Қызылша мен балық салаты (Селедка под шубой)Балық (селедка) - 1 басҚызылша - 2 - 3 басЖұмыртқа - 2 - 3 басКартоп - 2 басСәбіз - 1 - басПияз - 1 басМайонез - 100 грТұз - қалауыңызшаЖаңа жылдық дастарханды бұл салатсыз елестету мүмкін емес

Қызылша мен балық салаты (Селедка под шубой)
Балық (селедка) – 1 бас
Қызылша – 2 - 3 бас
Жұмыртқа – 2 - 3 бас
Картоп – 2 бас
Сәбіз – 1 - бас
Пияз – 1 бас
Майонез – 100 гр
Тұз – қалауыңызша

Жаңа жылдық дастарханды бұл салатсыз елестету мүмкін емес. Дәмді әрі пайдалы осы салат түрімен қонақтарыңызды бір қуантып аласыз деп ойлаймын. Ендеше іске сәт!
Ең алдымен қызылша, картоп, сәбіз, жұмыртқаны қайнатып пісіріп алу керек.
Суыған соң қабығынан тазалап алыңыз
Балықты қылтанағынан ажыратып тазалап алып майдалап турау керек.
Пиязды майдалап турап, ыстық су құйып ащысын кетіріп алған дұрыс.
Салатқа арналған тәрелкеге ең алдымен картопты үккіштен өткізіңіз, оның үстіне туралған пиязды жұқалап, тегістеп салып шығыңыз да аздап тұз себіңіз, үстіне туралған балықты салыңыз, балықтың үстінен қалауыңызша майонезді салып тегістеп жағып шығыңыз. Майонез жағылған соң, үстіне жұмыртқаны үккіштен өткізіңіз, оның үстіне сәбізді үккіштен өткізіңіз (сәбізді көп салмаған дұрыс) ең үстінен қызылшаны үккіштен өткізіп салыңыз, майонезді қалауыңызша жағып салқын жерге 1 сағатқа қалдырыңыз. Салат дайын, асыңыз дәмді болсын!
Дайындаған: Жадыра

Сіздің де салат рецептеріңіз болса поштаға жолдауыңызға болады немесе сайтқа тіркеліп енгізуге болады.



Ұқсас жұмыстар

Үстел жаю әдістері
100 орынды дәмхананың салқын цехының жобасы
Биологиялық белсенді заттар жайлы
Сұлыдан қантты гидролизат алу
Тамақтану мәдениеті
Өткізу ынталандыру құралдарын тандау
Оқушылар мен мектеп жасына дейінгі балалардың сапалы тамақтануы
Тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру туралы
Қоғамдық тамақтанудағы қызмет көрсету және өндірісті ұйымдастыру
Сауда бөлмелерінің түрлері және сауда бөлмелерін қызмет көрсетуге дайындау
Бу қазандықтары мен шаң дайындау жүйелері есебі
ТҮМЕН ҰЛЫ МҮДЕ ҚАҒАН
Диалектика — даму мен ең жалпы байланыс жөніндегі ілім
Жиынтық сұраныс және жиынтық ұсыныс,бұлардың кейнстік үлгісі
Қазақстан Республикасының заңдарын сақтауын тексерулерді ұйымдастыру мен жүргiзу ережесi
Бухгалтерлік есептің концепциялары мен принциптері
Қаржы-несие мекемелері рыноктық экономиканың негізгі элементі ретінде
Тергеушінің тергеу бөлімінің бастығымен және анықтау органдарымен өзара әрекеттесуі
Ақшаның мәнi мен пайда болу тарихы
Валюталық нарықтың және валюталық операциялардың ерекшеліктері мен дамуы