Қияр салаты (қысты күнге сақтау үшін дайындалады)Құрамы:Қияр - 3 кг

Қияр салаты (қысты күнге сақтау үшін дайындалады)
Құрамы:
Қияр - 3 кг.
Қызанақ - 1, 5 кг.
Пияз - 500 гр.
Болгар бұрышы - 500 гр.
Сарымсақ (чеснок) - 100 гр.(2 бас)
Шекер - 100 гр. (4 ас қасық)
Тұз - 60 гр.(2 ас қасық.)
Сірке қышқылы (уксус 9 % ) - 60 гр.
Қара бұрыш (горошек) - қалауыңызша
Майда қара бұрыш (чёрный молотый перец) - 1 шай қасық
Сұйық май - 250 гр.

Көкөністердің бәрін жуып тазалап алыңыз. Қызанақ, болгар бұрыш, сарымсақты майдалап езу керек. Пиязды майдалап тураңыз. Қиярды дөңгелектеп аса қатты жұқа қылмай тураңыз.
Кастрөлге немесе қазанға майды құйыңыз.
Әлгінде езіліп, туралған көкөністердің бәрін құйыңыз да (қызанақ, болгар бұрыш, сарымсақ, пияз) отқа қойыңыз 5 минут сайын қозғап тұрыңыз әйтпесе түбі күйіп кетеді.
Қайнап шыққан соң, отты бәсеңдетіп 10 минут қайнатыңыз. 10 минуттан соң қиярды әлгі қайнап жатқан томаттың үстіне саламыз. Жақсылап араластырамыз да 10 минуттай қайнатамыз сонан соң дәмдеуіштерді саламыз (тұз, шекер, сірке қышқылы, қара бұрыш т. б). Дәмдеуіштерді салғаннан кейін және 5 минуттай қайнатамыз. Салатты банкілерге тездетіп салып, жаба береміз.
Банкіні жуып тазалап стерилдеу керек, қақпақты да ыстық суға жуып кептіріп алдын ала дайындап қойыңыз.
Дайындаған: Жайна



Ұқсас жұмыстар

Тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру туралы
Жобаланған кәсіпорын - құймақ
Кәсіпорынның өндірістік бағдарламасы
200 орынды көпшілікке ортақ асхананың көкөніс цехының жобасы туралы
80 орынға арналған дәмхананы жобалау
Жұмысқа шығу кестесі
Әуе жай мен ұшақ бортында тамақтануды ұйымдастыру бойынша қызмет көрсету
Қуаты жылына 1000 мшб натурал көкөніс консервілерін өндіру цехының жобасы
Гастрономиялық туризмнің арнайы белгілері
Диеталық өнімдердің классификациясы
Қазақстан Республикасының заңдарын сақтауын тексерулерді ұйымдастыру мен жүргiзу ережесi
Тергеушінің тергеу бөлімінің бастығымен және анықтау органдарымен өзара әрекеттесуі
Қылмыс қүрамының түсінігі және маңызы
Мұнаймен ластанған топырақтан бөлініп алынған микроорганизмдердің микробтық құрамын зерттеу
1930 – 1932 ж. несие реформасының мазмұны туралы
Мемлекеттік қызмет көрсету стандарттарын анықтау үшін модельдік методикалық нұсқаулар
Газды-сұйықты өнімнің атқылауын болдырмау үшін ұңғы сағасын жабдықтау жүйелерін зерттеу және жетілдіру
Мемлекеттік бюджеттің кірістері мен шығыстарының құрамы
Инфрақұрылым кешенінің құрамы