Бисквит қамырын дайындау технологиясы

Тақырып: Бисквит қамырын дайындау технологиясы
Мақсаты: а) Бисквит түрлері мен қамыр дайындау технологиясын түсіндіреміз;
ә) Оқушылардың бисквит қамырының негізін құрайтын тағамдардың өзіндік ерекшеліктерін атаймыз, СТО бағдарламасы арқылы стратегияны пайдалануда ой - қабілеттілігін дамытамыз;
б) Тәтті әрі жұмсақтықтың адам көңіл - күйіне әсерлігі мен үнемділікке тәрбиелейміз.
Міндеті: 1. Ұн — қамырдың барлық түрін әзірлеудің негізгі шикізаты. Бисквит әзірлеу кезінде бидайдың майда ақ ұны, жоғары, бірінші және екінші сортты бидай ұны жиі пайдаланылады. Күнделікті өмірде жүгері мен қара бидай ұнын сирек пайдаланғану туралы оқушының шығармашылық ізденісін бақылаймыз.
2. Бисквит қамырының негізгі рецептурасын 13 кесте бойынша көрсетеміз.
Сабақ түрі: Аралас сабақ
Жаңа технология: СТО бағдарламасы
Пайдаланатын стратегия: БҮҮ , Ұқсастық пен даралық .
Сабақты байланыстыратын пән: Қазақ тілі. Математика.
Көрнекілік: Суреттер, жинақ түрлері, картатека, тақта, т. б.

Сабақ барысы: Ұйымдастырамыз
Жұмыс орнын дайындаймыз
Үйге тапсырманы тексереміз.

Жаңа тақырыпты түсіндіреміз.
БҮҮ стратегиясы:

Мағынаны тану:
Қамырды пайдалануына және әзірлеу тәсілдеріне байланысты қамыр ашытқылы, қаттама, бисквитті, үгілмелі, сусымалы, езілген, қайнатылған, жеңіл және басқаша түрде болуы мүмкін. Қамырдың негізгі құрамдас бөліктері: бидай ұны — ақ ұн, жоғары, бірінші және екінші сортты ұндар. Сұйық зат — сүт, су, сүт қосылған су, простокваша. Простокваша қосқан қамыр тез көтеріледі, оның дәмінің қышқылын бәсеңдету үшін тұз қосады (бір шөкім). Құрғақ сүтті пайдаланғанда: жарты литр суға 50 г құрғақ сүт қосады деп келсек те, сіздерге ең түсініктісі кестемен түсіндіреміз...

Мақсаты: Бисквит қамырын дайындай отырып, дайын бисквитке кремі бар торт жасауды үйренеміз.
Керекті құрал - жабдықтар: елеуіш, өлшеуіш стақан, кастрөл, тегіс астарлы кондитерлік қапшық, қаңылтыр таба, пышақ, былғауыш немесе араластырғыш.
Азық - түліктер: қант, ванилин, ұн, сары май немесе маргарин, жұмыртқа, бір шымшым тұз.
Жұмыстың орындалу әдісі:
1 тәсілі: Белокты сарысынан бөліп жақсы көбіктенгенше көпіртеміз. Көпсітуді тоқтатпай біртіндеп қант қосамыз. Содан соң ұн қосып, сары уызды кезек қоса отырып, қамыр иленеді. Егер рецепті бойынша су қосылатын болса, оны алдын ала сары уызбен араластырамыз. Ал, сары май қосылатын болса, оны жұмсартып, дайын қамырға қосады. Бұл тәсіл бисквитті жайпақ табада пісіру кезінде қолданылады да онша көп уақыт алмайды.
Бисквит қамырын дайындау технологиясы. жүктеу



Ұқсас жұмыстар

Жұмыртқа және жұмыртқа өнімдері
Крекер - құрамында майы жоғары ұннан жасалған кондитерлік өнім
Қантты печенье өндірісіне сипаттама
Қантты печенье өндірісіндегі технологиялық жүйе
Вафли қамырын жасау
Ұннан жасалған кондитер өнімдерінің қантты кондитер өнімдерінен айырмашылығы - құрамында ұнның болуы
Қамыр илеу
Кондитерлік цех жұмысын ұйымдастыру
Кондитер өндірісінің жаңа инновациялық технологиясы
Қанттан және ұннан даярланған кондитерлік өнімдер
Бу қазандықтары мен шаң дайындау жүйелері есебі
Оқытудың жаңа технологиясын пайдалану
Инвестициялық жобаларды дайындау және экономикалық дәлелдеу ЖШС «Тамир»
Көркем шығарманы детальдап талдауда модульдік оқыту технологиясын пайдалану
NLX технологиясы
Жүзедегі дипломдық жобада қарастырылған КИВЦЭТ-ЦС автогенді балқыту үшін шихта дайындау үрдісі
Өндірісті ғылыми-техникалық тұрғыдан дайындауды ұйымдастыруды жетілдіру
Ауа әгі, өндіру технологиясы, түрлері, қасиеттері, қолданылуы.
Маталарды дайындау