Дайын өнімге қойылатын талаптар

1 Межелік бақылау сұрақтары:

1. Тамақтық деп қандай заттарды атайды.
2. Шикізатқа, етке, майға, субөнімдерді, өсімдік шикізатына қойылатын талаптар.
3. Дайын өнімге қойылатын талаптар.
4. Қалбыр ыдыстарына қойылатын талаптар.
5. Өндіріс процестерін бақылау дегеніміз не?
6. Қаңылтыр қалбырлардағы белгілер мен жазуларды оқи білу
7. Тамақтық заттар қандай топтарға бөлінеді.
8. Тамақ өнімдеріндегі су құрамы және сапасының сақталуын қалай әсер етеді.
9. Тамақтық күл деген не, оның сапасына қалай әсер еетеді.
10. Көмірсу қандай топтарға және подгруппаға бөлінеді
11. Клейтеризация процесі қандай процесс
12. Қант, крахмал, клечатка адамның тамақтануында қандай роль атқарады.
13. Май және белоктың тағамдық құндылығы неге байланысты
14. Қандай майлар жеңіл сіңімді және сіңбейтіндерге жатады.
15. Қандай белоктар ауыстырылатын және ауыстырылмайтынға жатады
16. Қандай өнімдерде майда және сула еритін витаминдер болады
17. Адамда қандай ауру витаминдердің жетіспеуінен артықшылығынан ауру тудырады.
18. Ферменттердің әерінен болатын процестерді ата
19. Тамақ өнімдерінің ароматты заттары, иісі, дәмі неге байланысты
20. Тамақ өнімдерінің энергетикалық құндылығы неге байланысты



Ұқсас жұмыстар

Өнімдердің сапасы және қасиеттері
Процестерге қойылатын техникалық регламенттермен анықталған талаптар
Халықаралық стандарт халықар
Аммиакты селитра өніміне ұйым стандартын әзірлеу
Зраза котлет ассортименті
Көкөністермен байытылған сиыр етінен холодец жасау технологиясы
Тамақ өнімдерінің құжаттары мен үлгілерін тексеру
Қантты печенье өндірісіндегі технологиялық жүйе
Ауыр енбекпен және спортпен айналысатындардың тамактану ерекшелігі, Азық түлік тауарларының сапасын бақылау
Сапаны басқару және бақылау
Бу қазандықтары мен шаң дайындау жүйелері есебі
Аудиттің мәні және оның нарықтық экономика жағдайындағы ролі
Нарық жағдайында шағын кәсіпкерліктің дамуы
Оңтүстік Қазақстан облысындағы несие нарығының қазіргі жағдайын талдау
Инвестициялық жобаларды дайындау және экономикалық дәлелдеу ЖШС «Тамир»
Мәтін және онымен жұмыстың бағдарламалық талаптарын орындаудың негізгі жолы – тілдік талдау
Балалардың мектепке дайындығын жан - жақты ұйымдастырудың психологиялық - педагогикалық негiздерi
Кәсіпорынның қаржылық жағдайын бағалау және кәсіпорынның қаржылық тұрақтылыққа жету жолдары
Жүзедегі дипломдық жобада қарастырылған КИВЦЭТ-ЦС автогенді балқыту үшін шихта дайындау үрдісі