Дөңгелектеп немесе ұзынынан, қалауыңызша
Баялды (баклажан) – 2 - 3 бас
Сарымсақ – 3 - 4 түйір
Майонез – 3 - 4 ас қасық
Аскөк (укроп) – майда туралған 1 ас қасық
Тұз – қалауыңызша
Грек жаңғағы – майдаланған 2 ас қасық
Қызанақ – 2 - 3 бас
Дайындау тәсілі:
Баялдыны (баклажан) жуып алған соң, түп жағын кесіп тастаңыз да қалыңдығын 5 мм етіп тураңыз. Дөңгелектеп немесе ұзынынан, қалауыңызша. Тұз сеуіп 5 - 10 минутқа қалдырыңыз.
Оған дейін баялдыға жағатын қою жақпа дайындау қажет: 4 - 5 қасық майонез, майдаланған жаңғақ пен сарымсақ, укропты салып араластырыңыз.
Баялдыны салқын сумен жуып жіберіңіз де, табаға аздаған май құйып қуырыңыз. Баялды майды сорып алатын болғандықтан, майды шетінен 1 - 2 қасықтан құйып тұрып, қуырған жөн, әйтпесе тым майлы болып кетеді.
Баялдының бәрін қуырып алған соң, бір-бірлеп алып жақпаны 1 шай қасықтан жағып ораңыз. Ортасына жұқа кесілген қызанақты салуға болады немесе қасына турап қоюға да болады. Оңай салат түрі дайын, асыңыз дәмді болсын!
Пайдалы кеңес.
●Баялдының (Баклажан) құрамында соланин болғандықтан ащы дәм шығады. Егер ащы дәм шықпасын десеңіз, туралған баялдыны тұзды суға 15 - 20 минут салып қойыңыз. Осы уақыт ішінде ащы дәмі жоғалады.
● Ащысын кетірудің екінші тәсілі – баялдыны турап, үстіне тұз сеуіп 10 минутқа қалдырыңыз. Соңынан салқын сумен жуып жіберіңіз.
● Баялды қалпын бұзбасын десеңіз қабығын аршымаған жөн.
● Баялдыны қатты отта қуырса қарайып кетпейді.
● Баялды майды көп сіңіретін болғандықтан майдың мөлшерін өлшеп құйған дұрыс, әйтпесе тағам майлы болып кетеді. Оның қарапайым жолы: туралған баялдыны екі жағын майлап алып, құрғақ табаға қуыруға болады.
● Баялдыныға арналған жақпаларды түрлі өнімдерден дайындап ұсынуға болады. Дәміне қарай: ірімшік, саңырауқұлақ, қызанақ, анар дәндері, көкөністер.
Түрлі тағам рецептін поштаға жолдауға болады немесе әлеуметтік парақшамызға жүктеуге болады
Дайындаған: Асыл.
Сусындар түрлері
Тігін жіптері. Жіпті иіру
Еттен және ет өнімдерінен тағамдар
Пішудің техникалық талаптары және мата лекалоларының жайылмасы
Киіз басу тарихы
Ұршықпен жіп иіру
Қазақтың ұлттық тағамдарының маңызы
Балықтан және балық емес су шикізатынан тағамдар
ӨРІС АТЫ МӘЛІМЕТТЕР ТИПІ
МҚБЖ Accessте мәліметтер базасын құру (формамен жұмыс)
Қазіргі уақытта қалыпты температурада тұтқырлығы жоғары мүнайларды, немесе парафин мөлшері
Натуралистшіл немесе позитивтік
ҚОСАҒАШ НЕМЕСЕ ШҮЙ ҚАЗАҚТАРЫ ТУРАЛЫ
Диарея немесе алиментарлы диспепсия
ТАМЫР ІШІНДЕГІ ШАШЫРАНДЫ ҚАН ҰЮ СИНДРОМЫ (ТШҚҢ - СИНДРОМЫ) НЕМЕСЕ ТРОМБОГЕМОРРАГИЯЛЫҚ СИНДРОМ
Сему, атрофия (грекше atropheo - ашығу, сему) - организмдегі белгілі бір орган немесе тін қызметінің бұзылуынан олардың көлемінің кішіреюі
К. май және тері бездерінің өзегіне, сондай - ақ жарақаттанған теріге (немесе шиқанды қысып өзегін шығарғанда) микробтың енуі салдарынан пайда болады
мЖарық (hernіa) - іш қуысында жатқан органдардың немесе олардың бөліктерінің әдеттегі орнынан іш пердесімен бірге тері астына шығуы
Қан ыдырауы күшеюінен болатын немесе гемолиздік анемиялар
Қалғандары - олардың туындылары немесе олардың метаболиттері