Қоректік орталар
1 рубеждык бақылаудын сұрақтары.
1. Жасушалық биотехнологияның негізгі бағыттары
2. Жасушалық биотехнологияның негізі - жасуша өсіндісі
3. Жануарлар жасушаларын өсіру үшін қолданылатын қоректі орталармен ерітінділер
4. Өсімдік жасушасы және ұлпасының өсінділері
5. Жеке жасушаларды өсіру технологиясы
6. Жасушалар мен ұлпаларды өсіруге қойылатын талаптар.
7. Сомалық будандастырудың генетикалық негіздері
8. Жасушалық биотехнология зертханасында жұмыс істеу негіздері
9. Қоректік орталарды дайындау
10. Клеткалық биотехнологияның тарихы
11. Қоректік орталар
12. Бір жасушалы культура
13. Өсімдіктердің клональды көбейтудің этаптары мен тәсілдері
14. Клетка суспензиясының культурасы
15. Жасуша мен қабаттардың регенирациясы
Қоректік орталар
Қоректік орта топтары
Қоректік орталарды залалсыздандыру
Қоректік орталарға сипаттама
Бактериялардың ферменттері
Қоректік орта
Қоректік орталарға сипаттама. Пайдалану мақсатына қарай қоректік орталардың топтары
Микроорганизмдерді бөліп алу және өсіру
Микроорганизмдерге қоректік орта дайындау, оларға қойылатын талаптар
Микроорганизмдердің қоректенуі
Бұлардың түжырымы бойынша жұмыртқа тек дайын организмнің дамуына қолайлы қоректік ортаның қызметін атқарады
Жұмыртқаның қоректік қасиеті мол, өте сіңімді диеталықөнім болып есептелінеді
Тіршілік орталары
Лабороторияда дрозофиланы өсіретін қоректік ортасының негізгі құрамы