Мүйіздерді бағалау


Екінші межелік бақылау сұрақтары
1. Трофейлік аңшылықта қолданылатын қарулар түрлері. Оларды қолдану.
2. Қарлы қошқар. Оның биологиялық ерекшеліктері. Қарлы қошқар мүйізін бағалау
3. Тау қойы немесе арқар. Мүйіздерінің типтері: гомонимді, гетеронимді. Мүйіздерді бағалау.
4. Тері сыпыру әдістері. Оларды алғашқы өндеу. Тазарту технологиясы.
5. Сусар тұқымдасының өкілдерінен алынатын трофейлік шикізат. Терілері мен бассүйектерін пайдалану.
6. Таксидермия туралы түсінік.
7. Шетелдегі көрмелерде экзотикалық аңдармен құстардың трофейлері. Оларды бағалау.
8. Аңшылықта пайдаланылатын құстардың чучелоларын даярлау. Негізгі түрлер.
9. Трофейлерді орнатуға қойылатын талаптар.
10. Теріні өндеу, майсыздандыру, олардың түрі.
11. Қабан. Биологиялық ерекшеліктері, түршелері. Ареалы. Түрше аралық айырмашылықтары. Қабан тісін бағалау.
12. Терілердің консервациясы: ұзақ және аз уақыт. Аңшылық өнімін сақтау.



Ұқсас жұмыстар

Бұғы шаруашылығы
Аңшылық трофейлерін сараптау
Малдәрігерлік қадағалау нысандарындағы малдәрігерлік санитарлық зерттеулер
Шырышты субөнімдерді тазалау
Қазақ халқының өткені мен бүгінгі күннің шындығы?
Тасымалданатын мал өнімдері мен жануар тектес шикізаттарды тасымалдауға дайындау кезіндегі ветеринарлық – санитарлық бақылау
Мегежіннің буаздығының физиологиясы
Шошқа малын газ қоспасымен есінен тандыру
Жүнді субөнімдерді өңдеу
Қазақ халқының рухани мұрасы
Кәсіпорынның бәсекелестік қабілетін арттыру жолдарымен оның бағалау ЖШС (КӨК-СУ).
Кәсіпорынның қаржылық жағдайын бағалау және кәсіпорынның қаржылық тұрақтылыққа жету жолдары
Көйлектік маталар тобына арналған реляциондық мәліметтер қорын құру және өнімдер сапасын эксперттік бағалау
Ұсыныстар портфеліне кіретін бұйымдардың бәсекеге қабілеттілігінің деңгейін бағалау және жіктеу
Сақтандыру бағалауы
Автокөлік құралдарын бағалау
Су қорын экономикалық бағалау
Несиелік қабілетті бағалау критерийлері
Бағалау
Сыни ойлауды бағалау