс
e) еритросперлум
7. Сұлының неше түрін білесіз?
a) 25
b) 13
c) 8
d) 15
e) 11
8. Қандай мәдениеттің вегетациялық кезеңі 100-112 күнге созылады?
a) Сұлы
b) Бидай
c) Қара бидай (рож)
d) Арпа (ячмень)
e) Қарақұмық (гречиха)
9. Дәнді-дақылдар мәдениеті қамтамасыз етеді?
a) Еңбек ресурстары
b) Нанмен
c) Жармамен (крупа)
d) Макарон өнімдері
e) Нанмен, жармамен (крупа), макарон өнімдері
10. 26 % ақуызы бар бидай түрін ата?
a) Қатты
b) Жұмсақ
c) Балғын
d) Бос
e) Дымқыл
11. Жұмсақ, қатты бидайдың қанша пішінін білесіз?
a) 2
b) 3
c) 5
d) 8
e) 7
12. Жұмсақ бидайдың сорттық түрі?
a) Горденформ
b) Мильтуризм
c) Лютесценс
d) Мелянопус
e) Мильтуризм, лютесценс
13. Арпаның қанша түрін білесіздер?
a) 18
b) 25
c) 10
d) 28
e) 9
14. Сұлының дәнінің пішіні бойынша қанша типі болады?
a) 2
b) 5
c) 7
d) 6
e) 3
15. Бидай ұнының қанша пайызын клечатка құрайды?
a) 2,3
b) 3
c) 1,9
d) 5,1
e) 10
16. Ауыл шаруашылығы өндірісінің негізі болып табылатын мәдениеттер?
a) Дәнді-дақыл
b) Орман
c) Техникалық
d) Бақшалық
e) Жемісті
17. Қара бидайдан алынатын нан?
a) Қара нан (ржаной)
b) Ақ нан
c) Сұр (серый)
d) Сұлылық
e) Ақуызды
18. Түрлі бидайдың қанша түрін білесіз?
a) 15
b) 18
c) 10
d) 22
e) 20
19. Қатты бидайдың қанша түрлері бар?
a) 8
b) 5
c) 2
d) 7
e) 6
20. Сұлы - бұл мәдениет?
a) Қыстық
b) Далалық
c) Азықтық
d) Жаздық
e) Дәнді-дақылдық
21. Спирт өнеркәсібінің шикізаты болып қызмет ететін дәнді мәдениеті?
a) Арпа
b) Сұлы
c) Бидай
d) Бұршақ
e) Қарақұмық
22. Қанша арпа түрлерін білесіздер?
a) 4
b) 3
c) 5
d) 2
e) 7
23. Бидайдың химиялық құрамында қанша пайызын су алады?
a) 18
b) 13
c) 25
d) 30
e) 37
24. Дәннің химиялық құрамында қанша компоненттер бар?
a) 5
b) 3
c) 6
d) 7
e) 8
25. Б.з.д. 5000 жылдықта қандай мәдениет өндірілген?
a) Бидай
b) Арпа
c) Сұлы
d) Қарақұмық
e) Бұршақ
26. Арпаның вегетациялық кезең күндері?
a) 80-100 %
b) 120-130 %
c) 40-50 %
d) 20-30 %
e) 10-15 %
27. Арпаның аудандық сорттарының қанша түрін білесіз?
a) 10
b) 30
c) 80
d) 50
e) 60
28. Арпаның орташа өнімділігі?
a) 6,5
b) 14,8
c) 10,3
d) 18,5
e) 13,3
29. Қандай дақыл аудандық сортының 39 аса түрі бар?
a) Бидай
b) Арпа
c) Картоп
d) Сұлы
e) Бұршақ
30. Сұлы мәдениетінің майлылығы қанша пайыз?
a) 2,0
b) 2,6
c) 4,4
d) 3,7
e) 4
ҰСО ШЖҚ РМК Қызылорда облысы бойынша филиалының Арал аудандық бөлімшесінде түйе сүтінің сапасын сараптау нәтижелері
Сүт пен сүт тағамдарына анализ жасау
Әр түрлі бағыттағы ірі қара тұқымдары
Сүтті бағыттағы ірі қараны асылдандыру
Симментал тұқымына жататын сиырлардың асыл тұқымы және өнімдік көрсеткіштері
Асыл тұқымды бұқалардың табынын толықтыратын таналарды азықтандыру
Ірі қара малы
Сүзбенің opгoнoлeптикaлық көpceткiштepiн aнықтay
Ауыл шаруашылық малдардың ішкі мүшелерінің құрылысымен танысу
Қара ала тұқымдас сиырлардың өнімділігіне экологиялық факторлар
ШЫҢҒЫСҰЛЫ ЖОШЫ ХАН
ҚЫРБАСҰЛЫ ЖАУҒАШ
ӨТЕМІСҰЛЫ МАХАМБЕТ
УӘЛИХАНОВ ШОҚАН ШЫҢҒЫСҰЛЫ туралы
Махамбет Өтемісұлы туралы
Уәлиханов Шоқан Шыңғысұлы жайлы
Махамбет Өтемісұлының педагогикалық көзқарастары.
Махамбет Өтемісұлы
Махамбет Өтемісұлының өлімі
Уәлиханов Шоқан Шыңғысұлы