Қазақша рефераттар
Консеванттармен консервілеу
2 аралық бақылау сұрақтары
1. Судын белсенділігі деген не?
2. Микроағзаларға су белсенділігі қалай әсер етеді?
3. Тағам өнімдерде су құрамын қалай реттеуге болады
4. Пастерлеу, стерильдеу, қыздыру ұзақтығы;
5. Төмен температурада консервілеу, баяу суықпен өңдеу;
6. Салқындату және мұздату;
7. Ионизирленген сәулелер, радиоционды стерильдеу.
8. Антибиотиктермен консервілеу
9. Этил спиртімен консервілеу
10. Консеванттармен консервілеу
11. Конвективті кептіру.
12. Шашранкы кептіру
13. Сублимациялык кептіру.
14. Радиационды кептіру
15. Биохимиялык өндеу
16. Консервілеудін комбинирлі әдістері
17. Ыстык және сүык қақтау
18. Электростатикалық және түтынсыз қақатау