Сүт микробиологиясы

ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ
МИНИСТЕРСТВО ОБРАЗОВАНИЯ И НАУКИ РЕСПУБЛИКИ КАЗАХСТАН
СЕМЕЙ ҚАЛАСЫНЫҢ ШӘКӘРІМ АТЫНДАҒЫ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ
ГОСУДАРСТВЕННЫЙ УНИВЕРСИТЕТ ИМЕНИ ШАКАРИМА ГОРОДА СЕМЕЙ
3 деңгейлі СМЖ құжаты
Документ СМК 3 уровня

20.04..06. № 1 басылым
Ред. № от 20.04.06.

Ф 042-13.1.24-2006
Күнтізбелік жоспар
Календарный план

БЕКІТЕМІН:
УТВЕРЖДАЮ
КАФЕДРА МЕҢГЕРУШІСІ________________
Зав.кафедрой
_______________________2015 ж. г.

КҮНТІЗБЕЛІК ЖОСПАР
КАЛЕНДАРНЫЙ ПЛАН

Санитариялық микробиология____________ пәнінің оқу сабақтары
Учебных занятий по дисциплине __________________________________________________
топ (лекпоток ___ВС-303_______5____ семестр ____20152016____ оку жылы
группа(лекпоток) _________________ на ________ семестр 200____ 200___ учебного года
Сағат саны 3 кредит
Количество часов
Студенттердің есеп беруі ___емтихан
Отчетность студентов

Айы күні
Дата
Сабақтың түрлері мен тақырыптары
Виды и темы занятий
Сағат саны
Кол-во часов
Жүмыс түрлері
Виды работ
1
2
3
4
1
31.08-06.09.15
Санитариялық микробиологияның мақсаты мен міндеттері. Қоршаған орта объектілерін санитарлық-гигиеналық бағалаудың микробиологиялық көрсеткіштері
1
Дәріс
2.
07.09.-13.09.15
Зооантропонозды инфекциялардың қоздырғыштары
1

Дәріс
3
14.09-20.09.15
Тағамдық токсикоинфекциялар мен токсикоздар
1
Дәріс
4.
21.09-27.09.15
Ет микробиологиясы
1
Дәріс
5
28.09. -04.10.15
Шұжық микробиологиясы
1
Дәріс
6
05.10 -11.10.15
Ет консервілерінің микробиологиясы
1
Дәріс
7
12.10 -18.10.15
Жұмыртқа және жұмыртқа өнімдерінің микробиологиясы
1
Дәріс
8
19.10 -25.10.15
Сүт микробиологиясы
1
Дәріс
9
26.10 -01.11..15
Сүт өнімдерінің микробиологиясы
1
Дәріс
10
02.11 -08.11.15
Балық және балық өнімдерінің микробиологиясы
1
Дәріс
11
09.11 – 15.11.15
Ет-сүт өнімдерін өдіруді санитарлық микробиологиялық бақылау
1
Дәріс
12
16.11 -22.11.15
Тері-былғары шикізатының және жүннің микробиологиясы
1
Дәріс
13
23.11 -29.11.15
Ара өнімдерінің микробиологиясы
1
Дәріс
14
30.11- 06.12.15
Мал шикізаты өнімдерін алу, өңдеу және консервациялауға қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар. Биологиялық активті препараттарды санитарлық –микробиологиялық бақылау.
1
Дәріс
15
07.12 -13.12.15
Шолу дәрісі.Тамақ өнімдерін бактериологиялық сараптау әдістері(ет, сүт, балық, су, ауа, топырақ-МЕСТ).
1
Дәріс

Жиыны 15 сағат
Практикалық сабақтар
1
31.08-06.09.15
Санитарлық-көрсеткіш микроорганизмдердің негізгі қасиеттері
2
Практикалық сабақ
2.
07.09.-13.09.15
Зооантопоноздар қоздырғыштары
2
Практикалық сабақ
3
14.09-20.09.15
Тамақ өнімдерінің ақаулықтарын тудыратын қоздырғыштардың қасиеттерін қарастыру
2
Практикалық сабақ
4.
21.09-27.09.15
Тағамдық токсикоздар мен токсикоинфекция қоздырғыштарының қасиеттерін қарастыру
БӨЖ-1
2
Практикалық сабақ
5
28.09. -04.10.15
Еттің балғындығын анықтау. Етті бактериологиялық зерттеу.
2
Практикалық сабақ
6
05.10 -11.10.15
Шұжық өнімдерін микробиологиялық зерттеу
БӨЖ-2
2
Практикалық сабақ
7
12.10 -18.10.15
Межелік бақылау
2
Практикалық сабақ
8
19.10 -25.10.15
Консервілерді микробиологиялық зерттеу
2
Практикалық сабақ
9
26.10 -01.11..15
Жұмыртқа және жұмыртқа өнімдерін микробиологиялық зерттеу
2
Практикалық сабақ
10
02.11 -08.11.15
Сүтті микробиологиялық зерттеу
БӨЖ-3
2
Практикалық сабақ
11
09.11 – 15.11.15
Сүт өнімдерін микробиологиялық зерттеу
2
Практикалық сабақ
12
16.11 -22.11.15
Балық және балық өнімдерін микробиологиялық зерттеу
2
Практикалық сабақ
13
23.11 -29.11.15
Өндірісте қолданылатын құрал-жабдықтарды, ыдыстарды және жұмысшылардың қолын санитарлы-микробиологиялық бақылау
2
Практикалық сабақ
14
30.11- 06.12.15
Дезинфекцияның сапасын бақылау
БӨЖ-4
2
Практикалық сабақ
15
07.12 -13.12.15
Қорытынды бақылау
2
Практикалық сабақ
Жиыны 30 сағат
Білімалушылардың өздік жұмыстары (БӨЖ)
4.
21.09-27.09.15
1.Санитарлық көрсеткіш микроорганизмдердің сипаттамасы. Оларға қойылатын талаптар.
2.Санитарлық микробиологиялық зерттеудің әдістері мен принциптері
6
05.10 -11.10.15
1.Еттердің микроорганизмдермен экзогенді және эндогенді жолдармен былғануы.
2.Микроб әсерінен болатын тағамдық токсикоздар мен токсикоинфекциялар.
11
09.11 – 15.11.15
1.Жүн және тері, ішіктік шикізаттардың микрофлорасы. Ет және тері –ішік шикізаттары өндірістерін ветеринариялық бақылау.
2.Қи микрофлорасының сандық құрамы. Қидағы микробиологиялық үрдістер. Қиды биотермиялық өңдеу.
14
30.11- 06.12.15
1.ГОСТ және ОСТ, олардың су, ауа, топырақ, сүт, ет және басқа мал шаруашылығы өнімдерін микробиологиялық және вирусологиялық бағалауға қажеттілігі.(мысалдармен негізде)
2.Дезинфекция тиімділігін бақылау

Күнтізбелік жоспарды жасаған:
Составил календарный план:
доцент Омарбеков Е.О.
______________________________________________________________________
Қызметі аты-жөні, тегі
должность фамилия
______________________________2015 ж.



Ұқсас жұмыстар

Консерві онімдерінің микрофлорасы
Тағамды санитарлық микробиология пәнінен дәрістер
Май микробиологиясы
Сүттің микробиологиясы
Санитарлық көрсеткіш микроорганизмдердің сипаттамасы. Оларға қойылатын талаптар.Санитарлық микробиологиялық зерттеудің әдістері мен принциптері
Жүн және тері, ішіктік шикізаттардың микрофлорасы жайлы ақпарат
Зоонозды аурулар: бруцеллез, күйдіргі, оба, туляремия. Жалпы сипаттамасы. Диагностикасы, емі, алдын-алуы. Анаэробты инфекция қоздырғыштары: сіреспе, газды гангрена, ботулизм. Жалпы сипаттамасы. Диагностикасы, емі, алдын-алуы
Микробиология ғылымы дамуының негізгі кезендері.
Тамақ биотехнологиясы
Сиыр сүті және сүт өнімдері және оны өңдеу
Бие сүті және қымыздың құрамы мен қасиеттері. туралы
Бие сүті мен қымыздың шипалық және емдік қасиеттері.
Қазақстандағы сүтқоректілер класы
Бие сүті және қымыздың құрамы мен қасиеттері.
Мұнайхимиялық синтезден көмірсутекті шикізаттарды алу
Сутек
Бір әйел далаға егін ора келіп, құмыраны сүтімен шөптің арасына тығып қояды
Ешкімі жоқ кемпір жалғыз сиырын сауып, сүтінен май жасап, оны көрші дүкенге өткізіп күнелтеді екен
Дене бітімі орташа, сүтті мал
Бірде анам дүкеннен сүт әкелуімді өтінді