Қаттама нан пеште (духовка) пісіруҚұрамы:Ұн - 500 грТұз - 1 шай қасықШекер - 1 - 2 шай қасықСұйық май - 1 шай қасық (қоспауға да болады)Ашытқы (дрожжи) - 1 шай қасықЖылы су - 250 - 300 млСары май - 250 грДайындау тәсілі

Қаттама нан пеште (духовка) пісіру
Құрамы:
Ұн – 500 гр
Тұз – 1 шай қасық
Шекер – 1 - 2 шай қасық
Сұйық май - 1 шай қасық (қоспауға да болады)
Ашытқы (дрожжи)– 1 шай қасық
Жылы су – 250 - 300 мл
Сары май – 250 гр

Дайындау тәсілі:
● Ұнды електен өткізіп алыңыз. Жылы суға сұйық май, тұз, шекер, ашытқыны салып жұмсақтау етіп қамыр илеңіз. Қамырды жақсылап илеп болғаннан кейін 20 - 25 минутқа көтерілгенше жылы орап қойыңыз.
● Қамыр дайын болған соң, 2 - 3 бөлікке бөліңіз. Әр бөлікті жұқа етіп жайып, сары майды ерітіп жағыңыз.
● Қамырдың бетіне майды тегістеп жағып болып ораңыз, ұзынша қамырды және орап дөңгелек жасаңыз.
● Дөңгелек қамырды және жайып қалыңдығын тандыр нанның қалыңдығындай етіп қолмен жайыңыз.
● Дайын күлшенің бетін шанышқымен шоқып, сүт жағып ысып тұрған пеште қызарғанша пісіріңіз. (20 - 25 минут).
Асыңыз дәмді болсын!
Дайындаған: Жадыра

Рецепт жүктеу



Ұқсас жұмыстар

Нан және нан өнімдерін өндіру желісіндегі қамыр бөлгішті жөндеу
Ұлттық тағам
Ұннан жасалған кондитер өнімдерінің қантты кондитер өнімдерінен айырмашылығы - құрамында ұнның болуы
Балабақша тарихы
Аспазшылық технологиясы бөлімінің сабақтарын жүргізу әдістемесі
Ас – адамның арқауы. Әр түрлі тағамдар дайындау әдістері
Әуе жай мен ұшақ бортында тамақтануды ұйымдастыру бойынша қызмет көрсету
80 орынға арналған дәмхананы жобалау
Тамақ өнімдерінің химиялық құрамы
Ұнды кондитер өнімдерінің сапасының органолептикалық және физика-химиялық көрсеткіштерін анықтау
Бу қазандықтары мен шаң дайындау жүйелері есебі
Тасымалдау шаруашылығын ұйымдастыру
Аурудың тұрақтылығы және даму себебі
Қазіргі дүниежүзінің саяси картасы
ҚР қоғамдық жаңа даму кезеңінде жоғары білім беру
Аудиттің мәні және оның нарықтық экономика жағдайындағы ролі
Адамдар арасындағы қарым-қатынас және іс-әрекет психологиясы
Диалектика — даму мен ең жалпы байланыс жөніндегі ілім