Шикізат сапасына талаптар және оның технологиялық сипаттамасы
Қоғамдық тамақтану және арнайы тағайындалатын өнімдерінің технологиясы пәнінен 1-ші аралық бақылауға арналған тапсырмалар.
А) Слайд. Төмендегі тақырыптар бойынша слайд жасаңыз. (слайдтың көлемі 10-12 беттен кем емес болуы шарт, орындалған жұмысты қорғау)
1.Жылулық өңдеу тәсілдерінің сипаттамасы: пісіру, қуыру, бұқтыру, әбден пісіру. Өнімдерді өңдеудің тәсілдерін жетілдіру. Электрлік әдістермен аспаздық жылулық өңдеудің сапасын артыру: жоғары беттік жиілікпен (ЖБЖ) қыздыру және инфрақызыл (ИҚ). Өнімдерді өңдеудің жаңа физикалық әдістері;
2. Ет өнімдерінен жасалған жартылай дүмбілдер. Шикізат сапасына талаптар және оның технологиялық сипаттамасы. Сойылған малдың ұшасының біріктіргіш тіндері мен бұлшық ет тіндерінің химиялық құрамы мен морфологиялық құрылу ерекшеліктері;
3. Ет және ет өнімдерінен, ауылшаруашылық құстарынан, үйректер мен қояндардан дайындалатын аспаздық өнімдердің, көжелердің, соустардың технологиялары.
Б) Эссе. Төмендегі тақырыптарға эссе жазыңыз. (Құжатты әрлеу БӨЖ талаптарына сәйкес болуы шарт, эссе көлемі 300 сөзден кем болмауы тиіс).
1.Қоғамдық тамақтану тағамдарының жаңа ассортименттері;
2.Қоғамдық тамақтанудың қазіргі жағдайы, негізгі тапсырмалары мен даму болашағы;
3.Қоғамдық тамақтану өнімдерінің шикізаттарына қазіргі кездегі қойылатын талаптар.
Құрастырған: аға оқытушы Игенбаев А.К.
Өнімдер өндірісі
Ауыр енбекпен және спортпен айналысатындардың тамактану ерекшелігі, Азық түлік тауарларының сапасын бақылау
Жұмысшылардың жұмыстары мен кәсіптерінің бірыңғай тарифтік-біліктілік анықтамалығы (39-шығарылым)
Тағам өнеркәсібінде қолданылатын микроорганизмдер
Өнімдердің сапасы және қасиеттері
Дайын өнімдердің сапасына қойылатын сапа көрсеткіштер талаптары
Йогурт сапасын бақылау
Нан және нан өнімдері
Сапа – нарықтық экономика жағдайында табысты қызметтің негізгі факторларының бірі ретінде
Бақылау кезеңдері
Аурудың тұрақтылығы және даму себебі
Коммерциялық ақпарат пен коммерциялық кұпия мәні және оны қорғау
Жазаның жүйелерінің және түрлерінің жалпы сипаттамасы
Аудиттің мәні және оның нарықтық экономика жағдайындағы ролі
Адамдар арасындағы қарым-қатынас және іс-әрекет психологиясы
Жиынтық сұраныс және жиынтық ұсыныс,бұлардың кейнстік үлгісі
Агробизнес және агроөнеркәсіп интеграциясының арасындағы байланыс
Ақшаның маңызы, қызметтері және оның ерекшеліктері
Қабатты гидравликалық жару және ұңғылардың түптік аймаққа әсер ету
ПАСКАЛЬ - Программалау стилі, деректерді енгізу және шығару