Дайын болған қамырды үш бөлікке бөліп пісіріңіз

Бал мен жаңғақ қосып әзірленген торт
Қамырына:
Жұмыртқа - 3 бас
Шекер – 1, 5 стакан
Бал (мёд) - 150 грамм
Сары май (масло сливочное) - 150 грамм
Грек жаңғағы - 150 грамм
Ұн - 500 грамм

Шелпегін пісіру тәсілі:
Үлкен ыдысқа жұмыртқа, шекер, бал, сары майды салыңыз (сары май еріп тұруы қажет), жаңғақты да майдалап салыңыз, шетінен ұнды салып өте жұмсақ қамыр илеңіз. Дайын болған қамырды үш бөлікке бөліп пісіріңіз. Табаның ішіне арнайы торт пісіруге арналған қағазды төсеп, қоймалжыңның бір бөлігін салыңыз да қолыңызды сулап, тегістеп жайыңыз. Алдын ала 200 градус қызып тұрған пеште
10 минуттай пісіріңіз. Қалған екі бөлігіне де осылай пісіріңіз.

Крем:
Қаймақ (майлылығы 30%) - 800 грамм
Шекер - 400 грамм
Ванильді қант - 2 пакет

Кремді дайындау тәсілі:
Қаймақты тоңазытқыштан шығарып, миксермен өте жылдам араластырыңыз, ванильді қантты қосыңыз, шекерді аз-аздан қосып тұрып араластырыңыз. Крем көпіршіп дайын болғанша араластырыңыз.

Дайын болған шелпектің шетін керегінше кесіп, түзулеп алған соң, арасына кремді жағып, жинап шығамыз. Кесілген үгінділерді майдалап, сыртына, бетіне себеміз. Үгінділерге жаңғақты майдалап қосып себуге де болады.

Дайындаған: Асыл



Ұқсас жұмыстар

Қытырлақ нанның қамырын дайындау
Қамыр илеу
Жармаларды пісіруге дайындау
Нан ашытқысы
Ұннан жасалған кондитер өнімдерінің қантты кондитер өнімдерінен айырмашылығы - құрамында ұнның болуы
Құлмақ ашытқысындағы нан құрамы
Голландиялық тұздық
Нан дәндерінің түрлері
Жемістер мен көкөністердің химиялық күрамы
Қамыр жаймалау машиналары
Бу қазандықтары мен шаң дайындау жүйелері есебі
Аудиттің мәні және оның нарықтық экономика жағдайындағы ролі
Нарық жағдайында шағын кәсіпкерліктің дамуы
Оңтүстік Қазақстан облысындағы несие нарығының қазіргі жағдайын талдау
Тергеушінің тергеу бөлімінің бастығымен және анықтау органдарымен өзара әрекеттесуі
Ауыл мектебі оқушыларын рухани-адамгершілікке тәрбиелеудің педагогикалық шарттарының орындалуы
Инвестициялық жобаларды дайындау және экономикалық дәлелдеу ЖШС «Тамир»
Кәсіби бағдар берудегі оқушылардың тұлғалық ерекшеліктерін психологиялық зерттеу