Қамыр дайын болғанға дейін картопты қайнатып пісіріп қойған дұрыс

Сүт – 1 стакан
Ашытқы – 1 шай қасық
Шекер – 1 ас қасық
Тұз – жарты шай қасық
Сұйық май – 1 ас қасық

Қамыр ішіне салуға
Картоп – 2 бас
Пияз – 1 бас
Қара бұрыш – қалауыңызша
Тұз – қалауыңызша

Бұл бәлішті бауырсақ пісіргендей майға пісіруге де болады, майсыз пеште пісіруге де болады.
Сүтті аздап отқа қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр илеңіз. Қамырды жылы орап қойыңыз, шамамен 25 минуттан соң қамырды жақсылап илеп және көтерілгенше 15 - 20 минутқа қалдырыңыз.
Қамыр дайын болғанға дейін картопты қайнатып пісіріп қойған дұрыс. Езілген картоппен майда туралған пиязды араластырып салма дайындау керек.
Қамырды майда бөліктерге бөліп дөңгелек күлшелер жасап ішіне салмасын қалауыңызша салып түйесіз.
Дайын болған күлшелерді табаға салған соң бетіне жұмыртқа сарысын жағу керек. Пеште 20 - 25 минуттай пісіреді, беті қызарған соң пештен ала беруге болады.



Ұқсас жұмыстар

Аспазшылық технологиясы бөлімінің сабақтарын жүргізу әдістемесі
Ас – адамның арқауы. Әр түрлі тағамдар дайындау әдістері
Қазақстан Республикасының мерекелері
Емдік тағамдарды ұйымдастыру негіздері мен принциптері
Көкөністерден ұзақ сақталатын өнім өндіру технологиясын өңдеу
Көжелер
Көкөністерден әзірленген тағамдар
Қазақтың ұлттық тағамдарының маңызы
Кәсіпорын бөлмелерінің тізімі
Нан және нан өнімдерін өндіру желісіндегі қамыр бөлгішті жөндеу
Бу қазандықтары мен шаң дайындау жүйелері есебі
Аудиттің мәні және оның нарықтық экономика жағдайындағы ролі
Нарық жағдайында шағын кәсіпкерліктің дамуы
Оңтүстік Қазақстан облысындағы несие нарығының қазіргі жағдайын талдау
Инвестициялық жобаларды дайындау және экономикалық дәлелдеу ЖШС «Тамир»
Балалардың мектепке дайындығын жан - жақты ұйымдастырудың психологиялық - педагогикалық негiздерi
Кәсіпорынның қаржылық жағдайын бағалау және кәсіпорынның қаржылық тұрақтылыққа жету жолдары
Жүзедегі дипломдық жобада қарастырылған КИВЦЭТ-ЦС автогенді балқыту үшін шихта дайындау үрдісі
Бақылау жұмысына дайындық