Шошқаларды бонитировкалау
Бірінші рубеждік бақылау сұрақтары:
1. Шошқа шаруашылығының маңызы
2. Шошқа шаруашылығының Қазақстандағы қазіргі жағдайы және болашағы
3. Шошқа шаруашылығынан алынатын негізгі өнімдер
4. Шошқа еті
5. Шошқа етінің химиялық құрамы
6. Шошқа қоралары
7. Шошқа сою тәртібі
8. Шошқаның өнімділігі мен дамуын бағалау
9. Табанының ұдайы өсуі
10. Шошқаларды бордақылау технологиясы
11. Фермада табын ұйымдастыру
12. Шошқа шаруашылығындағы асылтұқымдық
13. Шошқаларды бонитировкалау
14. Шошқаларды ұрпақтық, еттік және бордақылану сапасы бойынша бағалау
15. Торайлау жоспарын жасау және шағылыстыру
Бонитировка, шараның маңызы, бонитировкалаудың нәтижесі негізінде өңдеу
Ауыл шаруашылық малдарын бағалау және сұрыптау жұмыстарын ұйымдастыру
Әр түрлі түлікті асыл тұқымды малдарды бонитировкалау ерекшеліктерімен танысу
Терісі бағалы аңдарды боннтировкалау
Биязы жүнді қойларды бонитировкалау
Биязы және биязылау жүнді қой тұқымдарын бонитировкадан өткізу
Түйе шаруашылығындағы асыл тұқымды жұмыс
Ұяң және қылшық жүнді қой тұқымдарын бонитировкалау
Қаракөл қозыларын бонитировкалау
Қойды бонитировкалауды ұйымдастыру. Биязы, биязылау, ұяң жəне қылшық жүнді қойлардың тұқым стандарты мен оларды бонитировкалау жəне қаракөл қозыларын бонитировкалау. Қой асылдандыру есебін жүргізу
Қой малын бонитировкалау