Тағамдық жұмыртқаның жіктелуі
1-ші аралық рейтинге арналған тест сұрақтары
1. Союға арналған құстарды өңдеу қайда жүргізіледі ?
А. инкубаторда
Б. мұздатқыш қоңдырғыда
В. сойыс цехында
Г. өнеркәсіптік цехта
Д. өсіру цехында
2. Союға арналған бройлерлердің тірілей салмағы қандай болуы керек?
А. бройлер 300 гр – нан кем болмауы тиіс
Б. бройлер балапандары 900 гр –нан кем болмауы тиіс
В. бройлер 400 гр –нан кем болмауы тиіс
Г. бройлер 200 гр –нан болмауы тиіс
Д.бройлер 600 гр –нан кем болмауы тиіс
3. Сою технологиясы қандай операциядан басталады?
А. Қансыздандырудан
Б. сорттаудан
В. таңбалаудан
Г.есеңгіретуден
Д. конвейерге іліуден
4. Ұшаның ішін жару дегеніміз не?
А.ішкі ағзалары мен ішектерін шығару
Б. ұшаны салқындату
В.қауырсындарынан тазартудан
Г. қалыпқа келтіру
Д.сорттау
5. Есеңгіретудің қандай әдістері бар?
А. Пышақты пайдалану
Б. араны пайдалану
В.механикалық, электроесеңгірету және газбен есеңгірету
Д. электроесеңгірету
Г. механикалық
6. Ауылшаруашылық құстарының ұшасы қандай жағдайда жақсы қансыздандырылған деп есептеледі?
А.жиналған қанның мөлшері құстардың тірілей салмағының 4-5 пайызын құраса
Б.егер ұшаның түсі әлсіз күлгін түсті болса
В.егер ұшаның түсі ақ түсті болса
Г.жиналған қанның мөлшері құстардың тірілей салмағының 15 пайызын құраса
Д. барлық қанның ұйып қалуы
7. Құстарды қансыздандыру қандай әдістерімен жүргізіледі?
А. Сырттай сою әдісі
Б. ірі қан тамырларын іштей және сырттай кесу әдістері
В. іштей сою әдісі
Г. арнайы қондырғымен
Д. тек іштей сою әдісімен
8. Жартылай ішкі ағзаларынан тазартудың толық тазартудан айырмашылығы қандай?
А.толық тазартылған ұша ішектерінен және ішкі ағзаларынан толық тазартылады, аяқтары тізе буынан ажыратылады, басы мен мойыны болмайды.
Б. толық тазартылған ұшада басы болмайды.
В. толық тазартылған ұшада ішектері болмайды.
Г. толық тазартылған ұшада аяқтары болмайды.
Д. толық тазартылған ішкі ағзалары болмайды.
9. Термиялық жағдайына байланысты құс еті қалай бөлінеді?
А. жаңа сойылған
Б. балауса емес
В.балауса
Г.мұздатылған
Д.жаңа сойылған, суыған, салқындатылған, мұдатылған және ерітілген болып бөлінеді
10. Вирустық инфекцияларда ветеринариялық – санитариялық сараптау мына этаптардан тұрады:
А.сойғанға дейінгі және сойғаннан кейінгі балау, санитариялық бағалау
Б. санитариялық бағалау
В. микробиологиялық балау
Г. сойғаннан кейінгі балау
Д. сойғанға дейінгі балау
11. Құс тұмауы кезіндегі дұрыс санитариялық бағаны белгіленіз?
А.құс тұмауымен ауырған немесе күдікті құстарды союға тиым салынады
Б. союға рұқсат етіледі
В. союды жүргізеді
Г.етті реалиацияға жібереді
Д.шектеусіз шығарады
12. Құс етінің ақауларына не жатады?
А.сау құс еті
Б.қан иісті ет
В.дәрілік заттардың иісі бар ет
Г.сүрлем иісті ет
Д.құс етінің ақауларына өзіне тән емес иістер, жетілмеген балапапан, арық құс еті т.б
13. Жұмыртқаның жеңіл (усушка) ақауларының белгілері?
А. жұмыртқа қабығының зақымдалуы
Б.ұрықтанатын жұмыртқа
В. жұмыртқа ұзындығының 13 –не артық ауа камерасының болуы
Г. ұрықтанбаған жұмыртқа
Д. иістенген жұмыртқа
14. Тағамдық жұмыртқанның “кепкен” ақауының белгілері қандай?
А. жұмыртқа сары уызының жұмыртқа ішкі жағына жабысуы
Б. жұмыртқа қабығының зақымдалуы
В. ұрықтанбаған жұмыртқа
Г.иістенген жұмыртқа
Д. ұрықтанған жұмыртқа
15. Тағамдық жұмыртқаның тек ақауының белгілері?
А.антибиотиктердің иісі бар жұмыртқа
Б.сарыуызында қан дағы бар жұмыртқа
В.жұмыртқа қабығының және қабық асты күлдірігінің
Г. ауа камерасы ұлғайған жұмыртқа
Д.қанды жұмыртқа
16. Тағамдық жұмыртқаның ауа камерасының жүзуі откачка ?
А.қанды жұмыртқа
Б.ауа камерасының ауытқып отыруы
В.азық иісті жұмыртқа
Г.жұмыртқа қабығының зақымдалуы
Д.ұрықтанған жұмыртқа
17. Тағамдық жұмыртқаның “сарку” ақауының белгілері қандай?
А.жұмыртқа сарыуызы мен ақуызының біртіндеп араласуы, бұзылмаған иісті
Б. ұрықтанған жұмыртқа
В. уланған жұмыртқа
Г. қанды жұмыртқа
Д. азық иісті жұмыртқа
18. Тағамдық жұмыртқаның “қызыл дақ” ақауының белгілері қандай?
А.ақзат пен сарыуыздың толық араласуы. Ақ заттың бір бөлігі жұмыртқа қабығына жабысуы да мүмкін
Б. ұрықтанған жұмыртқа
В. иістенген жұмыртқа
Г. жұмыртқа қабығы да зақымдалған жұмыртқа
19.Тағамдық жұмыртқаның “кіші дақ” ақауының белгілері қандай?
А. ұрықтанған жұмыртқа
Б. ұрықтанбаған жұмыртқа
В. иістенген жұмыртқа
Г. жұмыртқа қабығының зақымдалуы
Д.жұмыртқа аумағының 18 бөлігін қамтитын қабық астында қозғалмайтын қара дақтың болуы
20. Тағамдық жұмыртқанның “үлкен дақ” ақауының белгісі қандай?
А. жұмыртқа қабығының зақымдалуы
Б. иістенген жұмыртқа
В. ұрықтанған жұмыртқа
Г. жұмыртқа аумағының 18 – нен артық бөлігін қамтитын бір немесе бірнеше күңгірт дақтың болуы
Д. ұрықтанбаған жұмыртқа
21. Тағамдық жұмыртқаның “қанды дақ” ақауының белгісі?
А. ұрықтанбаған жұмыртқа
Б. ұрықтанған жұмыртқа
В. сарыуыз немесе ақуызда қанды дақтың болуы
Г. иістенген жұмыртқа
Д. жұмыртқа қабығының зақымдалуы
22. Тағамдық жұмыртқаның “қанды шығыршық” ақауының белгілері қандай?
А.жұмыртқа саруызындағы қантамырларының сақина тәрізденіп дұрыс емес орналасуы
Б. ұрықтанған жұмыртқа
В. иістенген жұмыртқа
Г. қанды жұмыртқа
Д. ұрықтанбаған жұмыртқа
23.Тағамдық жұмыртқаның “сағым” ақауының белгілері қандай?
А . ұрықтанған жұмыртқа
Б.инкубатордан алынған, бірақ ұрықтанбаған жұмыртқа
В. иістенген жұмыртқа
Г. қанды жұмыртқа
Д. инкубаторлық жұмыртқа
24. Тағамдық жұмыртқаның “иістену” ақауының белгілері қандай?
А.сағымды жұмыртқа
Б. қызыл дақ
В. тымық
Г. ұрықтанған жұмыртқа
Д. бөгде тез сапалы иістің болуы
25. Тағамдық жұмыртқаның “тымық” ақауының белгілері қандай?
А. бұлыңғыр не толық бұзылған жағымсыз иісті жұмыртқа
Б. ұрықтанған жұмыртқа
В. иістенген жұмыртқа
Г. ұрықтанбаған жұмыртқа
Д. инкубациялық жұмыртқа
26. Тағамдық жұмыртқаның жіктелуі?
А. ұрықтанған, ұрықтанбаған
Б. тағамдық, асханалық, инкубаторлық
В.диеталық, асханалық
Г. инкубаторлық және асханалық
Д. диеталық, асханалық, инкубаторлық
27. Құс етінің химиялық құрамы қандай?
А. ақзат 9 – 10%, май 70 -80%, құрғақ зат - 40,2%, азотты экстрактивті заттар – 0,5%.
Б. ақзат 15 – 20%, май 35 -40%, құрғақ зат - 34%, азотты экстрактивті заттар – 1,5%.
В. ақзат 10 – 15%, май 15 -17%, құрғақ зат – 30,2%, азотты экстрактивті заттар – 0,5 – 1,0%.
Г. ақзат 12 – 24%, май 4,5 -8%, құрғақ зат – 26,1%, азотты экстрактивті заттар – 0,9 – 1,2%.
Д. ақзат 20 – 25%, май 4,9 -7,0%, құрғақ зат – 30,2%, азотты экстрактивті заттар – 0,1 – 0,2%.
28. Құстардың вирустық ауруларын атаңыз?
А. тұмау, сальмонеллез, пуллароз, лейкоз, орнитоз, марек ауруы, ларинотрахеит т.б.
Б. ньюкасл ауруы, құс тұмауы, құс обасы, лейкоз, жұқпалы бронхит, марек ауруы, ларинотрахеит т.б.
В. лейкоз, сальмонеллез, кокцидиоз, пастереллез, орнитоз, тұмау т.б.
Г. кокцидиоз, кандидомикоз, аспергиллез т.б.
Д. туберкулез. Псевдотуберкулез, орнитоз, пситтокоз
29. Құстардың бактериалды ауруларын атаңыз?
А. пастереллез, орнитоз, псевдотуберкулез, пуллороз, стрептококкоз, листериоз, лептоспироз, колибактериоз және т.б.
Б. ньюкасл ауруы, марек ауруы, лейкоз, лептоспироз, листериоз және т.б.
В. кокцидиоз, кандидомикоз, аспергиллез т.б.
Г. тұмау, лейкоз, лептоспироз, листериоз, кокцидиоз
Д. стафилококкоз, аспергилез, ньюкасл ауруы, т.б
30. Құстардың микологиялық ауруларын атаңыз?
А. пастереллез, туберкулез, пуллороз, стрептококкоз т.б.
Б. аспергиллез, парша, кондидомикоз, кокцидиоз және т.б.
В. ньюкасл ауруы, марек ауруы, орнитоз, лейкоз т.б.
Г. құс тұмауы, ларинготрахеит, орнитоз, пситтокоз
Д. каннибализм, ньюкасл ауруы, стрептококкоз т.б.
31. Құстардың паразитарлық ауруларын атаңыз?
А. токсоплазмоз, гистомоноз, трихомоноз, спирохитоз, терматодоздар т.б.
Б. аспергиллез, парша, кандидомикоз, кокцидиоз т.б.
В. құс тұмауы, ларинготрахеит, орнитоз, пситтоккоз
Г. пастереллез, туберкулез, пуллороз, стрептококкоз т.б
Д. пневмония, перитоноит, плеврит т.б.
32. Құс лейкозында қойылатын ветеринариялы – санитариялық баға қандай?
А.құс ұшасы ішкі ағзаларымен бірге түгелдей утилдеуге жіберіледі
Б. құс ұшасы мен ішкі ағзалары шектеусіз шығарылады
В. құс ұшасы мен ішкі ағзалары түгелдей жойылады
Г. ұшада патологиялық өзгерістер болмаса 1000 С – та 1 сағат қайнатып пайдаланады, ал ішкі ағзалары утилденеді және жойылады
Д. ұшада аса көп өзгерістер болмаса онда 800С – та 40 мин қайнатып пайдалануға болады, ал ішкі ағзалары шектеусіз шығарылады
33. Орнитоз ауруы кезінде қойылатын ветеринариялы – санитариялық баға қандай?
А. құс ұшасы мен ішкі ағзалары шектеусіз шығарылады
Б. құс ұшасы ішкі ағзалары қайта утилдеуге жіберіледі
В. ұшаны ішкі ағзаларымен қоса өртейді
Г . ұша ішкі ағзаларымен бірге түгелдей утилдеуге жіберіледі
Д. құс ұшасы қайнатылып пайдаланылады, ал ішкі ағзалары утилденеді не жойылады
34. Кокцидиоз ауруы кезінде қойылатын санитариялық баға қандай?
А. ұша қанды болып, сарғаюлар байқалмаса онда ол шектеусіз шығарылады, ал ішкі ағзалары утилденеді
Б. ұшаны қайнатып пайдалануға болады
В. құс ұшасы ішкі ағзаларымен бірге түгелдей қайта утильдеуге жіберіледі
Г. ұша мен ішкі ағзаларын утильденеді
Д. ұша мен ішкі ағзаларын 1000 С – та 1 сағат қайнатып пайдалануға болады
35.Құс обасында ветеринариялық – санитариялық баға қалай қойылады?
А. ветеринариялық – санитариялық баға
Б . ұша ішкі ағзаларымен бірге түгелдей утилденеді не жойылады
В.ішкі ағзалары жойылып, ұша шектеусіз шығарылады
Г. ұша мен ішкі ағзалары түгелдей қайта утилдеуге жіберіледі
36. Құс туберкулезін ветеринариялық – санитариялық бағалау қалай жүргізіледі?
А. ұша ішкі ағзаларымен бірге толық жойылады
Б.ұша шектеусіз шығарылады, ал ішкі ағзалары техникалық утилдеуге жіберіледі
В. ұша қоңды болса, онда 1000 С температурада 1 сағат қайнатып пайдаланылады, ал ішкі ағзалары жойылады. Ұша арық болса ішкі ағзаларымен түгел жояды
Г.құс ұшасы мен ішкі ағзалары қайта утилдеуге жіберіледі
Д. ұша мен ішкі ағзалары қайнатып пайдаланылады
37. Спирохетоз кезінде ќойылатын ветеринариялы-санитариялық баға қандай ?
А. ұшада дегенеративті өзгерістер болмаса, онда оларды ішкі ағзаларымен бірге шектеусіз шығарады
Б. ұша мен бұлшық еттерде патологиялық өзгерістер болмаса шектеусіз шығарылады, ал потологиялық өзгерістер генерализацияланса онда ұша ішкі ағзаларымен бірге толық жойылады
В.ұша мен ішкі ағзалар түгелдей қайта өңдеуге жіберіледі
Г. ұша мен ішкі ағзалар 1000С температурада қайнатылып пайдаланылады
Д. құс ұшасы мен ішкі ағзалары түгелдей утилдеуге жіберіледі
38. Пастереллез ауруына қойылатын ветеринариялы-санитариялық баға қандай ?
А. құс ұшасы тағамға қайнатып немесе қуырып пайдаланылады, ал ішкі ағзалары техникалыќ утелдеуге жіберіледі
Б. құс ұшасы мен ағзалары шектеусіз шығарылады
В. құс ұшасы мен ішкі ағзалары түгел жойылады
Г. құс ұшасы мен ішкі ағзалары қайта өңдеуге жіберіледі
Д. құс ұшасы мен ішкі ағзалары утильденеді
39.Листериоз кезіндегі қойылатын ветеринариялы-санитариялық баға қандай ?
А. зақымдалған ағзалары утелденіп, ал ұша мен зақымданбаған ағзалар қайнатылып пайдаланылады
Б. құс ұшасы мен ішкі ағзалары толық жойылады
В. ұша мен ішкі ағзалары қайта өңдеуге жіберіледі
Г. 1000С температурада қайнатылып пайдаланылады
Д. ұша шектеусіз шығарылады
40. Жұқпалы ларинготрахеит кезіндегі ветеринариялы – санитариялық баға қандай?
А. ұша мен ішкі ағзалары түгел жойылады
Б. ұша шектеусіз шығарылады
В. ұша мен ішкі ағзалар утилденеді
Г.зақымданған ағзалар утелденеді, ал патологиялық өзгерістері жоқ ұша мен ағзалар консервіге қайта өңдеуге жіберіледі
Д.ұшаны қайнатып пайдалануға болады
41. Ньюкасл ауруында қойылатын ветеринариялы – санитарлық баға қандай?
А.құс ұшасы ішкі ағзаларымен бірге қайта өңдеуге жіберіледі
Б. құс ұшасы түгелдей техникалық утелдеуге жіберіледі
В.құс ұшасы мен ішкі ағзалары түгелдей утелдеуге жіберіледі
Г.ұшаны шектеусіз шығарады
Д.ішкі ағзалары жойылады, ал ұшаны консервіге жібереді
42. Марек ауруы кезіндегі ветеринаиялы-санитарлық баға қандай?
А.ұша мен ішкі ағзалары шектеусіз шығарылады
Б.ұша мен ішкі ағзалармен түгелдей жойылады
В.ұшаны түгелдей реттейді
Г.зақымдалған ағзалар утелденеді, ал ұшаны консервіге қайта өңдеуге жібереді
Д.ұшаны утильдеп, ішкі ағзалары шексіз қолданады
43.Құсты сою технологиясының дұрыс ретін көрсетіңіз?
А.қансыздандыру, қауырсынынан тазарту, ішкі ағзаларынан тазарту, танбалау
Б.есеңгірету, қансыздандыру, қауырсынынан тазарту, ішкі ағзаларынан тазарту, қалыпқа келтіру, танбалау
В.конвейрге ілу, қансыздандыру, қауырсынынан тазарту, ішкі ағзаларынан тазарту, туалет, сорттау, қалыпқа келтіру, танбалау
Г.конвейрге ілу, қансыздандыру, қауырсынынан тазарту, ішкі ағзаларынан тазарту, танбалау
Д.конвейрге ілу, есеңгңрету, қансыздандыру, қауырсынынан тазарту, ішкі ағзаларынан тазарту, туалет, сорттау, қалыпқа келтіру, танбалау
44. Тағамдық жұмыртқаның қандай категорияларын білесіз?
А.I-ші, II-ші және III-ші категориялар
Б.экстра, I-ші және II-ші категориялар
В. жоғарғы, экстра, I-ші категориялар
Г. жоғарғы, I-ші, II-ші және III-ші категориялар
Д. экстра, I-ші категориялар
45. Жұмыртқаның жіктелуі:
А.тағамдық және асханалық.
Б.асханалық және диеталық
В.тағамдық және инкубаторлық
Г.ұрықтанбаған және ұрықтанған
Д.асханалық және инкубаторлық
46. Құс етінің балаусалылығын зерттеудің қандай әдістері бар?
А. органолептикалық және зертханалық
Б.вирусологиялық, бактериологиялық
В.гистологиялық, патанатомиялық
Г.органолоептикалық, гистологиялық
Д.паразитологиялық, зертханалық
47. Құстардың жұқпалы емес ауруларын атаңыз?
А.стрептококоз, лептоспироз, листериоз т.б
Б.перитонит, пневмония, плеврит, гиповитаминоздар т.б
В.сальмонеллез, стрепткоккоз, пуллароз, орнитоз және т.б
Г. стрептококоз, лептоспироз
Д. сальмонеллез, стрепткоккоз, пуллароз
48.Бройлер балапандарын етке өткізу мерзімі қандай?
А. 6 – 7 айдан кейін
Б.110- 120 күннен кейін
В.38-42 күннен кейін
Г.90-110 күннен кейін
Д.1 жылдан кейін
49. Құстардың сойыс цехында қанды қандай мақсаттарға жинайды ?
А. қанды жинамайды
Б. қанды толық жояды
В. қан утелденеді
Г.қанды дәрілік заттар, кондитерлік заттар мен азықтық заттар дайындауға жинайды
Д. қанды консерві өнімдеріне қолданады
50. Стафилококкоз ауруында, ауыл шаруашылық құс ұшасын жылумен қалай өңдейді?
А.1000С – да тауық пен үйрек етін 60 мин, қаз және күркетауық етін 90 мин қайнатады.
Б. 1200С – да тауық пен үйрек етін 50 мин, қаз және күркетауық етін 80 мин қайнатады.
В. 1800С – да тауық пен үйрек етін 80 мин, қаз және күркетауық етін 60 мин қайнатады.
Г. 1100С – да тауық пен үйрек етін 90 мин, қаз және күркетауық етін 100 мин қайнатады.
Д. 1500С – да тауық пен үйрек етін 50 мин, қаз және күркетауық етін 80 мин қайнатады.
51. Сальмонеллез ауруында, ауыл шаруашылық құс ұшасын жылумен ќалай өңдейді?
А. 1800С – 2 сағат қайнатып, қолданады.
Б. 1200С – 1сағат қайнатып, қолданады.
В . 1000С – 1,5 сағат қайнатып, қолданады
Г . 1100С – 1сағат қайнатып, қолданады
Д. 1500С – 3сағат қайнатып, қолданады
52. Пастереллез ауруында құс ұшасына қандай ветеринариялық-санитариялық баға беріледі?
А. 1100С – 1,5 сағат қайнатып, қолданады
Б. 1200С – 1 сағат қайнатып, қолданады
В. 1800С – 2,5 сағат қайнатып, қолданады
Г. 1000С – 30 минут қайнатып, қолданады
Д. 1500С – 3 сағат қайнатып, қолданады
53. Трихинеллез ауруында құс ұшасына қандай ветеринариялық-санитариялық баға беріледі?
А. құстың ұшасын және субөнімдерін консерві дайындауға жібереді, ішкі және сыртқы майларын утильдейді
Б. құстың ұшасын және субөнімдерін шұжық цехтарына жібереді, ішкі және сыртқы майларын 1000С –5 мин.қайталап қайнатады.
В. құстың ұшасын және субөнімдерін, ішкі және сыртқы майларын, қайнату арқылы қолданатын қоғамдық тамақтану орындарына жібереді.
Г. құстың ұшасын және субөнімдерін, ішкі және сыртқы майларын шектеусіз қолданады
Д. құстың ұшасын және субөнімдерін утильдейді, ішкі және сыртқы майларын 1000С –5 мин.қайталап қайнатады
54. Аскаридоз ауруында құс ұшасына қандай ветеринариялық – санитариялық баға беріледі?
А.ұшаны және ішкі ағзаларын техникалық өңдеуге жібереді
Б. патологиялық өзгерістер жайылмалы түрде кездессе, ұшаны және ішкі ағзаларын утильдеуге жібереді
В. ұшаны шектеусіз қолданады, ішкі ағзаларын утильдейді
Г.өзгерістер болмаса ұшаны техникалық қайта өңдеуге, ішкі ағзаларын утильдеуге жібереді
Д. ішкі ағзаларын утильдейді, ұшаны қайнатып қолданады
55.Стрептококкоз ауруында құс ұшасына қандай ветеринариялық – санитариялық баға беріледі?
А. ұшаны шектеусіз қолданып, ішкі ағзаларын утильдейді.
Б. ұшаны утильдейді және ішкі ағзаларын шектеусіз қолданады
В. ұшаны және ішкі ағзаларын техникалық өңдеуге жібереді
Г.ұшада өзгерістер болмаса техникалық өңдеуге жібереді және ішкі ағзаларын утильдейді
Д. ұшаны және ішкі ағзаларын утильдейді
56. Ауыл шаруашылық құстарының стрептококкозында азықтық жұмыртқаға қандай ветеринарлық санитарлық баға беріледі?
А. наубайхана және кондитерлік цехтарына жібереді
Б. қайнатылып пісіру арқылы қолданатын қоғамдық тамақтану орындарына жібереді
В. зарарсыздандырып, қайнатылып пісіру арқылы қолданатын қоғамдық тамақтану орындарына жібереді
Г.утильдеуге жібереді
Д. зарарсыздандырып, шектеусіз қолданады
57. Колибактериоз ауруында құс ұшасына қандай ветеринариялық – санитариялық баға беріледі?
А. ұшаны техникалық қайта өңдеуге жіберіп, ішкі ағзаларын шектеусіз қолданады
Б. ішкі ағзаларын утильдеп, ұшаны қайнатып қолданады.
В. ұшаны техникалық қайта өңдеуге жібереді
Г. ұша мен ішкі ағзаларын техникалыққ қайта өңдеуге жібереді
Д. ұшада патологиялық өзгерістер болса, ішкі ағзасымен қоса утильдейді, ал ішкі ағзада ғана өзгерістер болса оны утильдеп ұшаны қайнатып қолданады
58. Аспергилез ауруында құс ұшасына қандай ветеринариялық санитариялық баға беріледі?
А. ұшада патологиялық өзгерістер болса ұшаны да, ішкі ағзаларын да техникалық өңдеуге жібереді
Б.ұшада және өкпеде патологиялық өзгерістер болса ұшаны да, ішкі ағзаларын да, қауырсын, қанаттарын да утильдейді
В. ұшада және өкпеде патологиялық өзгерістер болса ұшаны да, ішкі ағзаларын да техникалық өңдеуге жібереді, ал өкпеде ғана болса, ішкі ағзаларын утильдеп, қауырсын қанаттары техникалық өңдеуге жібереді
Г. ұшада және өкпеде патологиялық өзгерістер болса ұшаны да, ішкі ағзаларын да утильдейді, ал өкпеде ғана болса, ішкі ағзаларын утильдеп, қауырсын, қанаттары шексіз қолданылады
Д. ұшада және өкпеде патологиялық өзгерістер болса ұшаны да, ішкі ағзаларын да, қауырсын, қанаттарын да техникалық өңдеуге жібереді.
59. Пуллороз ауруында құс ұшасына қандай ветеринариялық – санитариялық баға беріледі?
А. ұшада және өкпеде патологиялық өзгерістер болса ұшаны да, ішкі ағзаларын да утильдейді, тек ішкі ағза зақымдалса, оны утильдеп, ұшаны қайнатып қолданады және консервіге жібереді
Б. ұшада және ішкі ағзаларында патологиялық өзгерістер болса ұшаны да, ішкі ағзаларын да техникалық өңдеуге және консервіге жібереді
В. ұшада және ішкі ағзаларында патологиялық өзгерістер болса, ұшаны да, ішкі ағзаларын да тек консервіге жібереді
Г. ұшада және ішкі ағзаларында патологиялық өзгерістер болса, ұшаны да, ішкі ағзаларын да утильдейді, тек ішкі ағза зақымдалса, оны техникалық өңдеуге жіберіп, ұшаны шексіз олданады
Д. ұшаны және ішкі ағзаларын да шектеусіз қолданады.
Жұмыртқаны және жұмыртқа өнімдері
Тамақ өнімдерінің сапасын бағалауға қолданылатын зертханалық құрал- жабдықтар
Шикізаттар қасиеттерін зерттеу негіздері
Майлар және олардың тамақтанудағы маңызы
ТАМАҚ ӨНДІРІСТЕРІНІҢ ЖАЛПЫ ТЕХНОЛОГИЯСЫ пәні бойынша жұмыс бағдарламасы
Құс еті мен жұмыртқасын өндіру технологиясы
Майлар және олардың тамактанудағы маңызы.Дәрумендер. Дәрумендердің жетіспеушілігі.Дәрумендердің жіктелуі
Ферменттер
Бала емізулі әйелдер мен жүкті әйелдердің тамақтануы
Тауық жұмыртқаларын инкубациялаудың режимі
Сорғыштардың жіктелуі
Шоттардың экономикалық мазмұны бойынша жіктелуі
Коммерциялық банктер және олардың жіктелуі
Айналым капиталының жіктелуі.
Осыдан тағамдық заттардың ашып кетуі, іріп - шіруі ұлғайады
Жұмыртқаның қоректік қасиеті мол, өте сіңімді диеталықөнім болып есептелінеді
Заттар алмасуының бұзылуы ауруларының жіктелуі, ветеринариялық - санитариялық сараптама жүргізудегі оның маңызы
Панахана ғимараттарының жіктелуі
Құрылыс конструкцияларының жіктелуі
Ферментация процестерінің жіктелуі