Клеткалар суспензиясы
Ауыл шаруашылық өсімдіктерінің биотехнологиясы пәнінен білім алушыға арналған межелік бақылау сұрақтары
1. Хлоропластық ДНК және митохондриялық ДНК вектор ретінде қолдану.
2. Вирустарды вектор ретінде қолдану.
3. Патогендер мен зиянкестерге төзімді өсімдіктерді жасау.
4. Гербицидтерге төзімді өсімдіктерді жасау.
5. Крипротекторлар
8. Еріту және крипротекторлардан тазарту.
9. Клеткаларды қайтадан өсіру және оларды талдау.
10. Биологиялық молекулалық азотты сіңірудің тиімділігін арттыру.
11. Стрестік жағдайларға өсімдіктердің тиімділігін арттыру.
12. Вируссыз картоп көшеттерін алу.
13. Клеткаларды өсіруге әсер ететін химиялық және физикалық факторлар.
14. Өсімдіктің генотипі.
15. Өсірген клеткалардың әр тектілігі
16. Клеткалар суспензиясы.
17. Имобильденген клеткалар
18. Клеткалардың дифференциялануы және дедиференциялануы.
19. Сұйық ортада клеткалар суспензиясын өсірудің тәсілдері.
20. Өсімдік клеткалары биотехнологияда қолдануы.
1.
Криосақтау
Клеткаларды сұйық қоректік ортада өсіру
Клетка суспензиясыныңкультурасы
Генофондты invitro сақтау
Микробалдыр сhlorella vulgaris z-1 штамын ангидробиоз жағдайында сақтау нәтижелері
Сhlorella vulgaris клеткасының тіршілік ету қабілетіне сақтау ұзақтылығының әсері
Вирустардың нәсілдік қасиеттері,олпрдың өзгергіштігі
Вирустардың нәсілдік қасиеттері, олардың өзгергіштігімутация түрлері гендік инженерия туралы ақпарат
Вирустардың нәсілдік қасиеттері. Мутация түрлері. Гендік инженерия
Азотфиксациялаушы цианобактерия NOSTOC CALSICOLA – ның морфологиялық, физиологиялық, биохимиялық қасиеттерін зерттеу
Клеткалар типі
Терінің өлі клеткалары қандай қабатты түзедді