Абрикос шырынында кездесетін тұздар

Тағам өнімдеірнде ферментерді препараттарды қолдану пәнінен
1 аралық бақылау тест сұрақтары

$$$1.
Биопрепараттар- бұл
А. адамдар, жануарлар және өсімдіктердің түрлі ауруларын анықтауда, оларды емдеу және алдын ала сақтандыру мақсатында қолданылатын ерекше биологиялық қосылыстар.
В. жануарлар және өсімдіктердің түрлі ауруларын анықтауда, оларды емдеу және алдын ала сақтандыру мақсатында қолданылатын ерекше биологиялық қосылыстар.
С. өсімдіктердің түрлі ауруларын анықтауда, оларды емдеу және алдын ала сақтандыру мақсатында қолданылатын ерекше биологиялық қосылыстар.
D. өсімдіктердің түрлі ауруларын анықтауда, оларды емдеу және алдын ала сақтандыру мақсатында қолданылатын ерекше активті заттар.
Е. жануарлар және өсімдіктердің түрлі ауруларын анықтауда, оларды емдеу және алдын ала сақтандыру мақсатында қолданылатын дәрілер
$$$2.
Биологиялық препараттарға жатады
А. емдік шөптер, сарысулар, микроорганизмдерден өндірілетін антибиотиктер, ферменттер, т.б. биологиялық активті заттар
В. вирустар, сарысулар, микроорганизмдерден өндірілетін антибиотиктер, ферменттер, т.б. биологиялық активті заттар
С. вакциналар, сарысулар, микроорганизмдерден өндірілетін антибиотиктер, ферменттер, т.б. биологиялық активті заттар
D. бактериялар, микроорганизмдерден өндірілетін антибиотиктер, ферменттер, т.б. биологиялық активті заттар
Е. активті заттар, антибиотиктер, ферменттер, т.б. биологиялық активті заттар
$$$3.
Биологиялық препараттардың ішінде ең құндысы
А. ферменттер
В. активті заттар
С. белсенді заттар
D. аминқышқылдар
Е. көмірсулар
$$$ 4.
Қандай препарат өсімдіктердегі ауру қоздырғыш саңырауқұлақтарға қарсы қолданылады?
А. триходермин биологиялық препараттары
В. биовит препараты
С. биологиялық препарат
D. гризин препараты
Е. инсектин препараты
$$$ 5
Өсімдіктердің тамыр жүйесіндегі шірітуші микроорганизмдерді жою үшін қандай препарат пайдаланылады.
А. биовит препараты
В. гризин препараты
С. триходермин биологиялық препараттары
D. инсектин препараты
Е. антибиотиктер
$$$6.
Суслоны ашыту процесі қанша температуралық режим аралығында жүреді?
А. 7-9°С және 5-13°С
В. 1-2°С және 9-13°С
С. 4-5°С және 6-8°С
D. 3-9°С және 5-11°С
Е. 6-7°С және 12-15°С
$$$7.
Алғаш рет ферментті ашқан орыс академигі кім?
А. Р. Гук
В. К. С. Кирхгофф
С. Деминг
D. Хаугинг
Е. Пастер
$$$ 8.
Қай жылы фермент ашылды?
А. 1715 жылы
В. 1756 жылы
С. 1832 жылы
D. 1901 жылы
Е.1814 жылы
$$$9.
Пісірілген шұжықтарда ылғал мөлшері қанша?
А. 55—75%
В. 20-35 %
С. 35-55 %
D. 40-80%
Е. 15-35 %
$$$10.
Пісірілген шұжықтарда қанша пайызда тұз болады?
А. 1-1,2%
В. 1,8—3,5%
С. 1,2-1,3 %
D. 0,5-0,7 %
Е. 0,3-0,5 %
$$$11.
Ет консервілерін қоғамдық тамақтандыру орындарында қанша тәулік сақтауға болады?
А. 30 тәулік
В. 20 тәулік
С. 15 тәулік
D. 10 тәулік
Е. 5 тәулік
$$$12.
Қоймаларда консервілер түріне байланысты неше жыл сақталады?
А.1-2 жыл
В. 4-5 жыл
С. 1-3 жыл
D. 8-9 жыл
Е. 6-7 жыл
$$$13.
Жетілу кезінде 1 л сыраның құрамына қанша г ашытқы болу керек?
А. 1,2-1,3 г
В. 1,5-2 г
С. 2-4 г
D. 2-6 г
Е. 1,8-2,8 г
$$$14.
Жасушаның өлшемі аралығында болу керек?
А. 6-8мкм
В. 3-5 мкм
С. 1-2 мкм
D. 10-11 мкм
Е. 15-20 мкм
$$$15
Сыра өндірісінің шикізаты?
А. арпа
В. бидай
С. сусло
D. жүгері
E. ашытқы
$$$16.
Суслоны дайындау кезінде құрғақ өндірілген арпаның қанша пайызы ерітіндіге өтеді?
A. 65%
B. 45%
C. 50%
D. 85%
E. 75%
$$$17.
Aрпаны суландырады, өсіреді және кептіреді cол кезде қандай ферменттер жиналады?
A. мальтоза ашытқы ферменттері
B. өндірілген арпаның ферменттері
C. гидролаздар-қалпына келтіруші ферменттер
D. амилолитикалық және протеолитикалық
E. трансий коздар және изомераздар ферменттері
$$$18.
Жетілу кезінде 1 л сыраның құрамына қанша грамм ашытқы болу керек?
A. 1,5-2,5г
B. 1-1,5г
C. 1,2-1,3 г
D. 2,8-3,2г
E. 1,4-1,8г
$$$19.
Суслоны ашыту процесі және жетілу процесі қанша сатыдан тұрады?
A. 3
B. 2
C. 5
D. 1
E. 4
$$$ 20.
Қандай жағдайда сыра тұнбаға түзеді?
A. сыра әлсізденгенде
B. сапасының әсері кеткенде
C. ашытқыны флокуляциялағанда
D. ашыту сатысында суслоға түскенде
E. сыраның лайлануы әлсізден өте күштіге өткенде
$$$21.
Қазіргі таңда жабайы ашытқының қанша түрі жазылған?
A. 40
B. 45
C. 50
D. 55
E. 60
$$$22
Ашытқыда табылған микроэлементтер?
A. Ca, Al, S, Fe, Zn, P, K
B. Br, Cu, Cl, I, Ca, Mg, S
C. Р, К, Са, Mg, Fe, Cu, Zn
D. Zn, Ca, Al, Cl, P, K, I
E. S, I, Cu, Mg, Zn, P, Ca
$$$23.
Органикалық заттар мен ферменттердің структурасын зерттей келе фермент субстратқа сәйкес келеді деп сипаттады?
A. К. С. Кирхгофф
B. Н.Н.Липатов
C. Л.С.Кудряшов
D. Э. Фишер
E. И.А.Рогов
$$$24.
Ферменттер әсерінен субстраттар мынадай топтарға бөледі?
A. трансий коздар және изомераздар.
B. гидролазды және дестолаздарға
C. лейцин, фитостреин
D. активация, инактивация
E. эргостреин, фитостреин
$$$ 25.
Сыра дайындау процесі қанша сатыға бөлінеді?
A. 5
B. 4
C. 6
D. 3
E. 2
$$$ 26.
Ашыту қандай жағдайдағы ферментативті көмірқышқылдың ыдырауы мен энергиялық бөлінуімен өнімнің жартылай тотығуын түзуге әкеледі?
A. аэробты жағдайда
B. Гликолиз-глюкозаның пируватқа ауысу
C. анаэробты жағдайда
D. субстрат тотыққан жағдайда
E. ассимиляциялау жағдайда
$$$27.
Ғалымдар сыра өндірісінің қандай жаңа перспективті әдіспен алуды ұсынды?
A. биохимиялық және химиялық
B. физикалық және химиялық
C. биохимиялық және биологиялық
D. электрохимиялық және биотехнологиялық
E. биотехнологиялық
$$$28
Топырақта қандай элемент түрі жетіспеген жағдайда өсімдіктерде глютамат-дегидрогеназа ферментінің күші төмендейді?
A. темір
B. мырыш
C. қорғасын
D. күл
E. күкірт
$$$29
Зат алмасу процесі дегеніміз не?
А. биологиялық катализаторлар
В. химиялық реакциялардың жылдамдығы және реакцияға түсетін молекулалардың соқтығысу жиілігі
С. белгілі бір тәртіппен кезектесіп келіп отыратын әр түрлі химиялық реакциялардың жиынтығы
D. атомдардың түрліше топтарының тасымалдау реакциясын катализдейтін ферменттер
Е. белгілі бір тәртіппен кезектесіп келіп отыратын әр түрлі биологиялық реакциялардың жиынтығы
$$$30.
Ферменттердің анықтамасын көрсетіңіз:
А. жануарлардың, өсімдіктер мен микроорганизмдердің жасушалары жасап шығаратын биологиялық катализаторлар
В. химиялық реакцияларға қатысатын молекулалар
С. өсімдіктерде ғана болатын қосылыстар
D. жануарлар, өсімдіктер мен микроорганизмдердің жасушаларына жасанды жолмен енгізілетін препараттар
Е. адам, өсімдік және жануарлардың түрлі ауруларын анықтауда қолданылады
$$$31.
Химиялық реакциялардың жылдамдығы неге байланысты?
А. молекулалардың массалық үлесіне
В. ферменттер мөлшеріне
С. реакцияға түсетін заттардың көптігіне
D. молекулалардың соқтығысу жиілігіне
Е. реакция жүретін ортаға
$$$32.
Температураның артуына қарай молекулалар қозғалысының кинетикалық энергиясы:
А. төмендейді
В. артады
С. өзгермейді
D. екі еселенеді
Е. жойылып кетеді
$$$33.
Реакция үшін қажетті энергияның біршама артық қоры қалай аталады?
А. фермент энергиясы
В. бөлшектену энергиясы
С. катализ
D. белсенді қор
Е. активация энергиясы
$$$34.
Фермент пен субстрат кешенін қалай белгілейді?
А. Ф+К
В. Ф+С
С. С-Ф
D. К-С
Е. К+С
$$$ 35
Алғаш рет ферментті 1814 жылы ашқан академик?
А. К. С. Кирхгофф
В. Луи Пастер
С.Ү И.А.Рогов
D. Б. Б. Баль
Е. Б. П. Токин
$$$36.
Ферменттер молекулаларының құрылысына қарай неше топқа бөлінеді?
А. 4
В. 7
С. 5
D. бөлінбейді
Е. 2
$$$37.
Ферменттер қандай заттардан тұрады?
А. дәрумендерден
В. органикалық қышқылдардан
С. эфир майларынан
D. ақуыздардан
Е. қос байланысты қосылыстардан
$$$38.
Жаңа классификация бойынша белгілі ферменттердің барлығы класқа бөлінеді:
А. 2
В. 7
С. 6
D. 3
Е. 10
$$$39.
Изомеризация реакциясын катализдейтін ферментер қалай аталады?
А. изомераза
В. гидролаза
С. оксиредуктаза
D. лиаза
Е. трансфераза
$$$40.
Заттардың түрліше топтарының гидролизіне қатысатын ферменттер қалай аталады?
А. трансфераза
В. оксиредуктаза
С. гидролаза
D. изомераза
Е. лигаза
$$$ 41
Балалар тамағы өнімдерінің тағамдық құндылығы неде ?
А. Қажетті заттар мен энергияда балалар организмінің физиологиялық қажеттілігін қанағаттандыратын тамақ өнімдерінің болуы.
В. Қажетті заттар мен энергияда балалар организмінің физиологиялық қажеттіліктеріне жауап беретін және үш жасқа дейінгі балалар тағамдарына арналған арнайы мақсаттағы тамақ өнімдері
С. Шөп негізінде және шөп сығындысынан жасалған шайлар болуы
D. Жемістерден, көкөністерден, жидектерден, оның ішінде өнім салмағының 20%-дан аспайтын өзге де ингредиенттерді қоса отырып дайындалған тамақ өнімдері болуы
Е. Тамақ өнімдерінің әртүрлі топтарының қасиеттерін үйлестіретін, бұл ретте жоғарыда санамаланған топтардың біріне де жатпайтын тамақ өнімдері болуы
$$$42.
Тамақ өнімдерінің әртүрлі топтарының қасиеттерін үйлестіретін, бұл ретте жоғарыда санамаланған топтардың біріне де жатпайтын тамақ өнімдері?
А. Сүт тағамдары
В. Ет-өсімдік және балық-өсімдік тағамдары
С. Аралас тағамдар.
D. Балалар тағамының өнімдері
Е. қосымша тағам өнімі
$$$ 43
Өнім салмағының 20%-дан аспайтын өзге де ингредиенттерді қоса отырып дайындалған тамақ өнімдері?
А. Жеміс-сүт тағамдары
В. Жеміс-дән тағамдары
С. Астық-сүт қосылған тағамдар
D. Жеміс-көкөніс қосылған тағамдар.
Е. Ет тағамдары
$$$44.
Ет тағамдары ?
А. Жалпы өнім салмағының кемінде 20% ет немесе балық компонентін қамтитын өсімдік компоненттерін (жемістерді, көкөністерді, жармаларды, ұнды) қоса отырып, әртүрлі ет түрінен немесе балықтан дайындалған тамақ өнімдері
В. Өнімнің жалпы салмағының кемінде 40 % ет компоненті қамтитын әртүрлі жануарлар мен құс етінен дайындалған тамақ өнімдері.
С. Жалпы өнім салмағының кемінде 40 % компонентін қамтитын балықтан және балық кәсіпшілігі емес объектілерінен тамақ өнімдері
D. өнім салмағының 25%-дан аспайтын мөлшерінде сүт өнімдерін қоса отырып, жемістерден, жидектер мен жеміс-көкөніс пюресінен дайындалған тамақ өнімдері
Е. Тамақ өнімдерінің әртүрлі топтарының қасиеттерін үйлестіретін, бұл ретте жоғарыда санамаланған топтардың біріне де жатпайтын тамақ өнімдері
$$$45.
Аурулардың алдын алу және (немесе) емдеу мақсатында жекелеген адамдардың санатына арналған арнайы мақсаттағы тамақ өнімдері?
А. Энтералды тамақтану
В. Байытылған өнімдер
С. Пробиотиктер
D. Пробиотикалык өнімдер
Е. Диеталық тағам өнімдері.
$$$46.
Физиологиялық жас ерекшеліктерін ескере отырып, жануарлар және өсімдік өнімдері негізінде жасалған, ана сүтіне, оны алмастырғышқа ретінде бір жас шамасындағы балалар рационына енгізілетін тамақ өнімдері?
А. Астық дәндері қосылған тағамдар
В. Жеміс-сүт тағамдары
С. Қосымша тағам өнімі.
D. Жеміс-көкөніс қосылған тағамдар
Е. Кейінгі қоспалар
$$$47.
Өмірінің 5 айынан асқан балаларды үйлестірілген қосымша тағам өнімдерімен қосып тамақтандыруға арналып жасалған қоспалар?
А. Кейінгі қоспалар.
В. Қосымша тағам өнімі
С. Бейімделіп жасалған сүт қоспалары
D. Балалар тағамының өнімдері
Е. Жеміс-сүт тағамдары
$$$48.
Диеталық тағам өнімдері ?
А. Бұл бірқатар аурулар кезінде организмнің энергетикалық және пластикалық қажеттіліктерін табиғи жолмен барабар қамтамасыз ету мүмкін болмағанда қоректік заттар сусындар түрінде ауыз арқылы немесе зонд арқылы енгізілетін нутритивтік қолдау түрі
В. Аурулардың алдын алу және (немесе) емдеу мақсатында жекелеген адамдардың санатына арналған арнайы мақсаттағы тамақ өнімдері.
С. Аурудың алдын алу мақсатында енгізілетін, тамақтың құнарын арттыру үшін қолданылатые тамақ өнімдері
D. Сиыр сүтінен және басқа да ауыл шаруашылығы жануарларының сүтінен және тағы басқа өнімдерді қоса отырып дайындалатын тамақ өнімдері
Е. Тамақ өнімдерінің әртүрлі топтарының қасиеттерін үйлестіретін, бұл ретте жоғарыда санамаланған топтардың біріне де жатпайтын тамақ өнімдері
$$$49
Ішек микрофлорасының қорғаныш өкілдерінің өсуін және (немесе) биологиялық белсенділігін іріктеп арттыратын, биологиялық белсенділігін қолдауға ықпал ететін тағамдық заттар ?
А. Пробиотикалык өнімдер
В. Пробиотикалық микроорганизмдер
С. Пробиотиктер
D. Пребиотиктер
Е. Байытылған өнімдер
$$$50
Аралас тағамдар дегеніміз?
А. Сиыр сүтінен және басқа да ауыл шаруашылығы жануарларының сүтінен, оның ішінде жалпы өнім салмағының 20 %-нан аспайтын сүтсіз ингредиенттерді қоса отырып дайындалған тамақ өнімдері
В. Тамақ өнімдерінің әртүрлі топтарының қасиеттерін үйлестіретін, бұл ретте жоғарыда санамаланған топтардың біріне де жатпайтын тамақ өнімдері.
С. Аурулардың алдын алу және (немесе) емдеу мақсатында жекелеген адамдардың санатына арналған арнайы мақсаттағы тамақ өнімдері
D. Бұл бірқатар аурулар кезінде организмнің энергетикалық және пластикалық қажеттіліктерін табиғи жолмен барабар қамтамасыз ету мүмкін болмағанда қоректік заттар сусындар түрінде ауыз арқылы немесе зонд арқылы енгізілетін нутритивтік қолдау түрі
Е. Өнімнің жалпы салмағының кемінде 40 % ет компоненті қамтитын әртүрлі жануарлар мен құс етінен дайындалған тамақ өнімдері
$$$51
Жалпы өнім салмағының кемінде 40 % компонентін қамтитын балықтан және балық кәсіпшілігі емес объектілерінен тамақ өнімдері?
А. Ет тағамдары
В. Ет-өсімдік және балық-өсімдік тағамдары
С. Өсімдік-ет және өсімдік-балық тағамдары
D. Балық және балық кәсіпшілігі емес объектілердің өнімдері
Е. Ет-өсімдік және балық-өсімдік тағамдары
$$$52
Өнім салмағының 25%-дан аспайтын мөлшерінде әртүрлі ұн, жарма мен үлпек түрлерін қоса отырып, жемістер, жидектер мен жеміс-көкөніс пюресінен дайындалған тамақ өнімдері?
А. Жеміс-дән тағамдары.
В. Жеміс-сүт тағамдары
С. Жеміс-көкөніс қосылған тағамдар
D. Астық-сүт қосылған тағамдар
Е. Астық дәндері қосылған тағамдар
$$$53.
Әртүрлі ұн мен жарма түрлерінен, оның ішінде астық емес ингредиенттерді қоса отырып дайындалған тамақ өнімдері?
А. Астық-сүт қосылған тағамдар
В. Жеміс-көкөніс қосылған тағамдар
С. Астық дәндері қосылған тағамдар.
D. Жеміс-сүт тағамдары
Е. Жеміс-дән тағамдары
$$$54.
Қажетті заттар мен энергияда балалар организмінің физиологиялық қажеттіліктеріне жауап беретін және үш жасқа дейінгі балалар тағамдарына арналған арнайы мақсаттағы тамақ өнімдері?
А. Балалар тамағы өнімдерінің тағамдық құндылығы
В. Балалар тағамының өнімдері.
С. Емдік-алдын алу тағамының азық-түлігі
D. Балалардың шөптен жасалған шайы
Е. Қосымша тағам өнімі
$$$55.
Тамақ өнімдерінің сақтау мерзімін ұзартатуға арналған консервілеуші заттар
A. Антитотықтырғыштар
B. Қышқылдар
C. Ферменттер
D. Переоксидтер
E. Концентраттар
$$$56.
Тағамдық жасанды антиоксиданттардың ішінде ең кең тарағаны фенолдардың туындылары.
A. Аскорбин қышқылы, аскорбилпальмитат(Е 304і)
B. Бутилоксианилоз (БОА), бутлокситлуол (БОТ,
C. Аскорбилстеарат (Е 304іі)
D. Токоферолдар (Е 307...Е 309
E. Натрий аскорбаты (Е 301)
$$$57.
Күшті тотықтырғыш ретінде тоңазыту камераларын заласыздандыру және дезорация және тамақ өнімдерін өндеу үшін не ұсынылады.
A. Озон
B. Азот
C. Ультракүлгін сәулелер
D. Иондаушы радиация
E. УКС
$$$58
Ең тиімді бактериоцидтік әсер қанша нм толқындар ұзындығында байқалды.
A. 250 – 270 нм
B. 245-250 нм
C. 255-280 нм
D. 130 -140 нм
E. 180-190 нм
$$$59
Бекон, тұздамала, окорок аскорбин қышқылын қосу дозасы. Д
A. 0,3 кг тонна турамаға
B. 3 кг тонна турамаға
C. 0,1 кг тонна турамаға
D. 2,5 кг тонна турамаға
E. 5 кг тонна турамаға
$$$60.
Піскен шұжыққа аскорбин қышқылын қосу дозасы. Е
A. 3 кг тонна турамаға
B. 0,1 кг тонна турамаға
C. 2,5 кг тонна турамаға
D. 5 кг тонна турамаға
E. 0,3 кг тонна турамаға
$$$61.
Мұздатылған, ысталған, кепкен балыққа аскорбин қышқылын қосу дозасы.
A. 5-12,5 кг 1000 л суға
B. 5 кг 10 л суға
C. 15 кг 1000 л суға
D. 12 кг 1000 л суға
E. 5 кг 10000 л суға
$$$62.
Ет ұшаларының және басқа өнімдердің етін стерилдеу үшін не қолданылады.
A.Ультракүлгін сәулелер (УКС)
B. Озон
C. Азот
D. Иондаушы радиация
E. Дұрыс жауап жоқ
$$$63.
Антитотықтырғыштардың тиімділігі нелердің қасиеттеріне байланысты.
A. Өнімнің және антиоксиданттың
B. Өнімнің және ферментердің
C. Антиоксиданттың
D. өнімге
E. Дұрыс жауап жоқ
$$$64.
Табиғи антиоксиданттарға қандай витаминдер жатады.
A. Е 300, С, Е 306, Е
B. В12,В6
C. Д
D. А
E. Е 301
$$$65.
Қораптарда порцияланған балауса ет неше күн сақталады.
A. 12 күн
B. 15 күн
C. 20 күн
D. 14 күн
E. 10 күн
$$$66.
Ет және шұжық өнімдерін өндіруде турамаға қандай ерітіндіні қосады .
A. Аскорбин қышқылын
B. Глутамин қышқылын
C. Ферменттер
D. Тағамдық қоспалар
E. Дұрыс жауан жоқ
$$$67.
Жемістерден жұмсақ етінен қоса жасалатын бағалы шырындарға не жатады?
А. Апельсин, алма, алмұрт
В. Өрік, шабдалы, қара өрік, томат
С. Ананас, өрік, банан
D. Шие, қара өрік, грейпфрут
Е. Сәбіз, жүзім, т.б.
$$$68.
Жүзім шырынды тез қорытылатын қантқа не жатады?
А. Глюкоза және фруктоза
В. Сахароза және галактоза
С. Лактоза және глюкоза
D. Галактоза және фруктоза
Е. Сахароза және глюкоза
$$$69.
Ішектің жұмысын жақсартатын шырынды атаңыз
А. Алма, алмұрт
В. Апельсин, шие
С. Ананас, өрік
D. Өрік, қара өрік
Е. Шабдалы, томат
$$$70.
Жүзім шырындарында қандай витаминдер кездеседі?
А. Д, Е және К
В. С, В және Е
С. А, В және с
D. Е, Д және РР
Е. К,Е және В6
$$$71.
Қай шырынның калориялылығы жоғары
А. Апельсин шырыны
В. Алма шырыны
С. Шабдалы шырыны
D. Жүзім шырыны
Е. Ананас шырыны
$$$72.
Алма шырынында кездесетін минералды тұзды ата
А. Темір
В. Магний
С. Кальций
D. Калий
Е. фосфор
$$$73.
Диеталық тағам ретінде қолданылатын шырынды ата
А. Алма шырыны
В. Шие шырыны
С. Жүзім шырыны
D. Сәбіз шырыны
Е. Ананас шырыны
$$$74.
Абрикос шырынында кездесетін тұздар?
А. Калий мен темір
В. Магний мен кальций
С. Фосфор тұздары
D. Магний мен темір
Е. Фтор мен кобальт
$$$75.
Апельсин мен мандарин жемістерінде қандай витамин көп кездеседі?
А. С витамині
В. В витамині
С. РР витамині
D. К витамині
Е. Е витамині
$$$ 76.
Сәбіз шырынында қандай тұздар кездеседі
А. Темір, фосфор, калий
В. Магний, кальций
С.Калий, фосфор
D. Кальций, фосфор, темір
Е. Магний, темір, калий
$$$77.
Балаларға, жүкті әйелдерге және емізетін әйелдерге аса пайдалы шырынды ата
А. Алма шырыны
В. Грейпфрут шырыны
С. Сәбіз шырыны
D. Жүзім шырыны
Е. Ананас шырыны
$$$78.
Қойылтылған шырында құрғақ заттар кәдімгі шырыннан неше есе көп?
А. 2 есе
В. 6 есе
С. 4 есе
D. 5 есе
Е. 3 есе
$$$79.
С витамині аз кездесетін шырын
А. Қой бүлдірген мен қарлыға
В. Алма- мүкжидек
С. Алма- сәбіз
D. Апельсин шырыны
Е. Томат шырыны
$$$80.
Цинготқа қарсы қасиеттері бар жеміс жидек
А. Шабдалы, өрік
В. Алма, алмұрт
С. Ананас, жүзім
D. Томат, қарлыға
Е. Апельсин, мандарин
$$$81.
Жоғары сапалы табиғи шикізаттарды өндеу негізінде алынған алкогольді, бірақ құрамында қант жоқ сусындар
А.джин
B. құрғақжүзімшараптары
C.сүт
D.глитвейн
E.коктель
$$$82.
Ерекшеөңдеуарқылыалынғантолықтабиғисусындар
А.арақ
B.құрғақжүзімшараптары
C.қымыз
D.глитвейн
E.коктель
$$$83.
Сусындарнешетопқабөлінеді
А. 4
B. 3
C. 5
D. 8
E. 2
$$$84.
Табиғисусындар?
А.Пепси
B.құрғақжүзімшараптары
C.қымыз
D.глитвейн
E.коктель
$$$85.
Көпретайдауарқылыалынғаналкогольдіішімдіктер
А.Пепси
B.Виски
C.қымыз
D.глитвейн
E.коктель
$$$86.
Сақтау, тасымалдаукезіндебұзылмасүшінқосылатынқоспаларыбар, табиғишикізаттардандайындалынатыналкогольсіз сусындар
А.Бурбон
B. Виски
C. Лимонад
D. глитвейн
E. Джин
$$$87.
Ішер алдында әр түрлі компоненттерді араластырып дайындалған сусындар
А.Бурбон
B. Виски
C. Лимонад
D. Коктель
E. Джин
$$$88.
Шұжықты сүрлеу үшін ауаның ылғалдылығы қанша болу керек?
А. 75
B. 65
C. 50
D. 85
E. 60
$$$89.
Шикілей ысталған шұжықтарды неше тәулік бойы сақтауға болады?
А. 1-2 тәулік
B. 2-3 тәулік
C. 5-6 тәулік
D. 3-4 тәулік
E. 5-7 тәулік
$$$90.
Шала ысытылған шұжықтың құрамында неше минут қуырады?
А. 20-30 мин
B. 10-15 мин
C. 60-90 мин
D. 25-45 мин
E. 40-60 мин
$$$91.
Жартылай ысытылған шұжықтардың жетілдіру уақыты?
А. 3-4 сағ
B. 2-4 сағ
C. 5-6 сағ
D. 1-2 сағ
E. 5-7 сағ
$$$92.
Паштеттер ливерлі шұжықтардың құрамында неше % тұз болады?
А. 2
B. 5
C. 4
D. 7
E. 3
$$$93.
Шикілей ысталған шұжықтардың түтін температурасы?
А. 15-20
B. 18-22
C. 10-15
D. 20-21
E. 19-22
$$$94.
Шұжықтарды негізінен қай еттен жасайды?
А. сиыр, шошқа
B. сиыр, ешкі
C. жылқы, қой
D. ешкі, шошқа
E. шошқа, қой
$$$95.
ҚР кондитер өнімдерін шығаратын ең ірі кәсіпорын?
А. Рахат
B. Коркунов
C. Конти
D. Рошен
E. Алпен Голд
$$$96.
100 гр. Халлвада неше ккал?
А. 330
B. 810
C. 570
D. 230
E. 110
$$$97
Қоймада консерв түрлеріне байланысты неше жыл сақтауға болады?
А. 1 -2
B. 3-4
C. 5-6
D. 1-3
E. 2-3
$$$98
Ет консервлері қоғамдық тамағам орындарында неше тәулік сақтауға болады?
А. 20
B. 15
C. 5
D. 12
E. 30
$$$99.
Шоколад кәмпитте қанша ккал бар?
А. 550
B. 650
C. 500
D. 850
E. 600
$$$100.
Кондитерлік өнімдердің құрамында қанша % қант болады?
А. 75
B. 70
C. 50
D. 85
E. 60



Ұқсас жұмыстар

Шырынды жемістердің биологиялық ерекшеліктері
Компоттарды шырындарды консервілеу туралы ақпарат
Қызанақтың жерсіндірілген сорттары
Тамақ өнімдерінің химиялық құрамы
Өсімдік клеткасының құрылысы
Жемістер мен көкөністердің химиялық күрамы
Наурызым қорығындағы қорғауға алынған өсімдіктердің биологиялық ерекшеліктері
Өсімдікте макроэлементтердің физиологиялық рөлі
Жеміс дақылдары
Тағамдық уланулар. Ботулизм
Жиі кездесетін әлеуметтік аурулар
Оқушылардың өзара әрекеттестігін ұйымдастыру нәтижесінде дәстүрлі оқыту барысында кездесетін кейбір қиыншылықтар азаюда
Ата өнерін ұрпағының қууы, оны мирас етуі қазақ отбасыларында жиі кездесетін дәстүр
Медицинада - іштегі нәресте дамуының бұзылуы салдарынан организмнің құрылымында кездесетін вариациялық өзгерістердің шектен шығып, тұрақты морфологиялық ауытқуларға ұшырауы
Ауыр металдармен тұздардың эолдық тасымалдануы
Ерімейтін тұздардың белгіленуі
Модуль Сирек кездесетін металдардың технологиясы
Тұздар гидролизі