Тамақ өндірісінде қолданылатын ағынды желілер
ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ
БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТІРЛІГІ
СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы
МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ
"ТАМАҚ ӨНДІРІСІНІҢ МАШИНАЛАРЫ МЕН АППАРАТТАРЫ" кафедрасы
МАШИНАЛАР, АВТОМАТТАР ЖӘНЕ АҒЫНДЫ ЖЕЛІЛЕР
пәнінен білім алушылардың 1 межелік бақылауға арналған
тапсырмалар
Семей
2015
Студенттердің өздік жұмысқа арналған тапсырмалар
Вариант бойынша сұраққа жауап беру қажет. Қажетті сұлбаларды, формулар мен кестелерді жасау қажет. Төменде сұрақтар берілген:
1 Технологиялық өндірістің ағынды желісі;
2 Автоматтандырылған жүйедегі технологиялық жабдықтардың жіктелуі;
3 Негізгі технологиялық желілерді пайдалану және жөндеу жұмыстарын дұрыс ұйымдасту
4 Тамақ өндірісініндегі ағынды желілердің қолданылуы.
5 Даналық бұйымдары бар машиналардың автоматты қоректендіргіштер.
6 Майлылығы жоғары кілегейге арналған НРДМ маркалы сорғы – дозаторы.
7 Ағынды желінің компоновкасы.
8 Ет өндірісінде қолданылатын ағынды желілер.
9 Сүт өндірісінде қолданылатын ағынды желілер.
10 Күнбағыс майын өндіретін өндірістік ағынды желісі.
11 Даналық бұйымдары бар машиналардың автоматты қоректендіргіштер.
12 Қоректенгіштердің құрылымы, жіктелуі және негізгі типтері
13 Саңылаулы бункерлі бағдарлау – қоректендірушілер
14 Ілмекті бункерлі бағдарлау - қоректендірушілер
15 Шиберлі бункерлі бағдарлау - қоректендіруші құрылғылар
16 Ағынды желінің компоновкасы.
17 Тамақ өндірісінде қолданылатын ағынды желілер.
18 Ет өндірісінде қолданылатын ағынды желілер.
19 Тауықтарды, бройлерлерді және балапандарды өндеуге арналған ағынды желі.
20 Жабдықтардың жұмыс істеу әрекетіне қарай жұмыс істейтін машиналар мен аппараттардың жіктелуі.
21 Сүт өндірісінде қолданылатын ағынды желілер.
22 Күнбағыс майын өндіретін өндірістік ағынды желісі.
23 Желіні ұйымдастыру, жабдықтар таңдау және негізгі есептелінуі.
24 Шикізатқа байланысты өндіру тәсілдерінің технологиялық кұрылымдары.
1 кестеде тапсырма варианттары берілген:
1 кесте
Вариант нөмірі
Сұрақ нөмірі
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30
ӘДЕБИЕТТЕР
1 Негізгі әдебиеттер
1.1 Шувалов В.Н. Машины, автоматы и поточные линии. - Л.: Машиностроение, 1973
1.2 Ивашов В.И. Технологическое оборудование предприятий мясной промышленности. - М.: Колос, 2001. - 552 с
1.3 Основы расчета и конструирования машин и автоматов пищевых производств. Под редакцией А.Я. Соколова. - М.: Машиностроение, 1969.
2 Қосымша әдебиеттер
2.1 Буланов Н.А., Гаевой Е.В. Переработка мяса птицы на поточно - механизированных линиях. М.: Пищевая промышленность, 1979.
2.2 Производство сливочного масла: Справочник. Андрианов Ю.П., Вышемирский Ф.А., Качераускис Д.В. ІІ др. Под ред. Ф.А. Вышемирского.- М.: Агропромиздат,1988.
2.3 Пелеев А.И. Технологическое оборудование предприятий мясной промышленности. М.: Пищепромиздат, 1971.
Макарон зауытының өндірістік желілерін автоматтандыруды зерттеу
Өнімдер өндірісі
Жүнді субөнімдерді өңдеу
Субөнімдері
Астық массасының сусымалды материал ретінде механикалық қасиеттері
Сүтқышқылды өнімдері өндірудің технологиялық желісі
Тараз қаласындағы өнімділігі 100 мың т. натрий үшполифосфатын өндіретін цехты жобалау
Микроорганизмдерді биореакторда өсіру
Өндірісті жоспарлау және ұйымдастыру
Қайнатылған шұжық өнімдерін механикалық өңдеу
ҚАНТТЫ ДИАБЕТ КЕЗІНДЕГІ ТАМАҚТАНУ
Қонақ үйде тамақтандыруды ұйымдастыру
Ұтымды тамақтану және салауатты өмір салтына жол
Химия өндірісінде қуатты тиімді қолдану
Химия өндірісіндегі қуаттардың жаңа түрлері
ТАМАҚТАНУ ЖӘНЕ ДЕНСАУЛЫҚ
АЙНАЛМАЛЫ СУ ӨТКІЗУШІ ЖЕЛІЛЕРДЕ ТҰРАҚСЫЗ ҮРДІСТЕРДІҢ ПАЙДА БОЛУЫ
Бір тышқан тамақ аулап, ініне қайтып келсе, онда бір жылан жатыр екен
Қызыл Армия мен тылды тамақ өнімдерімен қамтамасыз етуде қызылордалық еңбекшілер аянбай тер төкті
Заң институтының студенті Әкімбаев Ешназар қалалық асханалардың бірінде тамақтанып отыр