Дәнді дақылдар


Ең пайдалы 10 тағам түрі

● Сүт: Құрамында протеин, көмірсулар, А витамині, магний, кальций, фосфор және көптеген минералдар бар.

● Сиыр еті: Құрамында протеин, В витамині, никотин қышқылы және ферум (темір) бар. Жұмыртқа сияқты мидың дамуында үлесі бар.

● Айран: Құрамында кальций, протеин, көмірсу, В витамині, мырыш және фосфор бар. Балғын жеміс қосып та беруге болады.

● Балықтар: Протеин, ниацин, В витамині, ферум және мырышқа деген қажеттілігін кетіре алады. Құрамында омега - 3 май қышқылы бар балық еті мидың дамуына және жүректің саулығына ықпал етеді.

● Жұмыртқа: Өте пайдалы азық түрі. Оннан астам витамин және минералдарға ие.

● Картоп: Құрамында калий, А витамині, С витамині, фоли қышқылы, кальций және ферум бар. Қант диабеті ауруына шалдыққандарға шипалы.

● Брокколи: Талшыққа толы болған брокколи, витаминдер мен минералдар қоймасы. Брокколиді піспеген түрде жеген пайдалырақ.

● Дәнді дақылдар: Нанда, крекерлерде және дәнді тағамдарда фоли қышқылы, мырыш, ферум және В витамині көп.

● Қаражидек: Денені ең жақсы азықтандыратын тағамдардан бірі. Құрамында калий, С витамині, көмірсу және антиоксиданттар бар.

● Ірімшік (Сыр): Жақсы тағам. Кальций, протеин және В12 витаминіне өте бай. Сүйек құрамында болатын фосфор да табылады.

Дерекөзі: Әлеуметтік желіден алынды.


Ұқсас жұмыстар
ҚАЗАҚСТАНДА ӨСЕТІН ЖЕМІС ДАҚЫЛДАРЫНЫҢ СОРТТЫҚ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ
Беғазы - Дәндібай мәдениеті
Дәнді араласпа
Ауыл шаруашылық дақылдарының ауруларының диагностикасы
Дәнді картоп бардасының қолданылуы
Егістік дақылдар өнімділігін арттыруда тұқымның алатын орны
Гербарий үлгілері бойынша ауылшаруашылық дақылдарының түрлерін анықтау
Астық дақылдарының фузариозы
Астық түйірдің және дәнді дақылдардың қасиеті
Гербарий үлгілері бойынша ауылшаруашылық дақылдарының түрлерін анықтау. Агрономиялық терминдер мен терминологияларды құрастырудың әдісі


Көмек