Токсинді заттардың ағзада таралуы
Пән: Тамақ өнімдерінің сапасын эксперттік бағалау
Мамандық: 6М073500 - Тағам қауіпсіздігі
1 Аралық бақылау
1. Тамақ өнімдерінің сапа көрсеткіштері
2. Тамақ өніміндерінің қауіпсіздігін бағалау
3. Қауіп-қатердің көздері деп нені атауға болады?
4. Өнім жасалу тәсіліне қарай қалай бөлінеді?
5. Жалған өнім жасаушылар қаупі
6. Тамақ өнімдерінде химиялық қауіпті заттар қалай пайда болады?
7. Токсинді заттардың ағзада таралуы
8. Токсинді заттың ағзада таралуы қандай факторларға тәуелді?
9. Уланудың клиникалық кезеңдері
10. Зиянды зартар ағзаға әсер ету сипаты бойынша қалай жіктеледі?
11. Биологиялық қауіп-қатер
12. Зиянды заттардың әсерін жою жолдары
13. Тамақ өнімдерінде химиялық зиянды заттардың пайда болуы
14. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздік көрсеткіштері
15. Азық- түлік өнімдерін өндірудің қазіргі кездегі тәсілдері
Химиялық қару жайлы
Өскемен қаласының тұрғындарының денсаулығына ауыр металдардың әсер етуіне баға беру және талдау
Химиялық қауіптілік
Қауіпті және зиянды факторларды жіктеу
Малдың улы заттарға сезімталдығы
Қоршаған орта тұрақтылығы мен қауіпсіздігі
Удың ағзаға ену жолдары
Қалдықтардың басқарылуы
Карбонизделген сорбенттің регенерациялық және жара жазушы қасиеттерін зерттеу
Өскемен қаласының атмосфералық ауасына автокөліктерден бөлінетін газдардың тигізетін әсеріне баға беру
Планетадағы заттардың айналымы. Өзектілік қағидасы
Көгершіндердің таспа құрттары және олардың таралуы
Радионуклидтердің СИЯП аймағында таралуы
Лейкоциттердің өндірілуіне қажетті заттардың, витаминдердің жеткіліксіздігінен олардың өндірілуінің бұзылуы
Лимфа түйінінің іріңдеп, инфекцияның айналадағы клеткаға таралуы
Осыдан тағамдық заттардың ашып кетуі, іріп - шіруі ұлғайады
Семіздік, май басу - ағзада артық майдың жиналуы, тері асты клетчаткасын, шарбыны, т. б. тіндер мен органдарды май басу
Анаболикалық заттардың спортсмендердің организмне, дене бітіміне әсер етуін зерттеу
Ағартушылық идеяларының таралуы
Жарғақты өсімдікті илегіш заттардың судағы ерітіндісімен өңдеу операциясы