Ұнды електен өткіземіз оның үстіне сары майды үккіштен өткіземіз де ұнмен майды араластырамыз, мыжымаймыз

Торт Наполеон
Қамыр құрамы:
Ұн - 750 грамм
Сары май немесе маргарин - 600 грамм
Жұмыртқа – 2 бас
Тұз - 1 шай қасық
Сірке қышқылы (уксус) 5 - 7% - 1, 5 ас қасық
Су - шамамен 220 миллилитр

Екі жұмыртқаны жарып үстіне тұз, сірке қышқылы және суды құйып жақсылап араластырып тоңазытқышқа салып қоямыз. Ұнды електен өткіземіз оның үстіне сары майды үккіштен өткіземіз де ұнмен майды араластырамыз, мыжымаймыз. Үстіне тоңазытқышта тұрған суды әкеліп құямыз да ұнды біріккенше жаймен араластырамыз. Мұқият илеу қажет емес. Ұн шашылмайтындай болып тұрса жеткілікті, содан соң, целлофанға орап тоңазытқышқа кем дегенде 4 - 5 сағатқа салып қою керек.

Тоңазытқыштан қамырды шығарып қалауыңызша бөлікке бөліп жұқалығын 3 - 4 мм болатын етіп жаямыз, жайылған қамырды шанышқымен тесіп - тесіп қойған дұрыс, 200 градус ысытылған пеште 20 минуттай пісіреміз. Бетіне себуге арналған пәтірді 25 минуттай пісірген дұрыс, қаттырақ қызарып піскені дұрыс.

Наполеон тортының крем құрамы:
Сүт - 1 литр
Шекер - 300 грамм
Жұмыртқа - 4 бас
Ұн - 120 грамм
Сары май - 320 грамм
Ванильді қант - 10 - 15 грамм
Шекер ұнтағы бетіне себуге - 3 ас қасық

Кастрөлге сүтті құямыз үстіне шекерді саламыз да отқа қоямыз, шекер ерігенше араластырып тұрамыз. Отты жай басып қоямыз. Бөлек ыдысқа жұмыртқаны жарып саламыз да үстіне ұнды салып араластырамыз, отта тұрған сүтті ожаумен жайлап жұмыртқа үстіне құямыз, араластырып тұру қажет (жұмыртқа пісіп қалмас үшін). Түгел араластырып болған соң отқа қойып, крем дайын болғанша яғни қоюланғанша пісіреміз. Оттан түсіріп салқын жерге шығарып қоямыз.

Кремге қосатын сары майды тоңазытқыштан шығарып қойған дұрыс, жұмсарып тұруы керек. Сары майды миксермен жақсылап араластырамыз да үстіне аздап алдында дайындаған кремді салып тұрып араластырамыз, арасында ванильді қантты да қосып жібереміз, мұқият араластырылған соң крем дайын болады.
Дайын болған кремді пәтірдің арасына, сыртына түгел жағамыз. Қалған пәтірді мыжып майда үлпіршек қылып шекер ұнтағымен араластырып торттың бетіне, сыртына түгел сеуіп шығамыз.

Дайындаған: Асыл



Ұқсас жұмыстар

Аспазшылық технологиясы бөлімінің сабақтарын жүргізу әдістемесі
Асқабақтың емдік қасиеті
Ас – адамның арқауы. Әр түрлі тағамдар дайындау әдістері
Түйе өркешінің майы
Қазақтың ұлттық тағамы – бауырсақ
Май және май қышқылдары
Жұмыртқа және жұмыртқа өнімдері
Нан дәндерінің түрлері
Ұннан жасалған кондитер өнімдерінің қантты кондитер өнімдерінен айырмашылығы - құрамында ұнның болуы
Жұмыртқа қабығының пайдасы
ТҮМЕН ҰЛЫ МҮДЕ ҚАҒАН
Дербес компьютерлердің шығу тарихы
ҚР қоғамдық жаңа даму кезеңінде жоғары білім беру
Аудиттің мәні және оның нарықтық экономика жағдайындағы ролі
Диалектика — даму мен ең жалпы байланыс жөніндегі ілім
Батыс Еуропа елдері экономикалық интеграциясының ерекшеліктері
Ақшаның маңызы, қызметтері және оның ерекшеліктері
Екінші деңгейлі банктеріндегі валюталық операциялар
ХАЛЫҚТЫҢ ДЕНСАУЛЫҒЫНЫҢ НЕГІЗІ