Қырыққабат (капуста) - 1 басСәбіз - 2 басТұз - 2 шай қасықДәмдеуіштер: лавр жапырағы, қара бұрыш (горошек) - қалауыңызшаАщы бұрыш - 1 - 2 бас
Қырыққабат (капуста) - 1 бас
Сәбіз - 2 бас
Тұз – 2 шай қасық
Дәмдеуіштер: лавр жапырағы, қара бұрыш (горошек) - қалауыңызша
Ащы бұрыш – 1 - 2 бас.
Су - 1,5 л
Бұл 3 литрлік банкіге арналған өлшем.
Көкөністерді тазалап жуып алыңыз. Қырыққабатты ұзынша етіп майдалап тураңыз, сәбізді ұзынша етіп тураңыз (теркадан өткізуге де болады). Қатты мыжымай араластырыңыз да банкіге салыңыз, дәмдеуіштерді қалауыңыз бойынша салуға болады. Үстінен тұзды су құйылып дайындалатын болғандықтан, бір литр салқын суға 2 шай қасық тұз салып араластырыңыз. Дайын болған тұзды суды банкідегі капустаның үстіне құйыңыз. Ашытылған қырыққабат салаты дайын болуы үшін ас бөлмеде 3 күнге дейін қалдырыңыз.
Ескерту: Капуста ашып бастаған сәтте суы банкінің сыртына төгілуі мүмкін, сондықтан банкіні үлкенірек табақтың ішіне салып қойған дұрыс, банкінің астына түгел су баруын қадағалаңыз, шанышқымен араластырып төменгі жағындағы ауаны шығарып тұрыңыз.
Дайын болған қырыққабатты салқын жерге шығарып немесе тоңазытқышқа салып қойыңыз.
Қуырылған бекіре
Салқын соустар мен тұздықтар. Гарнирлер
Консерві өнеркәсібі
Консервілер өндірісі. Консервілер өндірісі технологиясы
Голландиялық тұздық
Жеміс – жидек түрлері
Ыстық цех. Сорпа бөлімі. Тұздық бөлімі
Шай, кофе дәмқосарлары. Дәмқосарлардың тамақтанудағы рөлі
Қырыққабат
Өсімдік және жануар шикізаттарын сақтау әдістері
ҚАРАШАҰЛЫ БӘЙДІБЕК
ӘБДІКӘРІМ САТҰҚ ҚАРАХАН
ҚАРАБУРА
Басқару процесiнiң мазмұны
Кәсіпорынның бәсеке қабілеттілігін жетілдіру жолдары
Қазақстанның халықаралық экономикалық қатынастардағы орны
Тергеушінің тергеу бөлімінің бастығымен және анықтау органдарымен өзара әрекеттесуі
Ақтөбе қаласы бойынша салық және басқа да міндетті төлемдердің бюджетке түсуін талдаудың ақпараттық жүйесін тұрғызу
АЛТЫНАЙҰЛЫ ҚАРАСАЙ