Асханалық қызылша және оның пайдасы

Тақырыбы: Қызылша және оның пайдасы
Бағыты: Таза табиғи орта - Қазақстан - 2030 стратегиясын іске асырудың негізі
Секция: Қоршаған орта және адам денсаулығын сақтау

Жоспары:
І. Кіріспе
ІІ. Негізгі бөлім
2. 1. Қызылшаның дақылдық маңызы
2. 2. Асханалық қызылша және оның пайдасы
2. 3. Асханалық қызылшаны өсіру жолдарын зерделеу
2. 4. Асханалық қызылшадан жасалатын тағам түрлері
ІІІ. Қорытынды
ІҮ. Ұсыныстар
Ү. Пайдаланған әдебиеттер

Мәселе
• Қызылшаны тұрмыста қолданылғанмен, оның көптеген пайдасын, өзіне тән ерекшеліктерін біле бермейміз. Жобада осы мәселе жайлы айтылады.
Мақсаты:
• Қызылшаның пайдасын, түрлерін, ерекшеліктерін оқып үйрене отырып, зертеу жүргізу.
Міндеттері:
• Қызылша туралы кітаптардан, оқулықтармен, зерттеулермен танысу;
• Қызылшаның түрлері, ерекшеліктері жайлы білімді тереңдету;
• Ғалым, доктор, профессор еңбегімен танысу.
Нысаны: қызылша
Пәні: өсімдіктану
Болжам: егер біз қызылша жайлы оқып білсек, онда қызылшаның көптеген сырларын ашар едік.
Нәтижесі: іздену нәтижесінде қызылшаның денсаулыққа пайдалы екенін, әртүрлі ауруларға емдік қасиеті бар екенін білеміз.
• Қандай жеміс - жидекті жақсы көресің? - десе, көп бала алма, алмұрт, қауын, қарбызды атайды. Ал мен қызылшаны ұнатамын.
• Осы жұмысым арқылы оны дәлелдегім келеді.

Кіріспе
Қазақстанда егін шаруашылығы ауыл шаруашылығының басты саласы. 50 - жылдардың ортасынан бастап, ауыл шаруашылығы негізінен тың және тыңайған жерлерді игерумен байланысты дамыған. Соңғы 5 - 6 жылда 25 млн. - га - дан артық жер игеріліп, жыртылған. Қазіргі кезде егістік ауданы 36 млн. га. Осы игерілген және жыртылған жердің негізгі бөлігі солтүстіктегі қара, қаштан топырақты орманды дала, дала зоналарында, ылғалдығы жеткілікті, суарылмайтын аймақтарда орналасқан. Қазақстанда әртүрлі техникалық дақылдардың тамақ және жеңіл өнеркәсіптерінде шикізат ретінде пайдаланылатын түрлері бар. Ең негізгі техникалық дақылдар - мақта, қант қызылшасы, темекі.
Қызылша (Beta)- алабота тұқымдасына жататын азықтық, көкөністік және қант алынатын бір және екі жылдық дақылдар. Оның 16 түрі бар. Көбіне мал азықтық, асханалық және қант қызылшасы болып бөлінеді. Кәдімгі қызылша және оның бір түрі - жапырақты қызылша басқаларына қарағанда жиі өсіріледі. Қызылша ылғал және жарық сүйгіш, суыққа төзімді.




Ұқсас жұмыстар

Асханалық қызылша
Қант қызылшасын өсірудің озық технологиясы
Қант қызылшасының емдік қасиеттері
Қант қызылшасы
Қоғамдық тамақтандыру
Бақша дақылдары
Вегетативті көкөністер
Қант қызылшасының даму тарихы
Жемістер мен көкөністер. Физико-химиялық технологияның негіздері .Жылуфизикалық технологияның негіздері
Тамыр-түйнектердің құрылысымен танысу және оның технологиясы туралы ақпарат
Аурудың тұрақтылығы және даму себебі
Коммерциялық ақпарат пен коммерциялық кұпия мәні және оны қорғау
Жазаның жүйелерінің және түрлерінің жалпы сипаттамасы
Аудиттің мәні және оның нарықтық экономика жағдайындағы ролі
Адамдар арасындағы қарым-қатынас және іс-әрекет психологиясы
Жиынтық сұраныс және жиынтық ұсыныс,бұлардың кейнстік үлгісі
Агробизнес және агроөнеркәсіп интеграциясының арасындағы байланыс
Ақшаның маңызы, қызметтері және оның ерекшеліктері
Қабатты гидравликалық жару және ұңғылардың түптік аймаққа әсер ету
ПАСКАЛЬ - Программалау стилі, деректерді енгізу және шығару