Соңынан майға қуыру
Тауық етін дәмді етіп пісіру
Құрамы:
Тауық еті – 1кг
Майонез – 2 - ас қасық
Кетчуп – 1 ас қасық
Сарымсақ – 3 - 4 түйір
Тұз – (қалауыңызша)
Дәмдеуіштер - (қалауыңызша)
Сұйық май - 0,5 л
1. Тауық етін маринадтау (30 минутқа қалдыру)
2. Манты қазанға 30 - 35 минут пісіріп алу.
3. Соңынан майға қуыру. (5 - 7)
Жасалуы:
Ең алдымен тауық етін жуып, кептіріп алған соң маринадтау қажет. Маринад дайындау үшін: майонез, кетчуп, сарымсақ, тұз, дәмдеуіштерді араластырып қоймалжың дайындаймыз. Дайындалған қоймалжыңды тауың етіне салып араластырамыз да 30 - 40 минутқа қалдырамыз. 40 минуттан соң манты қазанға салып 30 минутқа отқа қоямыз. Яғни, буға пісіреміз.
Май шашырамайтындай биік ыдысқа май құйып қыздырамыз, тауық етін салып қуырамыз. Дәмді әрі жұмсақ болып піседі.
Бұл рецепті бойынша дайындау көп қонақ күтетін кезде өте тиімді.
Асыңыз дәмді болсын!
Дайындаған: Жадыра
Тауық етін дәмді етіп пісіру суретімен қарау
Тағамды жылумен өңдеу әдістерінің жіктелуі
Крахмал және спиртке картопты құрамалы өңдеу туралы
Ыстық цех. Сорпа бөлімі. Тұздық бөлімі
Емдік тағамдарды ұйымдастыру негіздері мен принциптері
Көкөніс қосып, дәнді бидай ұнынан чебурек дайындау
Ұн бүйымдарының сақтау технологиясы. майлардың және сиыр майының сақтаутехнологиясы
Дәнді дақылдардан өңделген өнімдер
Тауық етінен жасалған қырыққабат орамдары
Маргарин технологиясы
Ет және ет өнімдері. Сойылған мал еттері. Құсты сою
Түлкі сонда қасқырдың соңынан қарап тұрып
Қуыру пісіру жабдықтары
Экскурсия соңынан оқыту
Қамыр ішіне салуға:Қырыққабат - 0, 5 кгПияз - 1 басСәбіз - 1 басКөк пияз - 1 басСұйық май қуыру үшінЕң алдымен көкөністерді тазалап, тез пісетіндей майдалау етіп турап, табаға май құйып 2 - 3 минут қуырып отты жай басып 10 - 15 минут бұқтырып қойыңыз
Сөйлемнің соңынан қойылатын тыныс белгілер
Картопты жұқалап турап майға қуырып алуға да болады
Суыған соң майға қуырып алу
Тауық еті - 300 грЖұмыртқа - 3 - 4Жүгері (консервіленген) - 1 банкаПияз - 1 басМайонез - 100 - грТұз - қалауыңызшаСұйық май (жұмыртқаны қуыру үшін) - 2 - ас қасықТауық етін қайнатып пісіріп алу керек
Балаңыздың кейбір мінездерін жазалайсыз, соңынан қайта өкінесіз бе
Картоптан жасалған құймақКартоп - 5 - 6 басПияз - 1 басЖұмыртқа - 1 басҰн - 2 ас қасықСұйық май (қуыру үшін)Тұз, қара бұрыш - дәміне қарай