Томат (тұздық) дайындау

Томат (тұздық) дайындау.
Қызыл бұрыш – 2 кг.
Помидор (қызанақ) – 1 - 1, 5 кг.
Тұз - 1 ас қасық
Шекер – 2 ас қасық
Томатты жасау үшін бұрыштың міндетті түрде қызыл болуы қажет, жасыл бұрыштар жарамайды. Бұрышты, қызанақты тазалап жуып алыңыз да, еттартқыштан өткізіңіз. Бұрышты өткізіп болған соң үстіне қызанақты да құя беруге болады, дайын болған езбені отқа қойыңыз. Қатты қайнап шыққан соң, тұзды, шекерді салып 40 - 50 минут яғни 1 сағат жай отта қайнатыңыз. Бұрыш әбден пісіп, қоюланған соң, банкіні булап жаба беруге болады.



Ұқсас жұмыстар

Балықтан және балық емес су шикізатынан тағамдар
Еттен және ет өнімдерінен тағамдар
Голландиялық тұздық
Емдік тағамдарды ұйымдастыру негіздері мен принциптері
Көкөністер мен саңырауқұлақтардан тағамдар мен гарнирлер
Ет өнімдерінен жасалған аспаздық бұйымдар мен тамақтар
Салқын соустар мен тұздықтар. Гарнирлер
Маринадталған жемістер мен көкөністер
Ыстық цехты ұйымдастыру
Көжелер
Бу қазандықтары мен шаң дайындау жүйелері есебі
Инвестициялық жобаларды дайындау және экономикалық дәлелдеу ЖШС «Тамир»
Автоматтандыру жүйесі
Жүзедегі дипломдық жобада қарастырылған КИВЦЭТ-ЦС автогенді балқыту үшін шихта дайындау үрдісі
Өндірісті ғылыми-техникалық тұрғыдан дайындауды ұйымдастыруды жетілдіру
Автоматтың бөліктері мен механизмдерінің оқтау және ату кезіндегі жұмысы
Маталарды дайындау
Отынды ұсатып жануға дайындау жүйесінің жылу есебі
Автоматизацияның жалпы міндеттері туралы