Майсыздандырылған сүтті нормалауда сепарирлеу үшін сүт көлемін анықтау формуласы

1. Нормаланған сүттің көлемін қай формуламен анықтайды, мұндағы
Жн.м. Жм:
А) М н.м. = М м – М сл.
В) М н.м. = М м + М сл.
С) М н.м. = М сл. – М м
D) М н.м. = М м М сл.
Е) М н.м. = М м – М о.
2. Таралау кезінде ықтимал шығынды есептеп сүзбе көлемін қай формуламен анықтайды:
А) Мтв ф = Мтв - 100 Ртв ф
В) Мтв ф = Мтв*100 + Ртв ф
С) Мтв ф = Мтв 100*Ртв ф
D) Мтв ф = Мтв + 100 Ртв ф
Е) Мтв ф = Мтв*100 Ртв ф
3. Майсыздандырылған сүтті нормалауда сепарирлеу үшін сүт көлемін анықтау формуласы :
А) М м = М о (Ж сл +Ж о) (Ж сл – Ж м))
В) М м = М о (Ж сл –Ж о) (Ж сл + Ж м)
С) М м = М о (Ж сл –Ж о) (Ж сл – Ж м)
D) М м = М о (Ж сл –Ж о) (Ж сл – Ж м)
Е) М м = М о (Ж сл –Ж о) (Ж сл – Ж м)
4. Кілегеймен қалпына келтіру сепарирлеу үшін қажетті сүттің көлемін қай формуламен анықтайды:
А) М м =М о (Ж сл + Ж о) (Ж сл – Ж м)
В) М м =М о (Ж сл – Ж о) (Ж сл + Ж м)
С) М м = М о (Ж сл – Ж о) (Ж сл – Ж м)
D) М м = М о (Ж сл –Ж о) (Ж сл – Ж м)
Е) М м =М сл (Ж сл – Ж о) (Ж м – Ж о)

5. Ашытқы көлемін қай формуламен анықтайды:
А) З = М о * Р з 100
В) З = М сл * Р з 100
С) З = М нм * Р з 100
D) З = М нм - Р з 100
Е) З = М нм + Р з 100
6. Қаймақ өндіру үшін ашытқы көлемін анықтау формуласы:
А) З = М о * Р з 100
В) З = М сл * Р з 100
С) З = М нм * Р з 100
D) З = М нм - Р з 100
Е) З = М нм + Р з 100
7. Бастапқы сүттегі ақуыздың массалық үлесін қай формуламен анықтайды:
А) Б м = 0,5 Ж м + 1,3
В) Б м = Ж м + 1,3
С) Б м = 0,5 Ж м
D) Б м = 0,7 Ж м + 1,3
Е) Б м = 0,5 Ж м + 2
8. Сүттегі құрғақ майсыздандырылған қалдықтың массалық үлесін қай формуламен анықтайды:
А) СОМО м = (4,9Жм + Дм)4 + 0,5 + Жм
В) СОМО м = (4,9Жм - Дм)4 + 0,5 - Жм
С) СОМО м = (4,9Жм + Дм)4 + 0,3 - Жм
D) СОМО м = (3,9Жм + Дм)4 + 0,5 - Жм
Е) СОМО м = (4,9Жм + Дм)4 + 0,5 – Жм
9. Сүттегі құрғақ майсыздандырылған қалдықтың массалық үлесін қай формуламен анықтайды:
А) СОМО м = (4,9Жм + Дм)4 + 0,5 - Жм
В) СОМО м = До4 + Жо - 0,59
С) СОМО м = До4 + Жо +0,59
D) СОМО м = (4,9Жм + Дм)4 + 0,5 + Жм
Е) СОМО м = До6 + Жо +0,59
10. Сүттегі құрғақ майсыздандырылған қалдықтың массалық үлесін қай формуламен анықтайды:
А) СОМО м = До4 + Жо +0,59
В) СОМО м = (Дм + 2)4 + 0,225 Жм
С) СОМО м = (4,9Жм + Дм)4 + 0,5 + Жм
D) СОМО м = (4,9Жм + Дм)4 + 0,5 + Жм
Е) СОМО м = (4,9Жм + Дм)4 + 0,5 + Жм
11. Майсыз сүзбені өндіру үшін майсыздандырылған сүттің көлемін қай формуламен анықтайды:
А) Мо тв = М тв – М сл
В) Мо = М тв + М сл
С) Мо = М тв – М сл 100
D) Мо = М тв + М сл * Ро100
Е) Мо = Мо тв * Ро100
12. М’сл нені білдіреді?
А) кілегей көлемі
В) ашытылған кілегейдің көлемі
С) кілегейдің майлылығы
D) сүт көлемі
Е) кілегей көлемі
13. Майсыздандырылған сүттегі құрғақ заттың массалық үлесін қай формуламен анықтайды:
А) Со = 100*СОМОм (100 – Жм) + Жм
В) Со = 100*СОМОм (100 + Жм) + Жм
С) Со = 100*СОМОм (100 – Жм) – Жм
D) Со = 100*СОМОм (100 – Жм) + Жо
Е) Со = 2Жо + 0,25До + 0,76
14. Бірқалыпты сүттегі құрғақ майсыздандырылған заттың массалық үлесін қай формуламен анықтайды:
А) СОМО нм = СОМОм*Мм - СОМОоМоМм + Мо
В) СОМО нм = СОМОм*Мм + СОМОоМоМм - Мо
С) СОМО нм = СОМОм*Мм - СОМОоМоМм - Мо
D) СОМО нм = СОМОмМм + СОМОоМоМм + Мо
Е) СОМО нм = СОМОм*Мм + СОМОоМоМм + Мо

15. 1 т майсыз сүзбедегі майсыздандырылған сүттің шығынын қай формуламен анықтайды:
А) Ро = [237,4*100Бо]*К
В) Ро = [234*100Бо]*К
С) Ро = [237,4*100Бо] + К
D) Ро = [237,4 + 100Бо]*К
Е) Ро = [237*100Бо]*К
16. Нормаланған сүттің көлемін қай формуламен анықтайды, мұндағы Жн.м. Жм:
А) М н.м. = М м – М сл.
В) М н.м. = М м + М сл.
С) М н.м. = М сл. – М м
D) М н.м. = М м +М о.
Е) М н.м. = М м – М о.
17. Қалыпты сүттің көлемін қай формуламен анықтайды:
А) Мм = Мнм (Жнм – Жо) *(Жм – Жо)
В) Мм = Мнм (Жнм + Жо) (Жм + Жо)
С) Мм = Мнм (Жнм – Жо) (Жм – Жо)
D) Мм = Мнм (Жнм + Жо) + (Жм – Жо)
Е) Мм = Мнм + (Жнм – Жо) (Жм – Жо)
18. Қаймақтың көлемін қай формуламен анықтайды:
А) Мсм = М’сл + 100 Рсм
В) Мсм = М’сл*100 + Рсм
С) Мсм = М’сл - 100 Рсм
D) Мсм = М’сл*100 Рсм
Е) Мсм = М’сл*10 Рсм
19. Ауысымдағы кілегейдің массалық үлесін қай формуламен анықтайды:
А) Мсм = NH A*100
В) Мсм = NH A
С) Мсм = NH + A
D) Мсм = NH - A
Е) Мсм = NH*A
20. Сепарирлеу үшін сүттің массасын қай формуламен анықтайды:
А) Мм сеп = М’сл*Рм 1000
В) Мм сеп = М’сл*Рм 100
С) Мм сеп = М’сл + Рм 1000
D) Мм сеп = М’сл - Рм 1000
Е) Мм сеп = М’сл*Рм + 1000
21. Нормаланған сүттің көлемін қай формуламен анықтайды, мұндағы Жн.м. Жм:
А) М н.м. = М м – М сл.
В) М н.м. = М м + М сл.
С) М н.м. = М сл. – М м
D) М н.м. = М м +М о.
Е) М н.м. = М м – М о.
22. Сүзбе сарысуын сепарирлеу кезіндегі сырасты кілегейдің көлемін қай формуламен анықтайды:
А) М п сл = [Мсыв (Жсыв + Жо сыв) (Ж п сыв – Жо сыв)]*(100 – П) 100
В) М п сл = [Мсыв (Жсыв – Жо сыв) (Ж п сыв + Жо сыв)]*(100 – П) 100
С) М п сл = [Мсыв (Жсыв + Жо сыв) (Ж п сыв + Жо сыв)]*(100 – П) 100
D) М п сл = [Мсыв (Жсыв – Жо сыв) (Ж п сыв – Жо сыв)]*(100 – П) 100
Е) М п сл = [Мсыв (Жсыв – Жо сыв) (Ж п сыв – Жо сыв)]*(100 + П) 100
23. Ашытқы енгізгеннен кейінгі кілегейдегі майдың массалық үлесін ұай формуламен анықтайды:
А) Жсл = 100*Жсл’ + З*Жз 100 * З
В) Жсл = 100*Жсл’ – З*Жз 100 - З
С) Жсл = 100*Жсл’ – З*Жз 100 + З
D) Жсл = 100*Жсл’ + З*Жз 100 З
Е) Жсл = 100*Жсл’ – З*Жз 10 - З
24. Егер Жнм Жм, онда:

А) Мнм = Мм (Жсл + Жм) (Жсл – Жнм)
В) Мнм = Мм (Жсл – Жм) (Жсл + Жнм)
С) Мнм = Мм (Жсл – Жм) (Жсл – Жнм)
D) Мнм = Мм (Жсл + Жм) (Жсл + Жнм)
Е) Мнм = Мм (Жсл – Жм) + (Жсл – Жнм)
25. Егер Жнм Жм, онда:
А) Мнм = Мм (Жсл + Жм) (Жсл – Жнм)
В) Мнм = Мм (Жсл – Жм) (Жсл + Жнм)
С) Мнм = Мм (Жсл – Жм) (Жсл – Жнм)
D) Мнм = Мм (Жсл + Жм) (Жсл + Жнм)
Е) Мнм = Мм (Жм – Жо) + (Жнм – Жо)
26. Кілегейдің шығынының көлемін қай формуламен анықтайды:
А) М п сл = М сл + М пр
В) М п сл = М сл – М пр
С) М п сл = М сл*М пр
D) М п сл = М сл – М о
Е) М п сл = М сл + М о
27. Зауытқа келген сүт бірінші кезекте түседі:
А) Өндіріс цехына
В) Таралау цехына
С) Қабылдау цехына
D) Қойма бөлмелеріне
Е) Қосымша бөлімдерге
Е) З = 1,5Ммс*100
28. Майсыз сүзбенің көлемін қай формуламен анықтайды:
А) М тв о = Мо +1000Ро
В) М тв о = Мо -1000Ро
С) М тв о = Мо*1000Ро
D) М тв о = Мо*100Ро
Е) М тв о = Мо* Ро 1000
29. Кілегейдің көлемін қай формуламен есептейді:
А) Мсл = Мтв Жтв*Жсл
В) Мсл = Мтв + Жтв + Жсл
С) Мсл = Мтв*Жтв + Жсл
D) Мсл = Мтв*ЖтвЖсл
Е) Мсл = Мтв + ЖтвЖсл
30. Кілегейдің көлемін қай формуламен есептейді:
А) Мсл = Мтв Жтв*Жсл
В) Мсл = Мтв + Жтв + Жсл
С) Мсл = Мтв*Жтв + Жсл
D) Мсл = Мтв*ЖтвЖсл
Е) Мсл = Мтв + ЖтвЖсл



Ұқсас жұмыстар

Майсыздандырылған сүт
Сүт өнімдері өндірісіндегі технохимиялық бақылау
Шет елдік өнім мен отандық өнімді салыстыру (сүзбе өнімі)
Сүт өндірісінің түсінігі
Майы алынбаған сүт
Сүт құрамындағы майдың құрамы
Сүтті қайта өндеу талаптары
Сүт өндірісіндегі сүт өнімдерінің маңызы
Сары май өнімін өндіру
Сары майды ветеринариялық-санитариялық сараптау
Тергеушінің тергеу бөлімінің бастығымен және анықтау органдарымен өзара әрекеттесуі
Пайда, оның экономикалық мазмұны, түрлері және анықтау әдістері «Қостанай минералдары»
Негізгі қорлардың амортизациясын анықтау әдістері және олардың кәсіпорынның негізгі капиталын жаңартудағы ролі
Мемлекеттік қызмет көрсету стандарттарын анықтау үшін модельдік методикалық нұсқаулар
Газды-сұйықты өнімнің атқылауын болдырмау үшін ұңғы сағасын жабдықтау жүйелерін зерттеу және жетілдіру
Сұраныс пен ұсыныстың нарықтың әр түрлі құрылымындағы тауар бағаларын анықтау факторы ретінде
Жол қозғалысы және көлік құралдарын пайдалану ережелерін бұзғаны үшін жауапкершілік
Бие сүті және қымыздың құрамы мен қасиеттері. туралы
Бие сүті мен қымыздың шипалық және емдік қасиеттері.