ҚамырынаҰн - 500 грЖұмыртқа - 1 басТұз - 1 шай қасықСу - 200 миллилитрҚамыр ішіне салуға:Картошка - 500 граммПияз - 400 граммСұйық май - 100 граммТұз - қалауыңызшаҚара бұрыш - қалауыңызшаКартопты қайнатып пісіріп алу қажет

Қамырына
Ұн – 500 гр
Жұмыртқа – 1 бас
Тұз – 1 шай қасық
Су – 200 миллилитр

Қамыр ішіне салуға:
Картошка – 500 грамм
Пияз – 400 грамм
Сұйық май – 100 грамм
Тұз - қалауыңызша
Қара бұрыш - қалауыңызша

Картопты қайнатып пісіріп алу қажет. Қабығынан тазалап езбе дайындаңыз. Пиязды майдалап турап, майға қуырып алыңыз. Картоп езбесімен қуырылған пияз екеуін араластырыңыз, дәміне қарай тұз, қара бұрыш салыңыз.
Ең алдымен су, тұз, жұмыртқаны араластырып алыңыз, ұнды електен өткізіп, қаттылау қамыр илеңіз. Қамырды 15 - 20 минуттай демалдырып қойыңыз.
Қамырды жұқалау етіп жайыңыз, төртбұрышты етіп кесуге болады немесе дөңгелек етіп оюға да болады.
Қамыр ішіне картоп езбесінен дайындалған фаршты салып түйіңіз. Түйілген қамырлардың астына аздап ұн сеуіп қойыңыз, жабысып қалмас үшін.
Қазанға 3 литрдей су құйып қайнатып, 1 шай қасық тұз салып, қайнап тұрған суда 8 минуттай пісіріңіз. Қозғап қойыңыз, түбіне жабысып қалмасын. Піскен вареникті қаймақпен ұсынсаңыз болады немесе бетіне қуырылған пияз салуға болады.
Асыңыз дәмді болсын!

Суретімен қарау

Дайындаған: Асыл

Өзіңіздің тағам рецептіңізбен бөлісуге болады, ол үшін сайтқа кіріп енгізуге болады немесе поштаға хат жолдаңыңызға болады.



Ұқсас жұмыстар

Қазақтардың ұлттық тағамдары
Ұлттық тағам
Халық емшілігінің осы заманда алатын орны мен жөн жағдайы
Қазақстан Республикасының мерекелері
Жеміс – жидек түрлері
Түйе майынан дайындалған қазақтың ұлттық тағамы «Бұжы»
Ас – адамның арқауы. Әр түрлі тағамдар дайындау әдістері
Аспазшылық технологиясы бөлімінің сабақтарын жүргізу әдістемесі
Көкөністерден әзірленген тағамдар
Дәстүрлі еттен ұлттық тағамдарға шолу
МАЙҚЫ БИ
Жастар арасындағы жұмыссыздықтың алдын алу шаралары.
Ауыл мектебі оқушыларын рухани-адамгершілікке тәрбиелеудің педагогикалық шарттарының орындалуы
Несиенің ақшаларының қажеттілігі мен маңызы
Патшалық өкіметтің Қазақстанда саяси билігінің орнығуы (1867-1891 ж.ж)
Қазақстандағы 1867—1868 жылдардағы реформа
1922—1924 жж. Ақша реформалары
1930 – 1932 ж. несие реформасының мазмұны туралы
Сигналдың гармоникалық құрамдас бөліктерін графикалық түрде анықталуын бағдарлама түрінде іске асыру
2005 жыл ішінде геологияның даму қорытындысы