Консервінің сынамасын алу
Санитарлық микробиология пәнәнен 1-ші межелік бақылау
ВС-303 тобына
1. Қандай микроорганизмдерді санитарлық-көрсеткіш микроорганизмдер деп атайды?
2. Санитарлық-көрсеткіш микроорганизмдердің (ІТТБ, гемолитикалық стрептококк) сипаттамасы –морфологиялық, культуралдық, биохимиялық қасиеттері
3. Санитарлық-көрсеткіш микроорганизмдерге қойылатын талаптар
4. ЖМС, коли-титр, коли-индекс дегеніміз не?
5. Зооантропоноз аурулардың қоздырғыш түрлерінің аттары
6. Қандай аурулар зооантропонозды ауру деп аталынады?
7. Зооантропоноздар қоздырғыштарының (сібір жарасы, шошқа тілмесі, листериоз, бруцеллез және туберкулез қоздырғыштарының) морфологиялық және культуралдық қасиеттері
8. Зооантропонозды аурулардың қысқаша сипаттамасы, бактериологиялық диагностикасының негізі
9. Ақаулықтарды тудыратын аэробты спора түзетін бактериялардың (Bac.mycoides, Bac.subtilis, Bac.sereus, Bac.megatherium, Bac.mesentericus) морфологиялық және культуралдық қасиеттері.
10. Ақаулықтарды тудыратын аэробты спора түзбейтін бактериялардың (Pseudomonas fluorescens, Ps.aeruginosa-синегнойная-көк ірің таяқшасы, Serracia marcescens-чудесная-ғажайып таяқша) морфологиялық және культуралдық қасиеттері
11. Ақаулық тудыратын анаэробты спора түзетін бактериялардың (Сl.sporogenes, Cl.putrificum), факультативті- анаэробты спорасыз бактериялардың (Proteus, Escherichia), микроскопты саңырауқұлақтардың, ашытқылардың, актиномицеттердің морфологиялық және культуралдық қасиеттері.
12. Энтерококктардың, майқышқылы және сіркеқышқылы бактериялардың қандай түрлері тамақ өніміне ақаулық тудырады
13. Токсикоз деген не?
14. Токсикоинфекция деген не?
15. Стафилококктардың, стрептококктардың, Cl.botulinum, Cl.perfringens, сальмонеллалардың морфологиялық және культуралдық қасиеттері қандай?
16. IТТБ, ТИМАЦ, оксидаздық тестер бойынша ажыратудың ерекшеліктері?
17. Токсигенді стафилококктарды сапрофиттерден қалай ажыратады?
18. Ет сынамасын алу әдісі
19. Еттің бактериологиялық зерттеуін қандай жағдайда өткізеді?
20. Еттің бактериологиялық зерттеу кезінде қандай көрсеткіштерді анықтайды?
21. Микроскопия әдісімен еттің балғындығын анықтау.
22. Еттің ақаулықтары
23. Шұжықтың сынамасын алу әдістемесі
24. IТТБ, сальмонелла, протей, стафилококктар, клостридий табу үшін шұжықты зерттеу әдісі
25. Шикі қақталған шұжықтарды бағалау үшін қандай микробиологиялық көрсеткіштер алынады?
26. Дұрыс сақталмаған шұжықтың ақаулықтарының түрлері
27. Консервінің сынамасын алу
28. Консервілерді стерилизациялау алдында бактериологиялық зерттеу
29. Консервілерді стерилизациядан кейін бактериологиялық зерттеу әдісі мен мақсаты
30. Ет, сүт,өсімдік консервілерінің зақымдану жолдары мен көздері
Консерві қалбырларының таңбалануы
ТҰЗДАЛҒАН ЕТ ПЕН ТҰЗДАЛЫП-ҚАҚТАЛҒАН ЕТ ӨНІМДЕРІН ТЕКСЕРУ
Жабайы жануарлар мен құстар етөнімдерінветеринариялық - санитариялық сараптау
Тамақ өнімдерінің технологиясы бойынша зертханалық жұмыстар
ТҰЗДАЛҒАН ЕТТІҢ САПАСЫН АНЫҚТАУ
Консервілердің ақаулары
Етті консервілеудің жаңа әдістері.
Консервілеу әдістері
Жабайы жануарлар мен құстардың ет өнімдерін консервiлеу
Консервілер өндірісі. Консервілер өндірісі технологиясы
Жастар арасындағы жұмыссыздықтың алдын алу шаралары.
Ауыл мектебі оқушыларын рухани-адамгершілікке тәрбиелеудің педагогикалық шарттарының орындалуы
Сигналдың гармоникалық құрамдас бөліктерін графикалық түрде анықталуын бағдарлама түрінде іске асыру
БАЙМЫРЗАҰЛЫ БАЛУАН ШОЛАҚ жайлы жайлы жайлы
Екі жақтан қоректенетін машина негізіндегі электржетегінің математикалық сипатталуы
Нашақорлықтың, маскүнемдіктің, алкоголизмнің алдын алудағы Ішкі Істер Органдарының қызметі
Өндіріс шығындарын есепке алудың әдістері мен өнімнің өзіндік құнын калькуляциялау
Диареяны алдын алу
Несиелік қатынас субъектілері қарыз беруші және қарыз алушы
Алматы әлемдегі табиғаты таза, сұлу қалаға айналу керек туралы