Ақуыздың микробты синтезі

2 рубеждік бақылаудын сұрақтары.
1. Көмірсу шикізатында азықтық биомассаның технологиялық ерекшеліктері.
2. Төменгі сортты спирттан микробты ақуыз алу технологиясы.
3. Көмірсу шикізатында ақуызды заттар алу технологиясы.
4. Микробты май алу технологиясы.
5. Ферменттік препараттар технологиясы.
6. Өндірістік фермент препараттары.
7. Фермент биосинтезіне әсер ететін факторлар.
8. Фермент продуцентін культивирлеудің беттік әдісі.
9. Фермент продуцентін культивирлеудің терендік әдісі.
10. Фермент препаратының тауарлық формасын алу.
11. Ақуыз изолятын және ақуыз концентратын алу технологиясы.
12. Микроағзалармен сүт қышқылынің бағытталған синтезінің заңдылықтары.
13. Сірке қышқылын алу технологиясы.
14. Шай саңырауқұлағының микроағзалар кешенін өсіру арқылы алкогольсіз сусындарды алу.
15. Ақуыздың микробты синтезі.
16. Табиғи газда микроағзаны культивирлеу ерекшеліктері.
17. Этанолда микроағзаны культивирлеу ерекшеліктері.
18. Өсімдік шикізатының гидролизатында микроағзаны культивирлеу ерекшеліктері.



Ұқсас жұмыстар

Микроорганизм-продуцент биомассасының жаңа штамдарын алу
Ашытқы клеткаларына жалпы сипаттама
Амин қышқылдарының маңызы
Жаңа ашытқы рассасын таңдау
Биотехнология пәнінен зертханалық жұмыстар
Ашытқылардың белок жинақтаушы қасиеттерін зерттеу
«Биотехнология негіздері» пәнінің оқу-әдістемелік кешені
Еттің микроорганизмдермен экзогенді және эндогенді жолдармен былғануы
Ферменттiк препараттардың халық шаруашылығындағы мәні туралы мәлімет
Жіті ішек жұқпаларының алдын алу
Мұнаймен ластанған топырақтан бөлініп алынған микроорганизмдердің микробтық құрамын зерттеу
К. май және тері бездерінің өзегіне, сондай - ақ жарақаттанған теріге (немесе шиқанды қысып өзегін шығарғанда) микробтың енуі салдарынан пайда болады
ДНК синтезі
ДНК химиялық синтезі
Ақуыз биосинтезі
ДНК молекуласының матрицалы синтезі
ДНК синтезіне қатысушы ферменттер
Аммиак синтезі мен азот қышқылын өндіру оқытудың әдістемелік аспектері тақырыбы бойынша теориялық (дәріс) материалды оқып білу
Тісті механизмдердің синтезі