Микоздар және микотоксикоздармен улануларға зертханалық сараптама

Фармакология токсикология, токсикологиялық анализ пәнінен ІІ межелік бақылау жұмысының сұрақтарына: 8-15 аптада өткен сабақтар бойынша – улы өсімдіктер токсикологиясына қатысты ветеринариялық санитариялық сараптаулар қарастырыла отырып қосымша келесідей сұрақтар ІІ межелік бақылаудың тапсырмалары болып табылады:
1. Улы өсімдіктердің жіктелуі және олардан улану;
2. Құрамындағы токсиндік заттың түріне байланысты улы өсімдіктерге ветеринариялық токсикологиялық анықтама беріңіз;
3. Химиялық-токсикологиялық зерттеуге сынама жіберудегі негізгі қағидалар, ережелері мен патоанатомиялық өзгерістерге сипаттама беріңіз;
4. Микоздар және микотоксикоздармен улануларға зертханалық сараптама;
5. Құрама жеммен, күнжара және шротпен малды азықтандырғанда туындайтын токсикоздар.



Ұқсас жұмыстар

Токсикологиялық мэні жэне мөлшері
Саңырауқұлақтар және микрорганизмдермен зақымданған азықтардың құрамына байланысты жануар организміндегі биологиялық үрдісті талдау. Улы өсімдіктермен уланудан сақтандыру іс-шаралары
Кәсіптік аурулар мен улану жағдайларын тіркеу, есепке алу, сондай-ақ олар бойынша есептілікті жүргізу ережесі
Микотоксиздер
Саңырауқұлақ жасушасының морфологиясы
Балауса саңырауқұлактарын сапасын сараптау және санитарлық бағалау
«Қоғамдық тамақтану орындарына қойылатын санитарлық-гигиеналық және эпидемиологиялық талаптар»
Улануды емдеудің жалпы принциптері. Уланудың алдын алу
МИКОЗДАРДЫҢ СИПАТТАМАСЫ
Микоздардың диагностикасы
Аурудың тұрақтылығы және даму себебі
Коммерциялық ақпарат пен коммерциялық кұпия мәні және оны қорғау
Жазаның жүйелерінің және түрлерінің жалпы сипаттамасы
Аудиттің мәні және оның нарықтық экономика жағдайындағы ролі
Адамдар арасындағы қарым-қатынас және іс-әрекет психологиясы
Жиынтық сұраныс және жиынтық ұсыныс,бұлардың кейнстік үлгісі
Агробизнес және агроөнеркәсіп интеграциясының арасындағы байланыс
Ақшаның маңызы, қызметтері және оның ерекшеліктері
Қабатты гидравликалық жару және ұңғылардың түптік аймаққа әсер ету
ПАСКАЛЬ - Программалау стилі, деректерді енгізу және шығару