Айран қосылған пирогАйран - 250 мл

Айран қосылған пирог
Айран – 250 мл.
Шекер – 150 гр
Ұн – қою болғанша салу қажет
Жұмыртқа – 2 бас
Көпсіткіш (разрыхлитель)- 10 гр
Грек жаңғағы – 100 гр
Тұз – аздап қана
Май – табаны майлау үшін
Тосап (варенье), күлше үгінділері – қалауыңызша (дайын пирог сыртына жағу үшін)

Үлкендеу табақ алыңыз, 2 жұмыртқаны жарып салыңыз, шекерді салыңыз, миксермен араластырыңыз. Қоймалжыңның үстіне айранды құйыңыз, араластырып ұнды електен өткізіп салыңыз, көпсіткішті салыңыз, аздап тұз себіңіз де миксермен жақсылап араластырыңыз. Қоймалжың үстіне жаңғақтарды салыңыз (жаңғақ қоспауға да болады, өз қалауыңызша басқа кепкен жеміс немесе өзге дәндер қосуға да болады). Табаны жақсылап майлап алыңыз да қоймалжыңды құйыңыз. 180 - 200 градус қызып тұрған пеште 30 - 35 минуттай пісіру қажет. Пирогтың сыртына кез келген вареньемен қалауыңызша жағып шығып, үйде қалған күлше үгінділерін сеуіп қойсаңыз тамаша болады. Пирог дайын, шайыңыз тәтті болсын!

Дайындаған: Жадыра



Ұқсас жұмыстар

Сүт сапасының көрсеткіштері
Сүт сапасын бақылау
Сүт қышқылды өнімдер
Консерві бұйымдарының өндіру технологиясы
Сүт қышқылының ашу процесі
Қазақтың ұлттық тағамын жетілдіру. Құрт
Негізгі ертіндіні температурасы
Тамақ өнімдерінің химиялық құрамы
Қымыздың құрамын жан – жақты зерттеу
Сапалы сүт алу және алғашқы өңдеу
Мемлекеттік бюджет жүйесінің экономикалық мазмұны
Экономикадағы дағдарыстық жағдайдағы мемлекеттік бюджеттің ерекшеліктері
Мемлекеттік бюджеттің теориялық негіздері
Салықтардың экономиканы мемлекеттік қаржылық реттеу жүйесіндегі рөлі мен орны
Мемлекеттің пайда болуы туралы
Халықаралық кедендiк ынтымақтастық және мемлекеттiк экономикалық қауiпсiздiк
Мемлекеттік қызмет көрсету стандарттарын анықтау үшін модельдік методикалық нұсқаулар
Шетел мемлекеттері экономикасының мемлекеттік реттелуінің мәні мен әдістері
Мемлекеттік бюджеттің экономикалық мәні мен рөлі
Мемлекеттік бюджеттің кірістері мен шығыстарының құрамы