Ашытылған қырыққабат (квашеная капуста)Ашытылған қырыққабат салатын дайындау соншалықты қиын емес және 2 - 3 күнде дайын болады
Ашытылған қырыққабат (квашеная капуста)
Ашытылған қырыққабат салатын дайындау соншалықты қиын емес және 2 - 3 күнде дайын болады. Дайын болған соң салқын жерде сақтауға тура келеді немесе тоңазытқышқа салып қою керек. Кез келген ашытылған қырыққабат дайындау үшін қабығы қалың ақ қырыққабат түрін пайдаланған жөн.
Құрамы:
Қырыққабат – 1 кг
Сәбіз – 1 бас
Тұз – қалауыңызша
Шекер – қалауыңызша
Қара бұрыш – қалауыңызша
Лавр жапырағы – қалауыңызша
Аскөк (укроп) ұрығы – қалауыңызша
Қырыққабатты майдалап тураңыз, сәбізді ұзынша етіп тураңыз немесе сәбіз турағышпен өткізіңіз.
Үлкен ыдысқа салып бәрін араластырыңыз. Асханада 2 күн қалдырыңыз, жиналған газды шанышқымен шығарып тұрыңыз, бетіне шыққан көбікті алып тастаңыз. Дайын болған соң яғни 2 - 3 күн тұрған соң, банкаларға қатты толтырмай нығыздап салып, тоңазытқышқа салып қойыңыз.
Дайындаған: Асыл
Түсті қырыққабат
Тұздалған және ашытылған көкөніс өнімдерінің құрамындағы микроағзалардың түрлерін анықтау
Ашытылған қырыққабат
Салатты себу түрлері
Диеталық өнімдердің классификациясы
Өсімдік және жануар шикізаттарын сақтау әдістері
Дайындық кезеңі
Кәсіпорын өндірістік дана
Қырыққабат
Ешкі сүтін өндіру технологиясы
Бу қазандықтары мен шаң дайындау жүйелері есебі
Аурудың тұрақтылығы және даму себебі
Коммерциялық ақпарат пен коммерциялық кұпия мәні және оны қорғау
Жазаның жүйелерінің және түрлерінің жалпы сипаттамасы
Аудиттің мәні және оның нарықтық экономика жағдайындағы ролі
Адамдар арасындағы қарым-қатынас және іс-әрекет психологиясы
Жиынтық сұраныс және жиынтық ұсыныс,бұлардың кейнстік үлгісі
Агробизнес және агроөнеркәсіп интеграциясының арасындағы байланыс
Ақшаның маңызы, қызметтері және оның ерекшеліктері