Тартылған ет (фарш) - 200 грЖұмыртқа - 1 басПияз - 1 бас (орташа)Нан - 1 бөлікСүт - 100 млТұз - жарты шай қасықШекер - жарты шай қасықҚара бұрыш - қалауыңызшаҰн (фарштың сыртын аунату үшін)Сұйық май (қуыру үшін)

Тартылған ет (фарш) – 200 гр
Жұмыртқа – 1 бас
Пияз – 1 бас (орташа)
Нан – 1 бөлік
Сүт – 100 мл
Тұз – жарты шай қасық
Шекер – жарты шай қасық
Қара бұрыш – қалауыңызша
Ұн (фарштың сыртын аунату үшін)
Сұйық май (қуыру үшін)

▪ Ең алдымен нанды майдалап турап сүтке салып жібітіп қою керек.
▪ Пиязды қабығынан тазалап жуып алып, төртбұрышты етіп майдалап турайды.
▪ Барлығын үлкен табаққа салып араластыру керек (тартылған ет, пияз, жұмыртқа, тұз, шекер, қара бұрыш, сүтке езілген нан).
▪ Дайын болған езбені майда бөліктерге бөліп, дөңгелек күлшелер жасайды.
▪ Табаның ішіне 1 қасық май құйып қызған соң майда дөңгелектерді ұнға аунатып алып, табаға салып қуырады. Бір бетін 3 минут екінші бетін 3 минут.
▪ Барлығын қуырып біткен соң табаның ішіне тамақ құятын ожаумен бір ожау су құйып котлеттерді салып 20 минут жай отта және пісіреді.
Ескерту Әр қуырған сайын 1 қасық май құйып отырады.



Ұқсас жұмыстар

Ас – адамның арқауы. Әр түрлі тағамдар дайындау әдістері
Шұжық және консерві өндірісі
Аспазшылық технологиясы бөлімінің сабақтарын жүргізу әдістемесі
Ыстық цех сорпалар бөлімі
Жарма өндіру технологиясы
Шұжық өнімдерін дайындау технологиясы
Мұздатылған жартылай фабрикаттар
Шұжық және шұжық өнімдерін өндіру технологиясы
Ұлттық тағам
Еттің немесе балықтың фаршы
Адамдар арасындағы қарым-қатынас және іс-әрекет психологиясы
Ақшаның маңызы, қызметтері және оның ерекшеліктері
Басқару процесiнiң мазмұны
Қожа Ахмет Яссауи туралы
Кәсіпорынның бәсеке қабілеттілігін жетілдіру жолдары
МАЙҚЫ БИ
Қабатты гидравликалық жару және ұңғылардың түптік аймаққа әсер ету
Ежелгі Греция