Оның үстіне шекер, тұз, ашытқы, сұйық майды құйып жақсылап араластырыңыз да ұнды аздап салып тұрып жұмсақтау қамыр илеңіз

Құрамы:
Сүт – 150 - 200 мл
Ұн – 350 - 400 грамм
Картошка езбесі – 200 гр
Тұз – 1 шай қасық
Шекер – 1 шай қасық
Ашытқы – 1 шай қасық
Сарымсақ – 2 түйір
Сұйық май – 2 ас қасық
Жұмыртқа – 1 бас

Үлкендеу табаққа жылы сүтті құйыңыз үстіне картоп езбесін салып араластырыңыз. Оның үстіне шекер, тұз, ашытқы, сұйық майды құйып жақсылап араластырыңыз да ұнды аздап салып тұрып жұмсақтау қамыр илеңіз. Жылы орап 30 минутқа қалдырыңыз.
Қамыр көтерілгенше сарымсақты қабығынан тазалап майда үккіштен өткізіп 1 шай қасық сұйық май құйып қойып қойыңыз, бұл бізге нан піскен соң бетіне жағу үшін қажет.
Қамырды 3 - 4 бөлікке бөліп қалыңдығын қалауыңызша жасап, бетіне жұмыртқаны жағып, майланған табаның ішіне салып 180 градус қызып тұрған пеште 15 - 20 минут пісіру қажет. Піскен соң нанның бетін сарымсақтан дайындаған маймен майлап қойса дәмді болады.



Ұқсас жұмыстар

Ұннан жасалған кондитер өнімдерінің қантты кондитер өнімдерінен айырмашылығы - құрамында ұнның болуы
Қазақстан Республикасының мерекелері
Жұмыртқа және жұмыртқа өнімдері
Аспазшылық технологиясы бөлімінің сабақтарын жүргізу әдістемесі
Қазақтың ұлттық тағамы – бауырсақ
Ас – адамның арқауы. Әр түрлі тағамдар дайындау әдістері
Қытырлақ нанның қамырын дайындау
Қара бидай наны
Ұлттық тағам
Нан дәндерінің түрлері
Бу қазандықтары мен шаң дайындау жүйелері есебі
Тасымалдау шаруашылығын ұйымдастыру
Аурудың тұрақтылығы және даму себебі
ҚР қоғамдық жаңа даму кезеңінде жоғары білім беру
Аудиттің мәні және оның нарықтық экономика жағдайындағы ролі
Адамдар арасындағы қарым-қатынас және іс-әрекет психологиясы
Диалектика — даму мен ең жалпы байланыс жөніндегі ілім
Қазақстан Республикасының заңдарын сақтауын тексерулерді ұйымдастыру мен жүргiзу ережесi