Астық массасының жағдайын анықтайтын негізгі факторлар

1 – нұсқа

Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеудің технологиялық негіздері

$$$ 61
Астық массасының жағдайын анықтайтын негізгі факторлар
А. ылғалдылық
В. температура және арам шөп қоспасы
С. микрофлора
D. астық қорының зиянкестері
Е. ылғалдылық, температура және қоспасы

$$$ 62
Астық массасының қандай қасиеті оның қозғалғыштық мүмкіншілігін анықтайды
А. қуыстылығы
В. сырғыштығы
С. жылу физикалық
D. гигроскопиялық
Е. сорбциялық

$$$ 63
Астық массасының қандай қасиеті кептіруді сипаттайды
А. сырғыштығы
В. қуыстығы
С. жылу физикалық
D. өзінше сұрыпталуы
Е. аэродинамикалығы

$$$ 64
Астық массасының ылғалдану үрдісі қалай түсіндіріледі
А. аэродинамикалық
В. күштік
С. үйкелістік
D. гигроскопиялық, сіңіргіштік
Е. өзінше сұрыпталуы

$$$ 65
Астық массасының жеке фракцияларға бөлінуі қандай қасиетпенен түсіндіріледі
А. сырғыштық
В. өзінше сұрыпталуы
С. гигроскопиялығы
D. сіңіргіштігі
Е. үйкелгіштігі

$$$ 66
Тұрақты температурада газды фазаның өздік параметрлеріне
А. Реакция жылдамдығының константасы
В. Активация энергиясы, реакция жыльшығы
С. Газ беті
D. Тығыздық
Е. Газ тығыздығы

$$$ 67
Астықты сақтауда қандай әдістер қолданылады
А. үлкен ылғалдылықжағдайында
В. жоғарғы температурада
С. құрғақ жағдайда 100-қа салқындатып, а уа қуысында СО2, Ν газдармен толтырады
D. төменгі температурада
Е. жоғарғы қоспалары болғанда

$$$ 68
Астық қорының зиянкестерімен күресуде қандай физика-механикалық шаралар қолданылады
А. сепараторда тазарту
В. тездеп желдету
С. кептіру
D. тазалау, кептіру 50-550С, салқындату 100С СВЧ, ИҚ сәулені, озон және ионоозонды қолдану
Е. астықты қозғалту

$$$ 69
Астық массасының жағдайын анықтайтын негізгі факторлар
А. ылғалдылық
В. температура және арам шөп қоспасы
С. микрофлора
D. астық қорының зиянкестері
Е. ылғалдылық, температура және қоспасы

$$$ 70
Астық массасының қандай қасиеті оның қозғалғыштық мүмкіншілігін анықтайды
А. қуыстылығы
В. сырғыштығы
С. жылу физикалық
D. гигроскопиялық
Е. сорбциялық

$$$ 71
Астық массасының қандай қасиеті кептіруді сипаттайды
А. сырғыштығы
В. қуыстығы
С. жылу физикалық
D. өзінше сұрыпталуы
Е. аэродинамикалығы

$$$ 72
Астық массасының ылғалдану үрдісі қалай түсіндіріледі
А. аэродинамикалық
В. күштік
С. үйкелістік
D. гигроскопиялық, сіңіргіштік
Е. өзінше сұрыпталуы

$$$ 73
Астық массасының жеке фракцияларға бөлінуі қандай қасиетпенен түсіндіріледі
А. сырғыштық
В. өзінше сұрыпталуы
С. гигроскопиялығы
D. сіңіргіштігі
Е. үйкелгіштігі

$$$ 74
Құрама жем астығы қандай мақсатта қолданылады
А. қоғамдық тамақтандыру және сауда-саттық
В. армия
С. әртүрлі саладағы өндірістер
D. мемлекеттік қор
Е. мал шаруашылығы, құрама жем өндірісі

$$$ 75
Бидай дәнінің морфологиялық сипаттамасы
А. ұзынша-сопақ, тұқымға ұқсас, беті жазық, кең сақалды, түсі сарыдан қызылға дейін
В. ұзындау көктеу
С. дөңгелектеу сарылау
D. ұзын ақтау
Е. үшбұрышты қоңырлау

$$$ 76
Астық массасының құрамы қанша компаненттен тұрады
А. 2
В. 6
С. 8
D. 3
Е. 5

$$$ 77
Астық массасының ішкі ауа кеңістігі қандай көрсеткішпен сипатталады
А. ылғалдылық
В. сырғыштығы
С. температура
D. қуыстығы
Е. қоспасы

$$$ 78
Қандай астық дақылында ауа кеңістігі аз болады
А. жүгері
В. бидай
С. тары
D. арпа
Е. сұлы

$$$ 79
Қандай астық дақылының 1000 дәнінің салмағы үлкен
А. тары
В. рапс
С. сұлы
D. жүгері
Е. бидай

$$$ 80
Астықты өңдеуде қандай технологиялық операциялар болады
А. тазарту
В. кептіру
С. салқындату
D. тазарту, кептіру, салқындату, газациялау, дегазациялау, жарқылдату, желдету партияларын қалыптастыру
Е. газация

$$$ 81
Бидай дәнін қандай интервалда ылғалдылық жағдайын қалыптастыруға болады
А. 15,5-17
В. 12-13
С. 14-15
D. 18-20
Е. 9-11

$$$ 82
Сусымалды материал дегеніміз не
А. қатты дене
В. газ
С. түтін
D. сорбент
Е. екі фазалы система (қатты дене+газ)

$$$ 83
Қатты дененің өлшемдері
А. геометриялық өлшемі
В. құрылымдық өлшемі
С. үйкелістік өлшемі
D. жылу-физикалық, аэродинамикалық
Е.геометриялық,құрылымдық,үйкелістік,жылу-физикалық, аэродинамикалық және электро-фихикалық

$$$ 84
Сусымал материалда жүретін процесстерді сипаттайтын қасиеттерді көрсетіндер
А. Желдік
В. Энергетикалық
С. Атомдық
D. Күндік
Е. Теплофизикалық, электрофизикалық жөне аэродинамикалық

$$$ 85
Сусымалы материалдың фракциялық қасиеті
А. Бөлшектерінің қозғалғыштығы
В. Ыдыстың қатырғысына көлбеу қысымы
С. Жатық көлемде энергия беру
D. Беріктіктің эквивалента модулы
Е. Өздігінен қүлау бүрышы сусымалы материалдың бір қабатының екінші қабатымен қозғалғанда қарсыласу коэффициенті

$$$ 86
Сусымалы материалдың бөлшектерінің орналасу тығыздығын не сипаттайды
А. Гравитациялық күштің мәні
В. Потенциалдық энергияның кіші кванты
С. Қайта туу энегриясының шамасы
D. Бөлшектерінің қозғалғыштығы
Е. А+С

$$$ 87
Сусымалы материалдың физикалық моделін қандай шарттар көрсетеді
А. Ең кіші көлем
В. Элементарлық ең кіші колем, ең үлкен колем, элементарлық қабаттағы бөлшектердің саны, потенциалдық энергияның ең кіші айырымы, дискретті сипаттама
С. Қатты сипаттама
D. Ең кіші көлемдік айырым
Е. С+Д

$$$ 88С
Физикалық тұрғыдан сусымалды материал дегеніміз не
А. Түтін-қатты дене
В. Сорбенттер-қатты дене
С. Дисперсті екі фазалы жүйе қатты дене—газ (сүйық)
D. Түтін—сорбенттер
Е. Ұшпалы қалықтаған қабат-газ

$$$ 89
Сусымалы материалдың стурктура-механикалық қасиеті дегеніміз:
A. Күш жүмсау механизмімен анықталады
B. Оның бөлшектерінің бірігуі
C. Дән көлеміне тәуелділігі
D. Сусымалы материалдың бөлшектерінің орналасуы, тығыздығының оның салыстырамлы жылжуына тәуелділігі
E. Ауаның салыстырмалы ылғалдығына төуелділігі

$$$ 90
Сусымалы материал қандай қасиеттерді сипаттайды
А. Энергетикалық
В. Структуралы-механикалық, күштік жене функционалды
С. Күн әсері
D. Жел әсері
Е. Қардың әсері

2-нұсқа

$$$ 91
Күнбағыс дәнінің тепе-теңдік ылғалдылығы а у а ның температурасы 200С және қатынасты ылғалдылығы 75% болғанда неге тең
А. 8,2
В. 8,5
С. 8,4
D. 8,3
Е. 8,6

$$$ 92
Жылу өткізгіштік коэффициенті қандай өлшеммен өлшенеді
А. Вт(м·к)
В. кДж
С. м2
D. Вт
Е. м

$$$ 93
Температура өткізгіштік коэффициентінің өлшемі қандай
А. Втм
В. м2с
С. Джкг
D. кгм3
Е. секм

$$$ 94
Астық массасында өтетін физиологиялық үрдістерге не жатады
А. демалуы, орудан кейін пісіп жетілу және ұрықтанып өсуі.
В. демалуы
С. пісіп жетілуі
D. ұрықтануы
Е. оруы

$$$ 95
Астықты сақтауда қандай әдістер қолданылады
А. үлкен ылғалдылықжағдайында
В. жоғарғы температурада
С. құрғақ жағдайда 100-қа салқындатып, а уа қуысында СО2, Ν газдармен толтырады
D. төменгі температурада
Е. жоғарғы қоспалары болғанда

$$$96
Геркулес жармасы қай дақылдан өндіріледі
А. тары
В. жүгері
С. сұлы
D. арпа
Е. бидай

$$$ 97
Қант қызылшасының қант құрамының орташа шамасы қаншаға тең, %
А. 12
В. 17,5
С. 14
D. 20
Е. 22

$$$ 98
Қант қызылшасының құрғақ заты қаншаға тең, %
А. 10
В. 12
С. 25
D. 15
Е. 20

$$$ 99
Қант қызылшасын 10 0С кезінде табиғи шығымының шамасы, %
А. 0,006
В. 0,007
С. 0,008
D. 0,013
Е. 0,019

$$$ 100
Қант қызылшасын ұзақ сақтағанда оның енінің шамасы қай шамада
А. 5-6
В. 7-8
С. 9-10
D. 15-17
Е. 22-25

$$$ 101
Картофельдің үйкеліс бұрышы транспортер лентамен сырғанағанда қаншаға тең, 0
А. 22-26 0
В. 18-20 0
С. 15-18 0
D. 12-14 0
Е. 28-30 0

$$$ 102
Картофелдің қуыстылығы қай шамада өзгереді, %
А. 20-30
В. 37-44
С. 15-19
D. 50-55
Е. 25-35

$$$ 103
Картофелдің демалу коэффициенті
А. 0,7
В. 0,4
С. 1,14
D. 1,20
Е. 1,50

$$$ 104
Қоректік минералдың жетіспеуінен қандай белгілері байқалады
А. аналогиялық
В. биологиялық
С. химиялық
D. физикалық
Е. метафизикалық

$$$ 105
Сақтау мерзімінде сабақтары
А. бастапқы салмағын жоғалпайды
В. бастапқы салмағын жоғалтады
С. жасыл түсі қызыл түске өзгереді
D. түсі өзгермейді
Е. бастапқы салмағына тағы салмақ қосады

$$$ 106
Аналогиялық белгілері-жетіспеуінен байқалады
А. қоректік минералдың
В. витаминнің
С. судың
D. жылудың
Е. топырақтың

$$$ 107
Мерзімінен ерте жиналған жеміс қандай сабақтан тұрады
А. піскен қоңыр сабақтан
В. піспеген қоңыр сабақтан
С. піспеген көк сабақтан
D. піскен көк сабақтан
Е. дұрыс жауап жоқ

$$$ 108
Жүзімнің жемістері қандай құрылыстан құралған
А. физико-химиялық
В. биолгиялық
С. физико-механикалық
D. морфологиялық
Е. анатоморфологиялық

$$$ 109
Бастапқы салмағын жоғалта бастайды
А. сабағы
В. жемісі
С. сабағы мен жемісі
D. дәндері мен сабағы
Е. дұрыс жауап жоқ

$$$ 110
Астықтың атқаратын қызметін толық сипаттау
А. мал жемі
В. тұқым
С. мал жемі, тұқым, тағам өнімі, өңдеу шикізаты
D. құрама жем
Е. өңдеу шикізаты

$$$ 111
Толық жетілмеген астықтың себебін анықтаңдар
А. механикалық зақымдалуы
В. ауыруы
С. табиғи жағдайы
D. ору жағдайы
Е. механикалық зақымдалуы, ауыру, табиғи жағдайы, ору жағдайы, тасымалдау жағдайы

$$$ 112
Астық массасының жағдайын анықтайтын негізгі факторлар
А. ылғалдылық
В. температура және арам шөп қоспасы
С. микрофлора
D. астық қорының зиянкестері
Е. ылғалдылық, температура және қоспасы

$$$ 113
Астық массасының қандай қасиеті оның қозғалғыштық мүмкіншілігін анықтайды
А. қуыстылығы
В. сырғыштығы
С. жылу физикалық
D. гигроскопиялық
Е. сорбциялық

$$$ 114
Астық массасының қандай қасиеті кептіруді сипаттайды
А. сырғыштығы
В. қуыстығы
С. жылу физикалық
D. өзінше сұрыпталуы
Е. аэродинамикалығы

$$$ 115
Астық массасының ылғалдану үрдісі қалай түсіндіріледі
А. аэродинамикалық
В. күштік
С. үйкелістік
D. гигроскопиялық, сіңіргіштік
Е. өзінше сұрыпталуы

$$$ 116
Астық массасының жеке фракцияларға бөлінуі қандай қасиетпенен түсіндіріледі
А. сырғыштық
В. өзінше сұрыпталуы
С. гигроскопиялығы
D. сіңіргіштігі
Е. үйкелгіштігі

$$$ 117
Құрама жем астығы қандай мақсатта қолданылады
А. қоғамдық тамақтандыру және сауда-саттық
В. армия
С. әртүрлі саладағы өндірістер
D. мемлекеттік қор
Е. мал шаруашылығы, құрама жем өндірісі

$$$ 118
Астық массасының ішкі ауа кеңістігі қандай көрсеткішпен сипатталады
А. ылғалдылық
В. сырғыштығы
С. температура
D. қуыстығы
Е. қоспасы

$$$ 119
Қандай астық дақылында ауа кеңістігі аз болады
А. жүгері
В. бидай
С. тары
D. арпа
Е. сұлы

$$$ 120
Қай астық дақылының сыртқы қабығы ядромен бірге байланысқан
А. жүгері
В. бидай
С. тары
D. күріш
Е. сұлы, арпа

1-нұсқа
$$$ 61 Е
$$$ 62 В
$$$ 63 С
$$$ 64 D
$$$ 65 В
$$$ 66 D
$$$ 67 С
$$$ 68 D
$$$ 69 Е
$$$ 70 В
$$$ 71 С
$$$ 72 D
$$$ 73 В
$$$ 74 Е
$$$ 75 А
$$$ 76 Е
$$$ 77 D
$$$ 78 С
$$$ 79 D
$$$ 80 D
$$$ 81 А
$$$ 82 Е
$$$ 83 Е
$$$ 84 Е
$$$ 85 Е
$$$ 86 D
$$$ 87 В
$$$ 88 С
$$$ 89 D
$$$ 90 В

2-нұсқа
$$$ 91 А
$$$ 92 А
$$$ 93 В
$$$ 94 А
$$$ 95 С
$$$96 С
$$$ 97 В
$$$ 98 С
$$$ 99 D
$$$ 100 Е
$$$ 101 А
$$$ 102 В
$$$ 103 С
$$$ 104 А
$$$ 105 В
$$$ 106 А
$$$ 107 С
$$$ 108 Е
$$$ 109 А
$$$ 110 С
$$$ 111 Е
$$$ 112 Е
$$$ 113 В
$$$ 114 С
$$$ 115 D
$$$ 116 В
$$$ 117 Е
$$$ 118 D
$$$ 119 С
$$$ 120 Е



Ұқсас жұмыстар

Нарық жағдайында астық өндірісінің экономикалық тиімділігі
Дән массасының негізі - дән
Нан, макарон өнімдері
Астық массасының сусымалды материал ретінде механикалық қасиеттері
Астық қабылдау
Астық массасының оздигинен қызуы
Егістік тәжірибеде орындалатын байқау жұмыстары туралы
Астық кептіру
Сусымалы материалдарды араластыруға арналған құрылғының тиімділігін арттыру
Астық массасын сақтау кезіндегі массаның өзгеруі
Аудиттің мәні және оның нарықтық экономика жағдайындағы ролі
Қаржы-несие мекемелері рыноктық экономиканың негізгі элементі ретінде
Негізгі қорларды қйта жандандыру тәсілі – күрделі қаржыны жұмсау
Нарық жағдайында шағын кәсіпкерліктің дамуы
Оңтүстік Қазақстан облысындағы несие нарығының қазіргі жағдайын талдау
Мәтін және онымен жұмыстың бағдарламалық талаптарын орындаудың негізгі жолы – тілдік талдау
Тауар саясаты фирманың маркетинг қызметінің негізгі құрамдас бөлігі
Халықаралық кедендiк ынтымақтастық және мемлекеттiк экономикалық қауiпсiздiк
Маркетинг және қоғаммен байланыс ұқсастықтары мен айырмашылықтары
Негізгі қорлардың амортизациясын анықтау әдістері және олардың кәсіпорынның негізгі капиталын жаңартудағы ролі