Картопты жұқалап турап майға қуырып алуға да болады

Картоп (қайнатылған) – 2 - 3 бас
Пияз – 1 - бас
Ашытылған қырыққабат (квашеная капуста) – 2 ас қасық
Қияр (тұздалған) – 2 - бас
Саңырауқұлақ – 100 грамм
Консервідегі көк бұршақ (зеленый горошек) – 2 ас қасық
Сұйық май – 2 ас қасық
Тұз – қалауыңызша
Шекер – қалауыңызша

Картопты қайнатып пісіріп алу керек. Картопты жұқалап турап майға қуырып алуға да болады. Қалған өнімдердің барлығы дайын болғандықтан, картоп, пияз, қияр, саңырауқұлақты жұқалап тураңыз. Барлығын кең ыдысқа салып, сұйық маймен араластырасыз. Дәміне қарай тұз, шекер қосыңыз.
Бұл салат дәмді әрі өте оңай.

Дайындаған: Асыл



Ұқсас жұмыстар

Салқын соустар мен тұздықтар. Гарнирлер
Крахмал және спиртке картопты құрамалы өңдеу туралы
Қазақстан Республикасының мерекелері
Ұлттық тағам
Қазақтың ұлттық тағамдары
Ыстық цех. Сорпа бөлімі. Тұздық бөлімі
Ет өнімдері, дайындау технологиясы және оның қауіпсіздігі
Қазақтардың ұлттық тағамдары
Тамақтану гигиенасы
Емдік тағамдарды ұйымдастыру негіздері мен принциптері
Бу қазандықтары мен шаң дайындау жүйелері есебі
Тасымалдау шаруашылығын ұйымдастыру
Аурудың тұрақтылығы және даму себебі
ҚР қоғамдық жаңа даму кезеңінде жоғары білім беру
Аудиттің мәні және оның нарықтық экономика жағдайындағы ролі
Адамдар арасындағы қарым-қатынас және іс-әрекет психологиясы
Диалектика — даму мен ең жалпы байланыс жөніндегі ілім
Қазақстан Республикасының заңдарын сақтауын тексерулерді ұйымдастыру мен жүргiзу ережесi