Етті, құйрық майды майдалап төртбұрышты етіп турап, тұз қара бұрыш қосып араластырады
Қатпарлы самсаның рецепті
Қамырына
Ұн – 500 гр
Су – 150 - 200 гр
Тұз – 1 шай қасық
Қамырға жағу үшін сары май - 200 гр
Жұмыртқа (бетіне жағу үшін) – 1 бас
Қамыр ішіне салуға:
Тартылған ет немесе майда туралған сиыр еті – 400 грамм
Құйрық май – 100 - 150 грамм
Пияз – 400 грамм
Қара бұрыш – қалауыңызша
Тұз – қалауыңызша
▪ Етті, құйрық майды майдалап төртбұрышты етіп турап, тұз қара бұрыш қосып араластырады.
Ескерту: Қамыр дайын болғаннан соң фаршты дайындаған дұрыс, әйтпесе пияздың сөлі шығып кетеді.
▪ Ұнды електен өткізіп, тұзды су дайындап алып жұмсақтау қамыр илеу қажет (қамыр орташа болуы керек, жұмсақ та емес, қатты да емес).
▪ Қамырды жақсылап илеп болған соң, 20 минутқа демалдырып қойыңыз.
▪ Содан соң қамырды жұқалап жайыңыз.
▪ Жайған қамырдың ішіне майды ерітіп жағыңыз.
▪ Май жағылған қамырды шетінен бастап ораңыз.
▪ Майы қатқанша 5 - 7 минутқа тоңазытқышқа салыңыз. Содан соң өзіңізге керекті өлшемде бірнеше бөліктерге бөліңіз.
▪Дайын бөліктерді бір - бірлеп ұнсыз жайып, ішіне фаршын салып қалауыңызша түйесіз. Негізінен самсаны көбіне үшбұрышты етіп түйеді.
▪ Түйіп болған соң, қамырдың бетіне жұмыртқа сарысын жағыңыз, 180 - 200 градус қызып тұрған пеште 25 минуттай пісіріңіз, қып - қызыл болып пісуі керек.
Дайындаған: Асыл
Суретімен қарау
Қазақтың ұлттық тағамдарының маңызы
Ұлттық тағам
Ас – адамның арқауы. Әр түрлі тағамдар дайындау әдістері
Қазақстан Республикасының мерекелері
Халық емшілігінің осы заманда алатын орны мен жөн жағдайы
Қазақтардың ұлттық тағамдары
Жылқы шаруашылығы және жылқы өнімдері
Балықтан және балық емес су шикізатынан тағамдар
Тамақтану гигиенасы
Голландиялық тұздық
ҚАРАШАҰЛЫ БӘЙДІБЕК
ӘБДІКӘРІМ САТҰҚ ҚАРАХАН
ҚАРАБУРА
Кәсіпорынның бәсеке қабілеттілігін жетілдіру жолдары
Қазақстанның халықаралық экономикалық қатынастардағы орны
Мемлекеттік бюджет жүйесінің экономикалық мазмұны
Экономикадағы дағдарыстық жағдайдағы мемлекеттік бюджеттің ерекшеліктері
Ақтөбе қаласы бойынша салық және басқа да міндетті төлемдердің бюджетке түсуін талдаудың ақпараттық жүйесін тұрғызу
АЛТЫНАЙҰЛЫ ҚАРАСАЙ
Социум және әлеуметтік қатынастарды әлеуметтік жұмыс өрісінің объектісі ретінде қарастыру