Сиыр қабырғасы - 800 - 1000грСиыр қабырғасын маринадтау үшін:Соя соусы - 2 ас қасықТомат - 1 шай қасықСұйық май - 2 - 3 ас қасықСарымсақ - 2 түйірШекер - 1 ас қасықТұз - дәміне қарайҚара бұрыш - дәміне қарай

Сиыр қабырғасы – 800 - 1000гр

Сиыр қабырғасын маринадтау үшін:
Соя соусы – 2 ас қасық
Томат – 1 шай қасық
Сұйық май – 2 - 3 ас қасық
Сарымсақ – 2 түйір
Шекер – 1 ас қасық
Тұз – дәміне қарай
Қара бұрыш – дәміне қарай

▪ Алдымен етті жуып, кіші бөліктерге бөліп алу керек.
Маринадты дайындау.
▪ Соя соусы, томат, сұйық май, шекер, тұз, қара бұрыш, езілген немесе майда туралған сарымсақты салып араластыру керек.
▪ Дайын болған сұйықтықты қабырғаның үстіне құйып әбден тегіс жағылғанша араластырып, бетін жауып екі сағатқа қалдыру керек.
▪ Екі сағаттан соң қабырғаны ет пісіруге арналған целлофанның ішіне салыңыз, сұйықтықтың қалғанын құймаңыз, соңында керек болады. Табаға салып, 180 градус пеште 40 минут пісіру қажет.
▪ 40 минуттан соң қабырғаны пештен шығарып целлофанды шешіп алып тастаңыз да, қабырғаны табаның ішіне салып, алдында қалған сұйықтықты қабырғаның бетіне жағып тағы 10 минуттай пешке қойыңыз.
Асыңыз дәмді болсын!

Дайындаған: Жадыра

Өзіңіз білетін тағам түрлерінің рецептін басқалармен бөлісуіңізге болады, сайтта жарияланады, поштаға жіберуге болады: @yandex



Ұқсас жұмыстар

Салқын соустар мен тұздықтар. Гарнирлер
Голландиялық тұздық
Тауық етінен жасалған қырыққабат орамдары
Гастрономиялық туризмнің ерекшелігі
Ас – адамның арқауы. Әр түрлі тағамдар дайындау әдістері
Тауартану – тауарлардың тұтынушылық қасиеттерін зерттейтін ғылыми пән
Қоғамдық тамақтандыру әлеуметтік-экономикалық міндеттер
Қоғамдық тамақтандыру
Ірімшікке арналған қаптамалардың жаңа түрлері
Гастрономиялық туризмнің арнайы белгілері
Тасымалдау шаруашылығын ұйымдастыру
Қазіргі дүниежүзінің саяси картасы
ҚАРАШАҰЛЫ БӘЙДІБЕК
Жазаның жүйелерінің және түрлерінің жалпы сипаттамасы
Адамдар арасындағы қарым-қатынас және іс-әрекет психологиясы
Батыс Еуропа елдері экономикалық интеграциясының ерекшеліктері
ӘБУ НАСР ӘЛ-ФАРАБИ