Тұқымдық бақылау
Ауыл шаруашылық дақылдарының селекциясы және тұқым шаруашылығы пәнінен білім алушыға арналған межелік бақылау сұрақтары
1. Биотехнология әдісінің селекция жұмысын арттырудағы маңызы.
2. Қазақстанда өсімдіктер биотехнологиясының жетістіктері
3. Полиплоидия түсінік
4. Селекциялық материалдардың фенологиялық дамуын бақылау жолдары
5. Сорт туралы ұғым
6. Сортқа қойылатын өндірістік талаптар
7. Бастапқы материал түрлері мен тәсілдері
8. Селекция ғылымының даму кезеңдері.
9. Селекцияның пән аралық байланысы.
10. Сорт туралы ұғым
11. Сортқа қойылатын өндірістік талаптар
12. Бастапқы материал түрлері мен тәсілдері
13. Талдаушы селекция.
14. Түрлердің синтезі мен ресинтезі.
15. Гетерозис, оны өсімдіктер селекциясы тәжірибесінде пайдалану жолдары.
16. Тәжірибелік мутагенез
17. Гетерозис және инбридингті өсімдіктер селекциясында пайдалану жолдары.
18. Гетрерозис дегіміз не? Олардың тәсілдерін ата.
19. . Инбридингтің аутбридингтен айырмашылығы қандай?
20. Гетреозистің және ингибридингтің ауыл шаруашылықта алатын орыны.
21. Селекциялық материялдар.
22. Материялдарды бағалау тәсілдері.
23. Мемлекеттік сорт сынаудың міндеті мен түрлері
24. Сорт туралы түсінік және оларға қойылатын талаптар
25. Жаңа сорттарды мемлекетік сорт сынауға енгізу тәртібі
26. Шет мемлекеттердегі тұқым шаруашылығы
27. Ауыл шаруашылығы дақылдарының тұқым сапасын әдісі мен техникасы
28. Жеке дақылдарды арнайы апробацияда өткізу
29. Тұқымдық материал, оның маңызы мен сипаттамасы.
30. Мемлекеттік тұқымдық бақылау.
31. . Сорттық егісті бақылау.
32. Тұқымдық бақылау
33. Сорттық және тұқымдық бақылаудың егістік дақылдарына маңызы
34. Сорт алмастыру және сорт жаңарту
35. Өсімдіктерді клондық көбейтудің селекциядағы пайдасы.
36. Клондық көбейтудің селекциялық әдістері
37. Микрокөбейту процесінің селекциялық кезеңдері
38. Өсімдіктердің клондық микрокөбеюіне әсер ететін факторлар
Тұқымның тіршілік ұзақтығы
Тұқымдық және сорттық бақылау
Аталық малды ұрпағының сапасы бойынша сұрыптау
Көпжылдық шөптердің тұқымдық егістерінің сапасын бағалау
Себу тәсілі
Мал шаруашылық шикізат өнімдерінің негізгі көздері
Қазақтың қылшық жүнді құйрықты қой тұқымының онтогенезде дамуы
Тұқымдық бұқаларды азықтандыру ерекшеліктері
Бидай және арпа дақылдарының халық шаруашылығындағы маңызы
Жер шаруашылығының қолданбалы биологиядағы орны, міндеттері мен кемшілішгі
Бақылау жұмысына дайындық
Өзіндік бақылауға бейімдеу шарттары
Алдыңғы қатарлы мемлекеттердегі қаржылық бақылаудың ұйымдастырылуы.
Экологиялық бақылау.
Бақылаудың негізгі статистикалық әдісі
Сабақ барысындағы бақылауым
Жұқпалы емес иммунологиядағы жетістіктер Ф. Бернетке иммунологиялық бақылау концепциясын ашуға мүмкіндік берді
Межелік бақылау
І аралық бақылаудың тест сұрақтары
І аралық бақылау академиялық суреттен