Ылғалды тұздау

Былғары шикізаты және жартылай фабрикаттардың жіктелуі және түрлері пәнінен 2 аралық бақылау тапсырмалары

1. Жануарды азықтандырудың былғары шикізатының сапасына әсері
2. Малды сою
3. Малдың терісін сыпыру
4. Теріні алғашқы өңдеу. Артық жерлерін кесу.
5. Теріні алғашқы өңдеу. Жуу.
6. Теріні алғашқы өңдеу. Шелдеу.
7. Теріні алғашқы өңдеу. Контурлау.
8. Автолиз және шіру.
9. Сойылғаннан, сыпырылғаннан кейінгі терінің жағдайы
10. Консервілеудің әдістері (механикалық, биологиялық, химиялық, физикалық)
11. Консервілеуге әсер ететін факторлар
12. Былғары және үлбір шикізаттарын консервілеу әдістері. Ылғалды тұздау.
13. Былғары және үлбір шикізаттарын консервілеу әдістері. Тұзсыз - құрғақ кептіру.
14. Былғары және үлбір шикізаттарын консервілеу әдістері. Ас тұзы ерітіндісімен (тұздықпен) өңдеу
15. Былғары және үлбір шикізаттарын консервілеу әдістері. Құрғатып тұздау.
16. Былғары және үлбір шикізаттарын консервілеу әдістері. Пикелдік өңдеу (қышқылдық-тұздық әдіс).
17. Былғары және үлбір шикізаттарын консервілеу әдістері. Мұздату.
18. Былғары және үлбір шикізаттарын консервілеу әдістері. Сульфиттік-тұздық әдіс.
19. Консервілеу принциптері.
20. Консервіленген теріні сақтау.
21. Тері сапасының көрсеткіштері.
22. Ветеринарлық-санитарлық бақылау, былғары шикізатын қабылдау және сорттау
23. Былғары шикізатын таңбалау.
24. Былғары шикізатын буып-түю.
25. Былғары шикізатын сақтау



Ұқсас жұмыстар

Былғары және үлбір шикізаттарын консервілеу әдістері
Шошқа өнімдерін өндіру технологиясы, гигиенасы және санитариясы
Теріні өндеу
Жүннің құрылымы
Жабайы жануарлар мен құстардың ет өнімдерін консервiлеу
Сары майдың жасалу технологиясы
Терілерді алғашқы реттік өңдеу. Жуу. Тұздау. Шіру
Ірімшік (сыр) өндіру технологиясы
Консервлеудің ылғалды тұздау тәсілі
Майды дайындау технологиясы
Ылғалды оттегі беру
Астық ылғалдылығы
Камера ауасының берілген ылғалды ұстап тұру үшін берілетін ылғал мөлшері
Ауаның ылғалдығын анықтайтын құралды тап