Тағамдық биотехнологиясы

2 рубеждык бақылаудын сұрақтары.
1. Бөлініп алынған протопластардың қолданылуы.
2. Жапырақтың мезофиллынан протопласты бөліп алу.
3. Жануарлар клеткаларын культивирлеу.
4. Гибридомдық технология.
5. Моноклональды антиденелер.
6. Трансгенді жануарлар..
7. Медициналық биотехнологиясы.
8. Тағамдық биотехнологиясы.
9. Таза культураларды бөліп алу.
10. Гибридомдық культураларды клонирлеу.
11. Иммобилденген клеткалар.
12. Екіншілік метаболиттерді алу үшін клеткалық технологиясын дамыту бойынша жұмыс этаптарын білу этаптары.
13. Клеткалық культурадан тағамдық және биологиялық белсенді заттарды алу.
14. Клеткалық культурадан вакцина және иммундық заттарды алу.
15. ББҚ өндірістегі жасуша культурасы.
16. Жасуша культурасы әр түрлі органикалық заттардың модификациясында.
17. Жасуша культурасын ауруларды емдеуде қолдану.
18. Моноклональды антиденелерді медицинада және ветеринарияда қолдану.
19. Микробты инсектицидтер.



Ұқсас жұмыстар

Тағам биотехнологиясы пәнінің жұмыс бағдарламасы
Тағамдық биотехнология
Тамақ өнімдері мен қайта өңдеу өндірісі технологиясы және биотехнология
Биологиялық активті заттар биотехнологиясы
Биотехнологияның негізгі бағыттары мен преспективалары
Крахмал және спиртке картопты құрамалы өңдеу жөнінде
Комбинирленген өнімдерінің өндіру технологиясын әзірлеу және зерттеу туралы
Ашытқылар көбейтудегі теориялық негiздер
Өсімдіктер биотехнологиясы
Мал шаруашылығында қолданылатын биотехнологиялық əдістер
Осыдан тағамдық заттардың ашып кетуі, іріп - шіруі ұлғайады
Тағамдық жұмыртқаның жіктелуі
Өсімдік биотехнологиясы
Тағамдық қоспалардың қауіпсіздігі
Тағамдық құндылық
Өсімдіктер биотехнологиясының негізгі салалары