Ет - 300 грБолгар бұрышы - 2 бас (қызыл, көк)Пияз - 1 басТұрып (редька) - жарты бөлікТомат - 1 ас қасықҚытай қырыққабаты (капуста) - бар болса аздап қосуға болады (міндетті емес)Сарымсақ - 5 - 6 түйірБалдыркөк (сельдерей) - 1 бумаСұйық май - 1 ожау
Ет – 300 гр
Болгар бұрышы – 2 бас (қызыл, көк)
Пияз – 1 бас
Тұрып (редька) – жарты бөлік
Томат – 1 ас қасық
Қытай қырыққабаты (капуста) – бар болса аздап қосуға болады (міндетті емес)
Сарымсақ – 5 - 6 түйір
Балдыркөк (сельдерей) – 1 бума
Сұйық май – 1 ожау
▪ Етті жұқалап, жапырақтап тураңыз.
▪ Көкөністердің барлығын қабығынан тазалап алып қалауыңызша турап дайындап алыңыз.
▪ Қазанға майды құйып әбден қызған уақытта етті салыңыз қозғамай тұрып, сарымсақ пен балдыркөктің жартысын салыңыз, тұз, қара бұрыш, қызыл бұрыш салыңыз.
▪ Қатты отта қозғап тұрып, суы тартылғанша жақсылап қуырыңыз.
▪ Пиязды салып және 2 - 3 мунут қуырыңыз, томатты салыңыз да және 1 - 2 мунуттай қуырыңыз.
▪ Қырыққабатты аздан соң болгар бұрышын салып қуырыңыз.
▪ Соңынан қазандағы көкөністердің бетін жауып тұрарлықтай су құйыңыз.
▪ Қазан қайнап шыққан соң, тұзын көріп, жай отта піскенше қайнатыңыз.
▪ Дайын болуға 5 минут қалғанда сарымсақ пен балдыркөктің қалғанын салыңыз.
▪ Дайын қамыр үстіне құйып ұсына беруге болады.
Асыңыз дәмді болсын!
Дайындаға: Асыл
Өз рецептеріңіз болса жазып сайтқа жіберуге болады: @yandex
Салқын соустар мен тұздықтар. Гарнирлер
Қырыққабат
Түсті қырыққабат
Көжелер
Көкөністерден әзірленген тағамдар
Қолданбалы биология және топырақтану негіздері пәні бойынша электрондық оқулық құрастыру
Қоғамдық тамақтандыру әлеуметтік-экономикалық міндеттер
Ет өнімдері, дайындау технологиясы және оның қауіпсіздігі
Қоғамдық тамақтандыру
Қарттардағы қантты диабет. Дәрі –дәрмекпен емдеу. Диабеттік табан синдромы, аяқты күту принциптері
Тасымалдау шаруашылығын ұйымдастыру
Қазіргі дүниежүзінің саяси картасы
ҚАРАШАҰЛЫ БӘЙДІБЕК
Жазаның жүйелерінің және түрлерінің жалпы сипаттамасы
ТОНЫКӨК
Адамдар арасындағы қарым-қатынас және іс-әрекет психологиясы
Батыс Еуропа елдері экономикалық интеграциясының ерекшеліктері
ӘБУ НАСР ӘЛ-ФАРАБИ