Түстің қасиеттері
Нысанды бағдарланған программалау ортасында мультимедиалық құралдарды дайындау құралдары пәні бойынша 1 межелік бақылау тапсырмалары
Төмендегі тақырыптар бойынша рефераттар дайындау және қорғау. (Презентация)
1. Мультимедиа технологияның аппараттық құралдары.
2. Мультимедиа өнімдердің негізгі типтері. Гипертекст. Графика. Статикалық графика.
3. Түстану. Түстің физикалық негіздері. Түстің қасиеттері. Түсті анықтау. Хроматикалық және ахроматикалық түстер.
4. Түстік модельдер. Түстің аддитивті, субтрактивті, перцепциялық, физиологиялық негіздері.
5. Көз шілдерінің (сетчатки) құрылымы. Түсті қабылдаудың объективті сипаттамасы. Түстің психологиялық негіздері.
6. Графика типі. Векторлық графика. Примитивтер. Өңдеудің инструменталды жүйесі.
7. Растрлық графика. Пиксель. Шешім (Разрешение).
8. Түстің тереңдігі. Фонның түссіздігі (альфа канал). Өңдеудің инструменталды жүйесі.
9. Фракталды графика. Компьютерлік (программная) графика. Әртүрлі типтерді интегралды қолдану.
10. Графикалық файлдар форматы.
11. Дыбыстың негізгі ұғымдары: интенсивтілігі, дыбыстық қысым деңгейі, қаттылығының деңгейі, дыбыстық толқын типтері, реверберация.
12. Дыбыстың екі түрі. Сандық дыбыс, қасиеттері. Кванттау жиілігі, квант өлшемі. Дыбысты түрлендіру, өңдеу. MIDI-дыбыс. Дыбысты көрсету формасы. Дыбыстық файлдар форматы. Сандық дыбыс пен MIDI-дыбыстың артықшылықтары мен кемшіліктері.
13. Мультимедиада пайдалану бойынша ұсыныстар.
Түстердің адам психологиясына әсер етуі
Орта мектепте көркем еңбекке оқытуда оқушыларды түстану ептіліктеріне үйретудің өзіндік ерекшеліктері
МЕКТЕПТЕ КӨРКЕМ ЕҢБЕК САБАҚТАРЫНДА ОҚУШЫЛАРДЫ ТҮСТАНУ ЕПТІЛІКТЕРІНЕ ҮЙРЕТУДІҢ ТЕОРИЯЛЫҚ МӘСЕЛЕЛЕРІ
АХРОМАТИКАЛЫҚ КОМПОЗИЦИЯЛАР
RGB түсті моделі
Отандық психологияның негізін қалаушылардың бірі А. Н. Леонтьев
Текстиль матасына бояуды басудың теориялық негіздері
Қаракөл қойларының шығуы туралы
Визуал Бейсик отрасында светофор бағдарламасын құру
Түйсік және оның негіздері
Ландшафттың экологиялық қасиеттері
Бие сүті және қымыздың құрамы мен қасиеттері. туралы
Бие сүті мен қымыздың шипалық және емдік қасиеттері.
Алғашқы функция анықталмаған интеграл және оның қасиеттері
Ауа әгі, өндіру технологиясы, түрлері, қасиеттері, қолданылуы.
Бие сүті және қымыздың құрамы мен қасиеттері.
Оқушының ұлттық құндылық қасиеттерін қалыптастыру жолдары
Заттың қасиеттері
Көміртектің қасиеттері
Мінез құрылымы Адамның мінезін оның құрылымын анықтау дегеніміз мінездің негізгі компоненттерінің не қасиеттерін ажырату және күрделі қатынас пен өзара байланыста туындайтын өзіндік бітістерді табу деген сөз