Қызанақ - 1 кгБолгар бұрышы - 1 кгПияз - 1 кгСәбіз - 1 кгҚырыққабат (капуста) - 1 кгҚияр - 1 кгТұз - 2 ас қасық (дәміне қарай)Шекер - 4 ас қасықСұйық май - 250 млУксус 70 - 3 ас қасық (250 мл суға араластырып қосу)Жасалуы
Қызанақ – 1 кг
Болгар бұрышы – 1 кг
Пияз – 1 кг
Сәбіз – 1 кг
Қырыққабат (капуста) – 1 кг
Қияр – 1 кг
Тұз – 2 ас қасық (дәміне қарай)
Шекер – 4 ас қасық
Сұйық май – 250 мл
Уксус 70 % – 3 ас қасық (250 мл суға араластырып қосу)
Жасалуы
▪ Көкөністердің барлығын жуып - тазалап алғаннан соң, ұзынша етіп тураңыз. Өз қалауыңызша турауға болады (ірі турауға болмайды).
▪ Туралған көкөністердің барлығын үлкен шараға салып араластырыңыз. Шекер, тұз, май, суға араластырылған уксусты да құйыңыз.
▪ Көкөністер көп болғандықтан қолмен жақсылап араластырыңыз да 10 минут отқа қойып қайнатыңыз.
▪ Банкілерді булаңыз (стерилизация), қақпақты ыстық суға жуыңыз немесе қайнатып алыңыз да, салатты банкілерге салып жаба беріңіз.
▪ Барлық банкілерді жауып біткен соң, банкілерді төңкеріп жылы орамалмен жауып қойыңыз.
Ас – адамның арқауы. Әр түрлі тағамдар дайындау әдістері
Аспазшылық технологиясы бөлімінің сабақтарын жүргізу әдістемесі
Салқын соустар мен тұздықтар. Гарнирлер
Жеміс – жидек түрлері
Көкөністерден әзірленген тағамдар
Ұлттық тағам
Балмұздақты қаптау және мұздату
Жармаларды пісіруге дайындау
Қытырлақ нанның қамырын дайындау
Голландиялық тұздық
Тасымалдау шаруашылығын ұйымдастыру
Қазіргі дүниежүзінің саяси картасы
ҚАРАШАҰЛЫ БӘЙДІБЕК
Жазаның жүйелерінің және түрлерінің жалпы сипаттамасы
Адамдар арасындағы қарым-қатынас және іс-әрекет психологиясы
Батыс Еуропа елдері экономикалық интеграциясының ерекшеліктері
ӘБУ НАСР ӘЛ-ФАРАБИ
Қазақстан Республикасының заңдарын сақтауын тексерулерді ұйымдастыру мен жүргiзу ережесi