Пропионқышқылды бактериялардың құрғақ ашытқысын өндіру
1. Пропионқышқылды бактериялардың мұздатуға тозімділігін зерттеу.
2. Пропионқышқылды бактериялардың биохимиялық және ферментативтік белсенділіктеріне лиофилизацияның әсерін зерттеу
3. Ферментативті реакциялардың ферменттері және коферменттері.
4. Кезекті энергетикалық үрдістер
5. Ақуыз және нуклеин қышқылдарының биосинтезі
6. Зертханалық ашытқыны әзірлеудің сұлбасы
7. Р галактозидазамен өңдеудің сүтте пропионқышқылды бактериялардың таза культурасының дамуына әсерін зерттеу
8. Пропионқышқылды бактериялардың құрғақ ашытқысын өндіру
9. Қайта отырғызу кезінде белсендірілген пропионқышқылды бактериялардың культураларын зерттеу
10. Сүтте пропионқышқылды бактериялардың өсуіне ферментті препараттардың әсерін зерттеу
Май және май қышқылдары
Құлмақ ашытқысындағы нан құрамы
Гомоферментативті сүт қышқылын ашуының қоздырғыштары
Сүт қышқыл ашу процесі
Сүт құрамындағы майдың құрамы
Сүтқышқыл өнімдерінің биотехнологиясын әзірлеу және зерттеу туралы
Ашытылған сүт өнімдерінің технологиясы, гигиенасы және ветеринариялық - санитиариялық сараптау
Кәсіпорында пайдаланылатын шикізат түрлері және шикізатты өндіріске дайындау
ҰЙЫТЫНДЫ МЕН СЫР МАССАСЫН ӨҢДЕУДЕГІ БИОХИМИЯЛЫҚ ЖӘНЕ ФИЗИКО-ХИМИЯЛЫҚ ПРОЦЕССТЕР
Квастың тарихы
ҚР-дағы мұнай нарығының даму заңдылықтары және тенденциясы «Қазмұнайгаз» Барлау Өндіру» АҚ
Ауа әгі, өндіру технологиясы, түрлері, қасиеттері, қолданылуы.
Сыр қақтарын өндірудің технологиялық схемасы
ӨРТ СӨНДІРУ ЖӘНЕ АВАРИЯЛЫҚ-ҚҰТҚАРУ ЖҰМЫСТАРЫ ҚЫЗМЕТІ
Солод өндіру технологиясы
Еденге арналған керамикалық материалдарды өндіру технологиясы
Ірімшік өндіру тәсілі
Сыр өндіру
Тұрғылықты өрт сөндіру қондырғыларының жіктелуі
Бактериялардың вирустарын қалай атайда