Тұздардың жіктелуі


М.Әуезов атындағы орта мектеп,
химия пәнінің мұғалімі
Әбілова Әсел Төлеуқызы

Сабақтың тақырыбы: Тұздардың жіктелуі. Алынуы. Химиялық қасиеттері. Қолданылуы.
Сабақтың мақсаты:
Білімділігі: Тұздар туралы алған білімдерін толықтыру. Оқушылардың тұздар туралы білімдерін тиянақтау.
Дамытушылығы: Тұздардың жіктелуі, құрылымдық формуласын жаза білуге, алыну жолдары мен химиялық қасиеттері туралы түсінік беру.
Тәрбиелілігі: Тұздардың адам өмірінде қолданылу аясы мен маңызын түсіндіре отырып, химия пәніне қызығушылығын арттыру.
Сабақтың көрнекілігі: Тұрмыста қолданылатын тұз үлгілері, тірек-сызба нұсқалар.
Сабақтың түрі: Жаңа сабақты игеру.
Сабақтың әдісі: Қызығушылықты ояту, түсіндіру, Ой түю стратегиясы.

Сабақтың барысы: 1. Ұйымдастыру кезеңі.
2. Ой шақыру кезеңі.
3. Мағынаны тану.
4. Сабақты қорытындылау.
5. Бағалау.
6. Үйге тапсырма.

1. Ұйымдастыру кезеңі. Оқушыларды тексеріп, сабаққа назарын аудару.
2. Үй тапсырмасын сұрау.
а) №7, 8, 9 есептерді шығару.
б) Қышқыл формуласын құрыңыз.


Ұқсас жұмыстар
Сорғыштардың жіктелуі
Шоттардың экономикалық мазмұны бойынша жіктелуі
Коммерциялық банктер және олардың жіктелуі
Айналым капиталының жіктелуі.
Заттар алмасуының бұзылуы ауруларының жіктелуі, ветеринариялық - санитариялық сараптама жүргізудегі оның маңызы
Панахана ғимараттарының жіктелуі
Құрылыс конструкцияларының жіктелуі
Ферментация процестерінің жіктелуі
Тұрғылықты өрт сөндіру қондырғыларының жіктелуі
Ауыр металдармен тұздардың эолдық тасымалдануы


Көмек