Коагуляционды және кристаллизионды дисперстік жүйелер
Тағамдық өнімдерінің құрамының және технологиялық процестерін модельдеу және оптимизациялау
1 межелік бақылау сұрақтары
1. Құрылымдық тағам өнімдерінің физико-химиялық негізін алу
2. Өнімнің дисперстік жүйесін есептеудің әдістері мен классификациясы
3. Функционалдық тағам өнімдерін жобалаудың негізгі аспектілері
4. Функционалдық тағамдарды құрудағы жалпы сұрақтар
5. Тағам өнімдеріне функционалдық қызметті беру мақсатында оның құрамын модельдеу
6. Тағам өнімдерінің дисперстік жүйесіне мысал келтіріңіз.
7. Коагуляционды және кристаллизионды дисперстік жүйелер.
8. Не себепті дисперстік жүйелер тұоақсыз болып табылады?
9. Диспестік жүйенің тұрақтылығына қандай факторлар әсер етеді?
10. Дисперстік жүйенің жеңіл шығарылатын энергиясына сипаттама беріңіз.
11. Тағам өнеркәсібінде қолданылатын негізгі гелеқұрауыштарды сипаттаңыз.